Fujirebio breidt zijn test-menu op het gebied van neurodegeneratieve ziekten uit met de lancering van het volledig geautomatiseerde Lumipulse® G NfL CSF en Lumipulse® G NfL Bloedonderzoek

GENT, België & MALVERN, Pa. & TOKYO--()--H.U. Group Holdings Inc. en haar volle dochteronderneming Fujirebio kondigden vandaag de beschikbaarheid aan van de Lumipulse G NfL CSF en Lumipulse G NfL-bloedtesten voor de volledig geautomatiseerde willekeurig toegankelijke LUMIPULSE® G immunoassay-systemen. Deze CLEIA (chemiluminescent enzyme immunoassay)-testen maken de kwantitatieve meting binnen slechts 35 minuten mogelijk van Neurofilament light (NfL) in respectievelijk menselijk cerebrospinaal vocht (CSF) en plasma/serum. De twee testen zijn uitsluitend beschikbaar voor onderzoek.

In 2022 introduceerden we drie volledig geautomatiseerde bloedgebaseerde testen voor de detectie van pTau181, β-Amyloïde1-42 en β-Amyloïde1-40, en we zijn er nu trots op onze portefeuille van neurodegeneratieve ziekten opnieuw uit te breiden met de langverwachte NfL-biomarker”, Christiaan De Wilde, CEO van Fujirebio Europe en Global Head Neuro Business. Het testmenu dat momenteel door andere industrieleiders wordt aangeboden, is nog beperkt en we werken er hard aan om zo snel mogelijk een solide reeks tests voor het hele veld van neurodegeneratieve ziekten samen te stellen”.

De nieuwe biomarkertests zullen onderzoekers en klinische onderzoekers over de hele wereld in staat stellen het klinische nut van NfL bij diverse ziektebeelden zoals multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, frontotemporale dementie, Parkinson of de ziekte van Alzheimer, maar ook in acute situaties zoals traumatisch hersenletsel, verder te bestuderen. NfL wordt beschouwd als een veelbelovende biomarker voor ziekteactiviteit, progressie, prognose en het monitoren van de doeltreffendheid van therapieën.1-4

Laboratoriumprofessionals kunnen hun favoriete monstermatrix kiezen en NfL meten op het volledig geautomatiseerde, willekeurig toegankelijke LUMIPULSE G-platform. Deze gestandaardiseerde familie van immunoassaysystemen is op grote schaal beschikbaar en wordt met het huidige testmenu gebruikt in routinelaboratoria die actief zijn op het gebied van neurologische aandoeningen. Het LUMIPULSE G-platform voldoet aan de noodzakelijke verwerkings-, kwaliteits- en wettelijke vereisten om mogelijk toekomstig routinegebruik van NfL als aanvulling op het bestaande portfolio te ondersteunen.

Over Fujirebio

Fujirebio, een onderdeel van H.U. Group Holdings Inc, is een wereldleider op het gebied van hoogwaardige in-vitro diagnostiek (IVD). Het heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en wereldwijd op de markt brengen van robuuste IVD-producten.

Fujirebio was meer dan 25 jaar geleden het eerste bedrijf dat CSF-biomarkers ontwikkelde en op de markt bracht onder de merknaam Innogenetics. Fujirebio blijft het enige bedrijf met een dergelijk uitgebreid aanbod van handmatige en volledig geautomatiseerde AD-testen en werkt consequent samen met organisaties en klinische deskundigen over de hele wereld, om nieuwe trajecten te ontwikkelen voor vroegere, gemakkelijkere en volledigere neurodegeneratieve diagnostische instrumenten.

Meer informatie is te vinden via www.fujirebio.com/neuro.

Referenties

  1. Yuan A, Rao MV, Veeranna, Nixon RA. Neurofilamenten en neurofilamenteiwitten in gezondheid en ziekte. Cold Spring Harb Perspect Biol. 2017 Apr 3;9(4):a018309.
  2. Gaetani L, Blennow K, Calabresi P, Di Filippo M, Parnetti L, Zetterberg H. Neurofilament Light Chain als biomarker bij neurologische aandoeningen. J Neurol Neurosurg Psychiatry. 2019 Aug;90(8):870-881.
  3. Thebault S, Booth RA, Freedman MS. Neurofilament Light Chain in het bloed: De Troponine van de neuroloog? Biomedicines. 2020; 8(11):523.
  4. Yuan A, Nixon RA. Neurofilamenteiwitten als biomarkers voor de bewaking van neurologische ziekten en de werkzaamheid van therapieën. Front Neurosci. 2021 Sep 27;15:689938

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor media:
Afdeling Public Relations, Public Relations/Afdeling Duurzaamheid,
H.U. Group Holdings, Inc..
Telefoon: +81-3-6279-0884
E-mail: pr@hugp.com

Christiaan De Wilde
CEO Fujirebio Europe
Telefoon: +32 9329 1703

Voor investeerders en analisten:
IR/SR Dept.
Telefoon: +81-3-5909-3337
E-mail: ir@hugp.com

Contacts

Voor media:
Afdeling Public Relations, Public Relations/Afdeling Duurzaamheid,
H.U. Group Holdings, Inc..
Telefoon: +81-3-6279-0884
E-mail: pr@hugp.com

Christiaan De Wilde
CEO Fujirebio Europe
Telefoon: +32 9329 1703

Voor investeerders en analisten:
IR/SR Dept.
Telefoon: +81-3-5909-3337
E-mail: ir@hugp.com