e-shelter opent vierde Data Center-campus in Frankfurt

Frankfurt 4 Data Center biedt 24.000 vierkante meter en 80 MW eersteklas datacentrumcapaciteit om de groei van zakelijke cloud- en hybride IT in de regio Frankfurt te ondersteunen 

FRANKFURT, Duitsland--()--NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group (TOKYO:9432), heeft vandaag de afronding bekendgemaakt van fase 1 van hun Frankfurt 4 Data Center, uitgevoerd via e-shelter, een dochteronderneming van NTT Com en een van de toonaangevende datacentrumleveranciers van Europa. Frankfurt 4 is de 12e operationele datacentrumlocatie in de portefeuille van e-shelter.

Frankfurt 4 is gevestigd in Hattersheim in het zuidwestelijk deel van de stad. Als de campus eenmaal volledig is uitgebouwd, beschikt deze over 24.000 vierkante meter IT-ruimte en 80 MW IT-vermogen verdeeld over vijf datacentrumgebouwen, waarmee hoge-dichtheidsvereisten worden ondersteund.

De laatste uitbreiding betekent een verdere versterking van de leidende marktpositie van e-shelter in Frankfurt, dat een van de snelst groeiende datacentrumhotspots in Europa is. De Hattersheimcampus bevindt zich op ongeveer 10 km lineaire afstand van de bestaande e-shelterlocaties, Frankfurt 1 en Frankfurt 3, en maakt het klanten daarom mogelijk om naadloos te groeien in de regio en het gebruik te splitsen over verschillende datacentrumcampussen om de redundantie en de betrouwbaarheid te maximaliseren.

De nieuwe locatie biedt carrierneutrale colocatieservices, is verbonden met e-shelter's e-connect-platform en levert toegang tot meerdere carriers en de belangrijkste cloudproviders, alsmede tot wereldwijd de grootste internet-exchange DE-CIX. Klanten van Frankfurt 4 hebben toegang tot het e-shelter innovatielab, dat klanten en partners in staat stelt om de allernieuwste technologieoplossingen en IT-opstellingen in een werkende datacentrumomgeving te testen en te valideren.

Rupprecht Rittweger, CEO van e-shelter reageerde op de opening van vandaag: “Fase 1 van Frankfurt 4 werd in minder dan 12 maanden gebouwd en voorafgaand aan de opening was al een aanzienlijk deel van de capaciteit aan klanten verhuurd. Frankfurt 4 versterkt onze positie als marktleider door het benutten van een totale capaciteit van meer dan 400 MVA in Europa, met meer dan 300 MVA beschikbaar in de regio Frankfurt.”

Frankfurt 4 is onderdeel van het krachtige en schaalbare wereldwijde datacentrumnetwerk en connectiviteitsecosysteem van NTT Com. Naast Frankfurt 4 omvatten e-shelter’s huidige belangrijke expansieprojecten ontwikkelprojecten in Amsterdam, Berlijn, Londen en Madrid.

Over e-shelter

e-shelter is een van de toonaangevende datacentrumexploitanten in Europa en biedt zeer veilige omgevingen voor huisvesting en connectiviteit van IT- en netwerksystemen. e-shelter is aanwezig in alle belangrijke stedelijke markten in Europa en benut meer dan 400 MVA aan stroomcapaciteit om schaalbare oplossingen voor datacentra te leveren.

e-shelter maakt als dochteronderneming van NTT Communications deel uit van een wereldwijd netwerk van datacentra in meer dan 20 landen en met meer dan 400.000 m² datacentrumoppervlak. Klanten van e-shelter zijn onder meer financiële dienstverleners, telecomaanbieders, de publieke sector, IT-dienstverleners, outsourceproviders en aanbieders van clouddiensten.

Naast e-shelter maken ook bedrijven zoals Arkadin, Dimension Data, itelligence, NTT Communications, NTT DATA en NTT Security deel uit van de NTT Group in Duitsland. In deze regio heeft de NTT Group zo’n 5.300 werknemers en een gecombineerde omzet van meer dan € 1,2 miljard. Meer informatie over de wereldwijde NTT Group vindt u op www.ntt-global.com.

www.e-shelter.com

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) omgevingen van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd meer dan 190 landen/regio’s bereikt, en meer dan 400.000 m² van de meest geavanceerde datacentrumfaciliteiten ter wereld heeft. Oplossingen van NTT Communications benutten de wereldwijde middelen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:

Mareike Jacobshagen
Director Marketing
e-shelter
E-mail: press@e-shelter.com

Hiroshi Seo
Cloud Services
NTT Communications Corporation
E-mail: wg-cl@ntt.com

Contacts

Voor meer informatie:

Mareike Jacobshagen
Director Marketing
e-shelter
E-mail: press@e-shelter.com

Hiroshi Seo
Cloud Services
NTT Communications Corporation
E-mail: wg-cl@ntt.com