Echosens introduceert FibroScan 630 Expert: voegt nieuwe miltstijfheidsmeting (SSM by VCTE™) toe voor risicostratificatie van patiënten met geavanceerde chronische leverziekte

PARIJS--()--Echosens, een hightechbedrijf dat het FibroScan-productassortiment aanbiedt, kondigt de lancering aan van FibroScan 630 Expert, een krachtige elastografie-engine die nieuw ontwikkelde miltstijfheidsmeting (SSM by VCTE™) implementeert in FibroScan, een niet-invasieve biomarker die kan worden gebruikt om de gezondheid van de lever te diagnosticeren en te controleren en die geïdentificeerd wordt als een waardevol diagnostisch hulpmiddel bij het beoordelen van portale hypertensie (PH). De Baveno VI-richtlijnen erkennen dat een verhoogde stijfheidsmeting van de lever door FibroScan een effectieve manier kan zijn om het risico op slokdarmvarices vast te stellen. Dit is een veel voorkomende manifestatie van PH: verhoogde bloeddruk in de aderen die de lever binnendringt en die verantwoordelijk is voor veel van de manifestaties van levercirrose. De combinatie van SSM by VCTE™ samen met Baveno VI-criteria maakt het niet hoeven doen van een endoscopie bij meer patiënten op veilige wijze mogelijk.

"Gezien de significante toename van potentiële gevallen van levercirrose als gevolg van niet-alcoholische steatohepatitis (NASH) en alcoholische leverziekte, is er een kritische behoefte aan de FibroScan 630 Expert als een kosteneffectieve, niet-invasieve methode voor screening en behandeling," aldus professor Massimo Pinzani, M.D., Ph.D., FRCP, voorzitter van hepatologie bij Sheila Sherlock en directeur van het University College London's Institute for Liver and Digestive Health. "Bij cirrotische patiënten correleert miltstijfheid beter met hepatische veneuze drukgradiënt (HVPG) en de aanwezigheid van slokdarmvarices met een hoog risico dan leverstijfheid."

De FibroScan 630 Expert biedt verbeterde ergonomie, ingebed ultrasoon geleidingssysteem, intuïtieve gebruikersinterface, touchscreen, geavanceerd toetsenbord en een geïntegreerde barcodelezer.

In westerse landen zijn alcoholische en virale cirrose de belangrijkste oorzaken van PH en slokdarmvarices, waarbij 30% van de patiënten met gecompenseerde cirrose en 60-70% van de patiënten met gedecompenseerde cirrose op het moment van diagnose gastro-oesofageale varices hebben. De frequentie van gastro-oesofageale varices correleert direct met de ernst van de leverziekte van 40% in klasse A (laag risico) tot 85% in klasse C (hoog risico) bij cirrosepatiënten.

Laurent Sandrin, voorzitter en mede-oprichter van Echosens, stelt: "Daar leverziekte wereldwijd een epidemie is geworden, fungeert FibroScan 630 Expert als een belangrijk, niet-invasief en kosteneffectief hulpmiddel voor het beoordelen van de ernst en de prognose. Een speciaal SSM by VCTE™-onderzoek op basis van een schuifgolffrequentie van 100 Hz is ontwikkeld om te voldoen aan de verhoogde stijfheid van de milt in vergelijking tot de lever. Met leverstijfheidsmeting (LSM by VCTE™), CAP™ en SSM by VCTE™ als surrogaatmarkers voor respectievelijk leverfibrose, leversteatose en portale hypertensie, biedt de FibroScan 630 een uitgebreide oplossing voor de behandeling van patiënten met chronische leveraandoeningen, inclusief geavanceerde leveraandoeningen."

Over Echosens

Echosens is 's werelds nummer één leverancier van niet-invasieve medische hulpmiddelen voor de beoordeling van chronische leverziekten.

Echosens was pionier op het gebied van elastografietechnologie door FibroScan® te ontwikkelen, het eerste instrument dat leverstijfheid op niet-invasieve wijze kwantificeert.

Echosens heeft de praktijk van leverdiagnose aanzienlijk veranderd met FibroScan®, het unieke hulpmiddel dat gebruik maakt van gepatenteerde en gevalideerde VCTE™ voor beoordeling van leverfibrose, en CAP™ voor steatosiskwantificatie.

Het FibroScan®-instrument wordt wereldwijd erkend als de referentie voor niet-invasieve leverdiagnose met meer dan 2.000 medische publicaties en 40 richtlijnaanbevelingen.

Met een uitgebreid internationaal distributienetwerk, waaronder Europa, verspreid over Frankrijk (Parijs), Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, evenals de Verenigde Staten (Waltham) en China (Shanghai, Shenzhen en Beijing), heeft Echosens FibroScan® beschikbaar gemaakt in meer dan 80 landen.

http://www.echosens.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Brittany Tedesco
CPR Communications
btedesco@cpronline.com
201.641.1911 x 14

Contacts

Media:
Brittany Tedesco
CPR Communications
btedesco@cpronline.com
201.641.1911 x 14