Oblio van Lexon genoemd als een van TIME's 100 beste uitvindingen van 2020

De best verkopende 2-in-1 oplaadoplossing met UV-C-ontsmettingsmiddel krijgt erkenning voor het beter maken van de wereld

Oblio (Photo: Business Wire)

PARIJS--()--20 jaar na het verschijnen op de cover van TIME met zijn Tykho-vlaggenschipradio, is het Franse designmerk Lexon opnieuw te vinden in de prestigieuze publicatie om de missie van het voortdurend maken van ontwrichtende, nuttige en betaalbare designobjecten die ons dagelijks leven verbeteren, te blijven uitdragen.

De TIME Award belicht niet alleen de baanbrekende Franse uitvinding, het bevestigt ook de positie van Oblio als een onmisbare innovatie voor de wereld van vandaag. De uitvinding is voornamelijk in eigen huis gemaakt als een elegant UV-C-ontsmettingsmiddel om de verspreiding van schadelijke virussen en bacteriën te voorkomen die te vinden zijn op onze smartphones, met behulp van de ingebouwde UV-C LED-technologie aan de binnenkant vooraan. UV-C-leds vernietigen en elimineren het DNA van micro-organismen in virussen, bacteriën, schimmels en ziektekiemen.

Oblio is in staat om een oppervlak per keer volledig te ontsmetten en kan een 360° desinfectie leveren door simpelweg de telefoon om te draaien om het tweede oppervlak bloot te leggen voor een cyclus van 20 minuten. In termen van effectiviteit is door laboratoriumtests bewezen dat Oblio 99,9% van de virussen doodt, waaronder H1N1.

Sinds het begin van de pandemie hebben we een groeiende belangstelling voor deze productcategorie (UV-ontsmettingsmiddel) gezien en daarom wordt de markt snel gevuld met veel onesthetische, noch echt legitieme oplossingen. In deze context zijn we buitengewoon vereerd en trots om erkend en bekroond te worden voor het onderscheidende ontwerp van ons product, de effectiviteit en betrouwbaarheid ervan om onze dagelijkse essentiële apparaten schoon te maken en de kans om een onmisbare oplossing te worden voor het huis en de kantoren van vandaag de dag.

Met de hulp van media zoals TIME die de naamsbekendheid van Oblio vergroten en met de steun en het vertrouwen van onze retailpartners die het product aanbieden, maken we samen UV-C-technologie populairder en toegankelijker voor iedereen. Hierdoor kunnen we gezamenlijk deelnemen aan een positieve verandering door gebruik te maken van innovatie om voor aanpassing aan nieuw gedrag te zorgen en de verspreiding van virussen te voorkomen - wat onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is,” stelt Boris Brault, CEO van Lexon.

Oblio fungeert ook als een 10 W draadloze oplader en kan een smartphone in 3 uur volledig opladen. Hij wordt geleverd met een LED-indicator die de juiste positionering en oplaadstatus van het mobiele apparaat bevestigt.

Toepasselijk is 'Oblio' geworteld in de Italiaanse betekenis voor 'vergat', de moedertaal van de ontwerpers Manuela Simonelli en Andrea Quaglio. De naam verwijst naar de vaasvorm van het product. Het is zorgvuldig ontworpen om mensen te helpen de verbinding met hun scherm te verbreken en te genieten van de vrijheid om meer voor elkaar aanwezig te zijn terwijl elke mobiele telefoon discreet wordt ontsmet en alle Qi-compatibele smartphones, zoals de nieuwste iPhone en Android, snel worden opgeladen.

“Met dergelijke prestaties bewijzen we ook dat Frankrijk een onbetwistbaar gebied blijft waar creativiteit, innovatie en design een voorwaarde zijn voor duurzame groei, en we hopen dat we ondernemers kunnen inspireren om in hun projecten te geloven en ze tot leven te brengen,” voegt Brault toe.

Momenteel is Oblio al verkrijgbaar bij de meest vooraanstaande retailers wereldwijd, zoals Best Buy, Nordstrom, MoMA Design Store in de VS, Fnac Darty in Europa en nog veel meer, evenals de officiële online winkel: lexon-design.com.

Over Lexon:
Sinds de oprichting in 1991 heeft Lexon onverbiddelijk de grenzen verlegd en een verschil gecreëerd in de wereld van design, terwijl het trouw blijft aan de belofte om kleine objecten nuttig, mooi, innovatief en betaalbaar te maken. Of het nu gaat om elektronica, audio, reisaccessoires, kantoor of vrije tijd, Lexon heeft een speciale relatie opgebouwd met creativiteit en werkt samen met de beste ontwerpers over de hele wereld om tijdloze collecties lifestyleproducten te creëren. Na de recente overname door BOW Group, een wereldspeler in de lifestyle- en draagbare consumentenmarkten, schrijft Lexon een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met een verbluffende internationale groei en digitale expansie. Vandaag na bijna 30 jaar bestaan en meer dan 200 onderscheidingen, samenwerking met enkele van de meest gerenommeerde ontwerpers, een aanwezigheid in de detailhandel in meer dan 90 landen over de hele wereld, heeft Lexon zich echt gevestigd als een wereldwijd bekend Frans designmerk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor internationale media:
Annabel Corlay a.corlay@lexon-design.com

Contacts

Contactpersoon voor internationale media:
Annabel Corlay a.corlay@lexon-design.com