Optics Balzers AG heeft optische diëlektrische filters verder ontwikkeld in het UV-spectrum

UV-filter voor medische diagnostiek en analyse

Fig: SP270 and BP310-390 filters with spectral edge @ 275nm. (Graphic: Business Wire)

BALZERS, Liechtenstein--()--Kortegolflicht, variërend van 100 tot 400 nm in het UV-spectrum, kan ziekteverwekkers bestrijden. Op medisch gebied wordt deze eigenschap vaak gebruikt om ziektekiemen, bacteriën en virussen te bestrijden. Studies hebben zelfs aangetoond dat wanneer bestraald met kortegolf UV-C-licht meer dan 95% van de virussen ineffectief wordt.

Optische filters met transmissie van meer dan 95%

Kortegolflicht wordt ook gebruikt bij virologische diagnostiek. Antilichamen worden gemarkeerd met een fluorochroom en kunnen, wanneer ze worden gestimuleerd door een gedefinieerde UV-straling, worden gevisualiseerd. Speciaal op elkaar afgestemde optische filters worden gebruikt om excitatie- en emissiegolflengten van elkaar te scheiden.

De steilheid van de rand bij de overgang tussen deze spectrale bereiken is kenmerkend voor de hoge kwaliteit van onze filters. Op een spectrum van T <0,01% tot T> 95% is een steilheid van ongeveer 2 tot 5 nm vereist. Om dit niveau van precisie te bereiken, worden de filters bij Optics Balzers AG vervaardigd met behulp van sputtertechnologie om deze diëlektrische coatings te creëren. Naast de spectrale nauwkeurigheid is de omgevingsstabiliteit van het filter een doorslaggevende factor in dit coatingproces.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elmar Elbinger
Business Development Manager
T direct +49 3641 352942
Elmar.elbinger@opticsbalzers.com

Contacts

Elmar Elbinger
Business Development Manager
T direct +49 3641 352942
Elmar.elbinger@opticsbalzers.com