Amplidiag® COVID-19 molekyylidiagnostinen testi uuden koronaviruksen tunnistamiseksi on saanut Suomessa poikkeusluvan diagnostiikkakäyttöön

- Reaaliaikaiseen PCR:ään perustuva testi tunnistaa luotettavasti ja varhaisessa vaiheessa COVID-19 -infektiot mahdollistaen potilaan nopean eristyksen ja hoidon ohjauksen. Ratkaisulla voidaan analysoida suuri määrä näytteitä kerrallaan.

- Tällä hetkellä järjestelmiä on asennettu rutiinikäyttöön Suomen suurimpiin kliinisiin laboratorioihin tuoden 4000 näytteen päiväkapasiteetin

ESPOO, Suomi--()--Mobidiag Oy on saanut uuden koronaviruksen tunnistavalle Amplidiag® COVID-19 testilleen FIMEAn poikkeusluvan. Poikkeuslupa oikeuttaa tuotteen myyntiin Suomessa*. Testi tunnistaa nopeasti koronavirusinfektion aiheuttavan SARS-CoV-2 viruksen. Testi on nyt rutiinikäytössä Suomen suurimmissa kliinisissä laboratorioissa (Helsingin yliopistollisen sairaalan laboratoriot (HUSLAB), SYNLAB ja Mehiläinen). Se yli kaksinkertaistaa Suomen testauskapasiteetin ja kattaa näin suurimman osan Suomessa tehtävistä testauksista. Prosessi poikkeusluvan saamiseksi Ruotsiin, Iso-Britanniaan ja Ranskaan on meneillään. Testi tullaan myös CE-IVD -rekisteröimään Euroopassa tulevina viikkoina, jolloin se on saatavilla kaikkialla Euroopassa Mobidiagin omien myyntikanavien ja paikallisten jakelijoiden kautta.

Amplidiag® COVID-19 testi mahdollistaa SARS-CoV-2 (orf1ab- ja N-geenit) viruksen kvalitatiivisen tunnistamisen nenänielunäytteistä alle kolmessa tunnissa. Testi perustuu vakiintuneeseen PCR-teknologiaan ja sillä voi analysoida kerralla 48 näytettä. Testi tehdään Mobidiagin Amplidiag® Easy laitteella, jolloin näytteen käsittelyvaiheet (DNA:n eristys ja PCR-levyjen valmistelu) on optimoitu ja automatisoitu kokonaan.

Tämän lisäksi Mobidiag kehittää Novodiag® laitteelleen nopeaa Novodiag® COVID-19, molekyylidiagnostista testiä SARS-CoV-2 viruksen tunnistamiseksi. Testi täydentää jo saatavilla olevaa Amplidiag® COVID-19 testiä mahdollistaen yksittäisten näytteiden testauksen välittömästi tarpeen vaatiessa. Testit yhdessä auttavat epidemian kontrolloinnissa ja ohjaavat lääkäreitä ympäri maailmaa tunnistamaan koronavirusinfektion nopeasti, siirtämään potilaat nopeammin eristykseen sekä tekemään parempia hoitopäätöksiä tilanteissa, joissa aika on kriittinen.

Tuomas Tenkanen, Mobidiagin toimitusjohtaja sanoi, “Kannamme vastuumme Mobidiagilla ja haluamme tukea terveydenhuoltoa tänä erikoislaatuisena aikana keskittämällä ponnistelumme tähän. COVID-19:n varhaiseen tunnistamiseen tarvitaan kiireellisesti luotettavia diagnostisia ratkaisuja ja Mobidiag on kyennyt hyödyntämään olemassa olevaa osaamistaan ja teknologioitaan kehittääkseen uutta diagnostiikkaa nopeasti.”

“Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tuoda ensimmäisen COVID-19 ratkaisumme Suomen suurimmille kliinisille laboratorioille suurten näytemäärien seulontaan ja pian myös tarjota testejämme kansainvälisesti.”

* Amplidiag® COVID-19 testi on nyt saatavilla Suomessa poikkeusluvalla. Huomaathan, että Mobidiagin testit eivät ole tarkoitettu kotikäyttöön. Ne ovat saatavilla vain terveydenhuollon ammattilaisille, eivät suoraan kuluttajille. Noudatathan asuinmaasi suositeltuja käytäntöjä, jos epäilet koronavirustartuntaa.

Lisätietoja Mobidiagista

Mobidiag on nopeasti kasvava suomalais-ranskalainen molekyylidiagnostiikkayhtiö, jonka molekyylidiagnostiikan ratkaisuja voidaan hyödyntää infektiotautidiagnostiikassa ja taistelussa antibiooteille vastustuskykyisia ”superbakteereja” vastaan. Mobidiagin kohtuuhintaisella, laajalti sovellettavalla ja varmalla teknologialla voidaan tunnistaa patogeenit ja niiden mahdollinen antibioottiresistenssi nopeasti. Mobidiag tarjoaa Amplidiag®- ja Novodiag® -tuotteillaan kaikenkokoisille laboratorioille laajan valikoiman nopeita, luotettavia ja kustannustehokkaita molekyylidiagnostiikan ratkaisuja tartuntatautien tunnistamiseen.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa ja tytäryhtiöt Ranskassa, Isossa-Britanniassa sekä Ruotsissa. Lisätietoja osoitteesta www.mobidiag.com

Contacts

Tilaukset ja tekniset kysymykset: sales@mobidiag.com

Mobidiag
Dorothee Allard, Marketing Communications Manager
+33 1 55 25 17 13
marketing@mobidiag.com

Consilium Strategic Communications
Chris Gardner, Matthew Neal, Chris Welsh
T : +44 (0)203 709 5700
mobidiag@consilium-comms.com

Contacts

Tilaukset ja tekniset kysymykset: sales@mobidiag.com

Mobidiag
Dorothee Allard, Marketing Communications Manager
+33 1 55 25 17 13
marketing@mobidiag.com

Consilium Strategic Communications
Chris Gardner, Matthew Neal, Chris Welsh
T : +44 (0)203 709 5700
mobidiag@consilium-comms.com