Relief Therapeutics (RLF: SIX) -geneesmiddel Aviptadil start FDA-studie in het Thomas Jefferson University Hospital in Philadelphia om door COVID-19 geïnduceerde acute ademhalingsproblemen te behandelen

A viptadil richt zich op de cytokine-storm die fatale ademnood veroorzaakt in COVID-19

  • De dood van coronavirus (COVID-19) wordt voornamelijk veroorzaakt door het Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), waarbij ernstige ontstekingen ervoor zorgen dat de longen zich vullen met vocht en zelfs mechanische beademing niet in staat is het leven te behouden. Het syndroom wordt gedeeltelijk veroorzaakt door een Cytokine Storm die wordt losgelaten door virale deeltjes.
  • Van VIP is bekend dat het krachtige anti-cytokine-effecten heeft in tal van diermodellen en in fase 1- en fase 2-studies bij mensen

GENÈVE--()--RELIEF THERAPEUTICS Holding AG (ZES: RLF) “Relief” kondigt aan dat het met zijn medicijn Aviptadil nu klinische proeven van de FDA is begonnen in het Thomas Jefferson University Hospital in Philadelphia voor de behandeling van Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) in COVID -19. De multicenter-studie zal patiënten inschrijven die al mechanische beademing hebben, in de hoop dat Aviptadil de mortaliteit in deze aandoening kan verminderen en het vermogen van de long van de patiënt om zuurstof naar het lichaam over te dragen, helpt verbeteren.

“We zijn verheugd een van de weinige centra te zijn die de klinische studie van Aviptadil hebben gestart bij patiënten met door COVID-19 geïnduceerde acute respiratoire distress (ARDS). Deze studie richt zich op patiënten die de kern vormen van de crisis van ons land, namelijk degenen die mechanische beademing krijgen en die al maximale conventionele therapie krijgen. Als dit lukt, hopen we dat behandelingen zoals Aviptadil de overlevingskansen van deze patiënten kunnen veranderen, ‘zei professor Ross Summer, MD, afdelingshoofd van de afdeling Critical Care van het Thomas Jefferson University Hospital, die als hoofdonderzoeker voor deze site fungeert.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yves Sagot
Contact@relieftherapeutics.com

Contacts

Yves Sagot
Contact@relieftherapeutics.com