Alentis Therapeutics haalt USD 67 miljoen op in serie B-financiering

Financiering om de pijpleiding van antifibrotische moleculen naar de kliniek te bevorderen

BASEL, Zwitserland & STRAATSBURG, Frankrijk--()--Alentis Therapeutics, de Zwitserse biotech die baanbrekende behandelingen voor fibrotische ziekten ontwikkelt, heeft vandaag aangekondigd dat het 67 (CHF60) miljoen dollar heeft opgehaald in een Series B-financieringsronde. De financiering zal voornamelijk worden gebruikt voor proof-of-concept klinische proeven van Alentis’ eerste in zijn klasse, Claudin-1-targeting, anti-fibrotische moleculen in geavanceerde lever- en nierfibrose, en ondersteuning van lopende programma’s voor het ontdekken van geneesmiddelen die gericht zijn op andere fibrotische ziekten en hepatobiliaire kanker.

Morningside Venture Investments leidde de financiering, samen met Jeito Capital en Series A-investeerders BioMed Partners, BB Pureos Bioventures, Bpifrance via het InnoBio 2-fonds, High-Tech Gründerfonds en Schroders Capital.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nathalie Graf-Tschupp
Office Manager
nathalie.graf@alentis.ch

Contacts

Nathalie Graf-Tschupp
Office Manager
nathalie.graf@alentis.ch