Castor haalt Serie B van $ 45 miljoen op om het klinische proefproces te moderniseren en de impact van onderzoeksgegevens op het leven van patiënten te maximaliseren

HOBOKEN, N.J.--()--Castor, een toonaangevende leverancier van software voor klinische proeven, heeft vandaag de afronding aangekondigd van een Serie B-financieringsronde van $ 45 miljoen, waarmee de totale financiering van het bedrijf op $ 65 miljoen komt.

De ronde, geleid door Eight Roads Ventures en F-Prime Capital met deelname van bestaande investeerders Two Sigma Ventures en Inkef Capital, zal de voortdurende productontwikkeling stimuleren met een bijzondere focus op het wereldwijd opschalen van direct-to-patient studies.

"Castor werd opgericht met de missie om onderzoekers wereldwijd te helpen effectievere klinische proeven uit te voeren en tegelijkertijd de patiëntervaring te verbeteren," aldus Derk Arts, M.D., CEO en oprichter van Castor. "Prioriteit geven aan de ervaring van patiënten en sitegebruikers is tegenwoordig bijzonder belangrijk, nu COVID-19 de aard van klinische onderzoeken fundamenteel heeft veranderd."

De meeste klinische onderzoeken vereisen tegenwoordig een lange voorbereidingstijd en worden uitgevoerd op fysieke onderzoekslocaties, waardoor het lastig is voor patiënten om deel te nemen aan studies en onderzoekers in het ongewisse worden gelaten over patiëntgegevens tussen bezoeken ter plaatse. Hierdoor is 38,7% van de beëindigde onderzoeken stopgezet vanwege de trage inschrijving¹ en zijn de kosten om een medicijn te ontwikkelen de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld tot $ 2,7 miljard over een tijdlijn van 12 jaar².

Castor biedt een modern zelfbedieningsplatform voor klinisch onderzoek, waarmee elke onderzoeker wereldwijd studies kan ontwerpen en gegevens uit elke bron in realtime kan integreren. Patiënten kunnen zich inschrijven voor onderzoeken, toestemming geven en hun gegevens online of via een mobiele app delen, waardoor de industrie naadloos kan overschakelen naar gedecentraliseerde klinische proeven (DCT). Deze mogelijkheden waren van cruciaal belang tijdens de COVID-19-pandemie, omdat de klanten van Castor hun onderzoeksontwerpen snel konden wijzigen en meer patiëntgegevens op afstand konden verzamelen.

Sinds 2014 heeft Castor meer dan 7.500 onderzoeken ondersteund in meer dan 90 landen. In de afgelopen 12 maanden is het bedrijf meer dan verdubbeld in omvang en heeft het samengewerkt met klanten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, die Castor heeft gebruikt voor zijn Solidarity Trial. Verder heeft het bedrijf contracten gesloten met meer dan 20 toonaangevende digitale bedrijven in therapeutica en zijn eerste farmaceutische bedrijf uit de top 5 binnengehaald.

"COVID-19 heeft de industrie gedwongen om veranderingen door te voeren en vereiste wendbaarheid en klantgerichtheid. Castor was uniek gepositioneerd om deze zaken te leveren," verklaarde Michael Treskow, partner bij Eight Roads Ventures.

"We zijn van mening dat de visionaire benadering van Castor de kwaliteit van klinisch onderzoek aanzienlijk zal verbeteren en we zijn verheugd om Derk en het team te ondersteunen terwijl ze de industrie op wereldwijde schaal blijven transformeren," stelde Alex Pasteur, partner bij F-Prime Capital.

1. Williams RJ, et al. Terminated Trials in the ClinicalTrials.gov Results Database: evaluation of availability of primary outcome data and reasons for termination. PLoS One. 2015;10(5):e0127242.

2. J. DiMasi, et al. Innovation in the pharmaceutical industry: New estimates of R&D costs, Journal of Health Economics, Volume 47, 2016, pagina's 20-33

Over Castor

Castor is een vooraanstaande leverancier van gedecentraliseerde en hybride oplossingen voor klinische proeven om onderzoek te democratiseren. Met het best beoordeelde eClinical-platform voor gedecentraliseerde en hybride klinische onderzoeken, biedt het plug-and-play-platform van Castor een snelle implementatie op schaal, waardoor onderzoekers met een paar klikken een studie kunnen opzetten, met eenvoudige inschrijving, toestemming en verzameling van gegevens uit de echte wereld. Castor brengt mensgericht ontwerp naar het klinische onderzoeksproces, van werving tot analyse, en verbetert de kwaliteit, veiligheid en herbruikbaarheid van gegevens voor onderzoekers over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.castoredc.com.

Over Eight Roads Ventures

Eight Roads Ventures is een wereldwijde durfkapitaalonderneming die $ 7 miljard aan activa beheert in kantoren in het VK, China, India, Japan en de VS. Onze 50-jarige investeringsgeschiedenis omvat partnerschappen met meer dan 300 bedrijven zoals Alibaba, Appsflyer, BlackDuck, Cazoo, Chewy, Devoted Health, Flywire, Icertis, iPipeline, Kensho, Letgo, Made.com, Neo4j, Nuance, Paidy, Ping Identity, Pony.ai, Toast, Wallapop, WuXi PharmaTech en Xoom.

Over F-Prime Capital

F-Prime Capital is een wereldwijd durfkapitaalbedrijf dat investeert in gezondheidszorg en technologie. De afgelopen 50 jaar heeft onze onafhankelijke durfkapitaalgroep het voorrecht gehad geweldige ondernemers te steunen bij het opbouwen van baanbrekende bedrijven.

Met meer dan $ 2 miljard dollar onder beheer en een wereldwijd portfolio van meer dan 200 bedrijven, zijn we voorstander van bedrijven die zich inzetten voor het creëren van positieve verandering in de wereld. In de gezondheidszorg richten we ons op fase-agnostische manier op therapeutica, medtech en gezondheids-IT en -diensten. Ons gezondheidszorgfonds heeft 23 bedrijven opgericht of mede opgericht, waaronder Denali, Beam, Innovent, Orchard en Sana en heeft vele andere geholpen, waaronder Blueprint Medicines, Iora Health, PatientPing, Devoted en Ultragenyx. F-Prime-portfoliobedrijven hebben meer dan 28 producten en medicijnen voortgebracht die zijn goedgekeurd door regelgevende instanties over de hele wereld. Ons team van investeerders, ingenieurs, artsen en wetenschappers zet zich in om het inzicht, de domeinexpertise en de relaties te brengen die nodig zijn om onze bedrijven te helpen een transformationele impact te maken.

F-Prime heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge, MA, met kantoren in Londen, VK en San Francisco, CA.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Doug Weatherhead
Castor
doug.weatherhead@castoredc.com

Media
Kimberly Ha
KKH Advisors
kimberly.ha@kkhadvisors.com

Contacts

Doug Weatherhead
Castor
doug.weatherhead@castoredc.com

Media
Kimberly Ha
KKH Advisors
kimberly.ha@kkhadvisors.com