SkyGuardian vertrekt vanaf North Dakota voor een trans-Atlantische vlucht

GA-ASI schrijft geschiedenis met eerste vlucht met een MALE RPA over de Atlantische Oceaan

GA-ASI’s company-owned MQ-9B SkyGuardian is in flight, bound for Royal Air Force (RAF) Fairford in Gloucestershire, UK, where it is scheduled to land at approximately 6:45 p.m. local time (GMT+1) on July 11th. (Photo: Business Wire)

GRAND FORKS, N.D.--()--Vandaag om 12:48 uur CDT is een Medium-altitude, Long-endurance (MALE) Remotely Piloted Aircraft (RPA) geproduceerd door General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) vertrokken van Grand Forks, North Dakota, VS voor de eerste vlucht ooit over de Atlantische Oceaan van een MALE RPA. De MQ-9B SkyGuardian, die eigendom is van GA-ASI heeft als bestemming Royal Air Force (RAF) Fairford in Gloucestershire, VK, waar het moet landen om ongeveer 18:45 lokale tijd (GMT+1) op 11 juli.

“Dit is een heel spannend moment in de geschiedenis van GA-ASI”, zei Linden Blue, CEO, GA-ASI. “Om het uithoudingsvermogen van onbemande vliegtuigsystemen aan te tonen zijn we de uitdaging aangegaan om met een MALE RPA over de Atlantische Oceaan te vliegen. Deze inspanning heeft veel coördinatie gekost en wij waarderen de ondersteuning van de CAA, RIAT organisatie en de RAF bij deze uitdaging.”

In de afgelopen 10 jaar heeft de RAF gebruik gemaakt van GA-ASI’s MQ-9 Reapers® bij diverse toepassingen. De RAF viert zijn 100-jarig bestaan (RAF100) en om dat vieren vliegt GA-ASI de SkyGuardian naar RAF Fairford, waar de Royal International Air Tattoo (RIAT)-luchtshow zal worden gehouden tussen 13 en 15 juli. SkyGuardian is tijdens de show te zien. De RAF koopt de MQ-9B voor zijn PROTECTOR RG Mk1-programma.

MQ-9B is de nieuwe generatie van GA-ASI’s multimissie Predator® B productlijn. Het bedrijf noemde zijn basislijn MQ-9B-vliegtuig SkyGuardian, en de variant voor maritieme surveillance wordt SeaGuardian genoemd. MQ-9B is een ‘certificeerbare’ (STANAG 4671) versie van de Predator B-productlijn. De ontwikkeling is het resultaat van een vijfjarige, door het bedrijf ondersteunde inspanning om een RPA te leveren die kan voldoen aan de strenge luchtwaardige certificeringsvereisten van diverse militaire en civiele autoriteiten, waaronder de Britse Military Airworthiness Authority (MAA) en de Amerikaanse FAA.

Inmarsat Government ondersteunt de vlucht van GA-ASI met de L-band SATCOM-service, SwiftBroadband, dat een flexibele, naadloze verbinding voor back-up tijdens de vlucht biedt. SkyGuardian en het in Noord-Dakota gevestigde grondcontrolestation maken gebruik van SATCOM om te communiceren met het toestel en het te besturen, inclusief het commando voor automatisch landen op Fairford.

“Inmarsat levert al tientallen jaren diensten aan de veeleisende ‘overal, altijd’-aard van luchtvaartactiviteiten en is marktleider voor betrouwbare, wereldwijde, mobiele L- en Ka-band verbindingen”, zei Kai Tang, chief commercial officer, Inmarsat Government. “Betrouwbare SATCOM is een cruciale basis voor elke missie, en deze trans-Atlantische vluchttest heeft nog meer de nadruk gelegd op dat belang. Dit is een echt historisch evenement dat mogelijk is gemaakt door vindingrijkheid en indrukwekkende integratie en ontwerp van het GA-team, en Inmarsat is heel trots daar deel van te mogen uitmaken.”

De dienst biedt ook volledige flexibiliteit in routekeuze voor de lange vluchten, terwijl het missie-kritieke en tijdgevoelige gegevensoverdracht ondersteunt, waaronder beelden en video.

Hoge resolutie foto's van MQ-9B SkyGuardian zijn beschikbaar voor gekwalificeerde media uit het overzicht in het GA-ASI mediacontact. Voor meer informatie over de trans-Atlantische vlucht gaat u naar http://www.ga-asi.com/trans-atlantic-flight.

Over GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen betrouwbare Remotely Piloted Aircraft (RPA) systemen, radarapparatuur, en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met meer dan 5 miljoen vlieguren levert GA-ASI toestellen met een lang uithoudingsvermogen, geschikt voor multi-missies met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn voor situatieanalyse en een snel reactievermogen tijdens aanhoudende vluchten mogelijk maken. Het bedrijf produceert ook een reeks aan grondstations en sensor controle/beeldanalyse software, biedt pilotenopleidingen en ondersteuning, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Bezoek voor meer informatie www.ga-asi.com.

Reaper, Predator en Lynx zijn geregistreerde merknamen van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Over Inmarsat Government

De Amerikaanse overheid maakt al gebruik van de diensten van Inmarsat sinds 1979. Inmarsat Government blijft doorgaan met het leveren van de meest geavanceerde, wereldwijde, mobiele satellietcommunicatiediensten ter wereld aan Amerikaanse defensie, intelligence, homeland security, openbare veiligheid en particuliere bedrijven, met zeer betrouwbare, veilige en betaalbare verbindingen. Inmarsat Government, dat gemaakt is met overheidsgebruikers in het achterhoofd, biedt krachtige, flexibele mogelijkheden voor het vergroten van overheidsbronnen via satelliet, altijd, overal. Als aanbieder van een toonaangevende schaalbare multiband netwerkinfrastructuur, biedt Inmarsat Government een pakket van managed netwerkdiensten en end-to-end communicatie-oplossingen waarmee ze gebruikers op land, zee en in de lucht ondersteunen, zelfs op de meest afgelegen plekken op aarde. Inmarsat Government, met als hoofdvestiging Reston, VA, is een volledige dochter van Inmarsat plc. Voor meer informatie kunt u terecht op www.inmarsatgov.com.

De newsfeed en zakelijke updates van Inmarsat staan op @InmarsatGlobal.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Melissa Haynes
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8108
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

Melissa Haynes
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8108
ASI-MediaRelations@ga-asi.com