Relief Therapeutics (RLF: SIX) -geneesmiddel Aviptadil start FDA-studie aan de Universiteit van Miami om door COVID-19 veroorzaakte ademhalingsproblemen te behandelen

Aviptadil richt zich op de cytokine-storm die fatale ademnood veroorzaakt in COVID-19

  • De dood van coronavirus (COVID-19) wordt voornamelijk veroorzaakt door het Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), waarbij ernstige ontstekingen ervoor zorgen dat de longen zich vullen met vocht en zelfs mechanische beademing niet in staat is het leven te behouden. Het syndroom wordt veroorzaakt door een Cytokine Storm die wordt losgelaten door virale deeltjes.
  • Van VIP is bekend dat het krachtige anti-cytokine-effecten heeft in tal van diermodellen en in fase 1- en fase 2-studies bij mensen

GENÈVE--()--RELIEF THERAPEUTICS Holding AG (ZES: RLF) “Relief” kondigt aan dat zijn medicijn Aviptadil nu klinische proeven van de FDA aan de University of Miami Miller School of Medicine is binnengekomen voor de behandeling van acuut respiratoir distress syndroom (ARDS) in COVID-19. De proef zal patiënten inschrijven die al mechanische beademing hebben, in de hoop dat Aviptadil de mortaliteit onder deze aandoening kan verminderen en het vermogen van de long van de patiënt om zuurstof naar het lichaam over te dragen, helpt verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yves Sagot
contact@relieftherapeutics.com

Contacts

Yves Sagot
contact@relieftherapeutics.com