EU Malaria Fonds: Sanaria ontvangt aanzienlijke investeringen in bedrijfseigen malariaplatform

https://www.controlmalaria.eu (Graphic: Business Wire)

WASHINGTON--()--Ter gelegenheid van de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Tropical Medicine and Hygiene werden ongeveer 4.900 gezondheidswerkers uit de hele wereld die de academische wereld, de overheid en de particuliere sector vertegenwoordigden, op de hoogte gebracht van de laatste investering van het EU-malariafonds.

Het malariafonds van de EU is een publiek-privaat partnerschap dat een nieuw financieringsinstrument biedt om marktfalen op het gebied van infectieziekten aan te pakken met een aanzienlijk belang voor de volksgezondheid wereldwijd. Het EU-malariafonds is een initiatief van de kENUP Foundation en wordt beheerd door een General Partner onder toezicht van Investitionsbank Berlin.

Op 13 november 2020 ontving Sanaria € 12,9 miljoen voor de ontwikkeling van twee malariavaccins: een profylactisch middel tegen malaria en een eerste proof-of-concept voor een oraal SARS-CoV-2-vaccin.

Het PfSPZ-vaccin van Sanaria is een door straling verzwakt vaccin voor het hele organisme, wat betekent dat het een verzwakte vorm is van de parasiet die malaria veroorzaakt. Het PfSPZ-vaccin wekt in het lichaam een immunologische reactie op tegen het malariapathogeen, zonder dat het individu ziek wordt. Dit resulteert in een robuuste en duurzame bescherming. Het PfSPZ-vaccin staat aan de vooravond van klinische fase III-onderzoeken en is gepositioneerd om 's werelds eerste malariavaccin te zijn dat een vergunning voor het in de handel brengen krijgt. Het vaccin van de tweede generatie van Sanaria, Sanaria PfSPZ-CVac (chemoprofylaxe-vaccin), richt zich op verhoogde potentie en lagere kosten. De financiering bevordert ook het onderzoek en de ontwikkeling van menselijke monoklonale antilichamen van meerdere kandidaten op basis van potentie en produceerbaarheid om onmiddellijke bescherming op korte termijn tegen malaria te bieden. Ten slotte zal een deel van de financiering worden gebruikt om OraCOV, een oraal, zelf toegediend kandidaat-vaccin tegen COVID-19, vooruit te helpen, gebaseerd op het werk van Sanaria in verband met malaria.

Dr. Stephen L. Hoffman, de oprichter en CEO van Sanaria, stelde: "We juichen het EU Malaria Fund toe voor het aanpakken van deze kritieke financieringskloof en we zijn dankbaar en vereerd de ontvanger van deze investering te zijn."

"We verwelkomen de inspanningen van Sanaria van harte. Het bedrijf speelt al vele jaren een voortrekkersrol op het gebied van innovatie en zorgt voor nieuwe concepten die mogelijk de onaanvaardbare last van malaria verminderen," aldus dr. Pedro Alonso, directeur van het Global Malaria-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie op het online evenement.

Holm Keller, Co-Managing Director van EUMF en voorzitter van de kENUP Foundation, verklaarde: "Sanaria heeft een van de meest geavanceerde malariavaccins ter wereld ontwikkeld. We hopen dat deze investering zal bijdragen aan de uitroeiing van malaria."

Meer informatie is te vinden op https://www.controlmalaria.eu

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tobias Mac-Lean
maclean@kenup.eu

Contacts

Tobias Mac-Lean
maclean@kenup.eu