RS Oncology maakt afronding bekend van eerste klinische fase 1-onderzoek bij mensen met RSO-021, een nieuwe onomkeerbare remmer van mitochondriale PRX3

De volledige resultaten zullen naar verwachting begin 2024 worden gedeeld

CAMBRIDGE, Massachusetts--()--RS Oncology, een biotechnologiebedrijf dat zich richt op de klinische fase van de ontwikkeling van innovatieve therapieën voor het uitroeien van mesothelioom en andere aandoeningen, heeft vandaag de afronding bekendgemaakt van het fase 1 dosisescalatieonderdeel van het MITOPE-onderzoek (NCT05278975).

Het in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerde multicenter onderzoek voldeed aan de primaire doelstelling: het evalueren van de veiligheid en verdraagbaarheid van RSO-021, een nieuwe onomkeerbare remmer van mitochondriale PRX3, bij patiënten met kwaadaardig mesothelioom van de pleura en lokale aandoeningen die het longvlies aantasten. Deze patiënten hadden ook vocht in de longen als gevolg van de kanker en hadden niet gereageerd op ten minste één eerdere behandeling.

“De voltooiing van Fase 1 is een belangrijke stap op weg naar het introduceren van een potentiële nieuwe therapie voor patiënten die lijden aan mesothelioom en andere vormen van longkanker,” aldus Jarrett Duncan, CEO van RS Oncology. “We danken de patiënten, zorgverleners, steungroepen en klinische ziekenhuisteams voor hun deelname aan en ondersteuning van ons programma in het Verenigd Koninkrijk.” “We kijken ernaar uit om de volledige resultaten van Fase 1 te delen op een groot kankercongres in 2024. Ondertussen gaat ons werk door om deze zeer interessante nieuwe behandeling toegankelijk te maken voor meer patiënten,” aldus George Naumov, COO van RS Oncology.

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar www.clinicaltrials.gov en gebruik de identifier #NCT05278975.

Over RS Oncology

RS Oncology (RSO) is een biotechnologiebedrijf uit Cambridge, Massachusetts, dat zich richt op klinisch onderzoek om mesothelioom en andere ziekten wereldwijd uit te roeien door middel van baanbrekende wetenschap en een innovatief bedrijfsmodel. Het hoofdprogramma is momenteel gericht op de ontwikkeling van baanbrekende therapieën voor het moduleren van mitochondriale methoden die ziekten veroorzaken die het gevolg zijn van oxidatieve stress, zoals mesothelioom en andere vormen van kanker.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zakelijke vragen:
Jarrett Duncan, CEO
j.duncan@rsoncology.com

Vragen van de media:
Christine Sununu, Marketing & Communications
c.sununu@rsoncology.com

Contacts

Zakelijke vragen:
Jarrett Duncan, CEO
j.duncan@rsoncology.com

Vragen van de media:
Christine Sununu, Marketing & Communications
c.sununu@rsoncology.com