A Mary Kay Inc. által szponzorált alapítványok milliókkal támogatják a nőket érintő ügyeket szerte a világon

Female entrepreneurs in Chuxiong, Yunnan Province increased their income and helped preserve the Yunnan Embroidery cultural industry thanks to Mary Kay Women’s Entrepreneurship Program. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A 2022-es évben az ikonikus szépségmárka, a Mary Kay, valamint a vállalat által szponzorált alapítványok több mint 3 millió dollárral támogatták a nőket érintő ügyeket világszerte.

Amikor a legendás üzletasszony és filantróp, Mary Kay Ash megalapította üzleti vállalkozását 1963-ban, arról álmodott, hogy a vállalkozói szellem, az innováció, a kemény munka és az adakozás révén nemzetközi szinten hozzájárul a nők szerepvállalásának növeléséhez. Közel 60 évvel később a Mary Kay dolgozói, a független szépségtanácsadók és a globális közösség tagjai életben tartják ezt az álmot azáltal, hogy nagylelkű adományokkal támogatják a vállalat által szponzorált négy alapítványt, amellyel hathatós támogatást nyújtanak nehéz helyzetben lévő nőknek és családjuknak.

Az alapítványokra vonatkozó teljes jelentés itt található. 2022-ben az alábbi ügyekkel foglalkoztak:

Nőket érintő rákbetegségek

 • A Mary Kay Ash Foundation (MKAF – Mary Kay Ash Alapítvány) 37, a nőket érintő rákbetegségek terén úttörő kutatásokat végző rákkutatónak nyújtott anyagi támogatást.
 • Az MKAF rákkutatással foglalkozó projektjeinek 43%-át nők, míg a klinikai vizsgálatok 100%-át nők vezetik.
 • Az MKAF közel 1,7 millió dollárral támogatta a nőket érintő rákos megbetegedések gyógyítását.

Nemi alapú erőszak

 • Az MKAF 1,4 millió dollárral támogatta a családon belüli erőszak áldozatainak nyújtott segítő szolgáltatásokat.
 • Észak-Texasban az MKAF 4 helyi, a családon belüli erőszak áldozatai számára elérhető menedékházat támogatott, amelyekben segítséget kereső nőknek nyújtanak ellátást és biztonságot.
 • Az Mary Kay-jel együttműködve az MKAF támogatta a nők és lányok ellen elkövetett erőszak felszámolása iránt elkötelezett globális partnereket, köztük a CARE-t és az ENSZ vagyonkezelői alapját. Az MKAF partnerei együttesen több mint 550 projektet valósítottak meg világszerte.
 • Az Instituto Mary Kay és a Mary Kay brazil leányvállalata (Mary Kay Brazil) az ABEVD Associação Brasileira das Empresas de Venda Direta (Közvetlen értékesítési szövetség Brazíliában) éves kongresszusán ezüst fokozatú díjat nyert a Vöröskereszt családon belüli erőszak ellen indított kampányáért („Campanha Sinal Vermelho Contra a Violência Doméstica”).
 • Kanadában a Mary Kay Ash jótékonysági alapítványa 16 kanadai, a családon belüli erőszak áldozatait segítő menedékház támogatására egyenként 10 000 dollárt, tehát összesen 160 000 dollárt kapott.

A nők és a családjuk

A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) és a vállalat által szponzorált programok és alapok a következő erőfeszítésekhez nyújtottak támogatást:

 • A Mary Kay női vállalkozók programja
  • A kínai női fejlesztési alapítvánnyal (Women’s Development Foundation) együttműködve kamatmentes megújuló hiteleket nyújtottak 4 női vállalkozói kezdeményezésnek Heilongjiang, Ningxia és Jilin tartományokban. A kezdeményezésekből közvetlenül 133 nő részesült oly módon, hogy az egy főre jutó éves jövedelmük 20 000 jüannal nőtt.

 • Fiatal nők jövője alap
  • Az Adream alapítvánnyal együttműködve, a fiatal nők jövőjének támogatására létrehozott alapban fennmaradó összeget négy, a lányok műveltségének növelését célzó Mary Kay „álomosztály” megvalósítására fordítják Jiangxi tartományban.

 • A Mary Kay kínai leányvállalatának (Mary Kay China) jótékonysági programja
  • 2022 márciusa óta a Mary Kay kínai leányvállalatának (Mary Kay China) jótékonysági programja 1 049 800 jüant különített el, hogy a COVID-19 járvány miatt 15 város 73 közösségének védőanyagokat és élelmet biztosítson.
  • A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) és a szépségápolási tanácsadók közös erőfeszítésének köszönhetően az „1000 mosoly” projekt keretében 112 ajak- és szájpadhasadék műtétre elegendő összeget gyűjtöttek össze 2022-ben. A mai napig a Mary Kay China 991 műtéthez szükséges összeget gyűjtött össze, és jó úton halad afelé, hogy 2023-ban elérje az „1000 mosoly” célkitűzést.
  • Májusig 1391 szépségápolási tanácsadó önkéntes alapon 331 szépségápolással kapcsolatos órát tartott 9147 nőnek.

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé, hogy gazdagítsa a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, ezzel fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com