William Blair vergroot wereldwijde voetafdruk met nieuw kantoor in Amsterdam

AMSTERDAM, CHICAGO, FRANKFURT en LONDON--()--William Blair, een vooraanstaand wereldwijd kantoor met expertise in investment banking, beleggingsbeheer en particulier vermogensbeheer, maakte vandaag de voortzetting van hun voortdurende wereldwijde expansie bekend met de opening van een kantoor in Amsterdam. Dit bericht volgt op het in dienst nemen in mei van Maarten Meurs, een door en door ervaren zakenbankier, die zich als lid van de Financial Sponsors Group van het bedrijf richt op het werkgebied van de Benelux.

We hebben een buitengewoon momentum in ons Europees klantenadviesbedrijf en zetten ons ervoor in om onze activiteiten ter plaatse af te blijven stemmen,” aldus Anu Sharma, hoofd van European Investment Banking bij William Blair. “We hebben een lange staat van dienst wat betreft het genereren van buitengewone resultaten voor onze klanten in de Benelux en de opening van ons kantoor in Amsterdam sluit hier bij aan.”

In 2018 was William Blair de nummer 1 als wereldwijd adviseur bij investeerdersgerelateerde overeenkomsten voor transacties onder de $2 miljard¹. Als vertrouwde partner voor privévermogen en risicokapitaal heeft William Blair de afgelopen tien jaar meer dan 550 transacties voor financiële ondersteuning voltooid en liquidity events voor investeerders geboden van meer dan $ 170 miljard. Alleen al in de afgelopen vijf jaar was William Blair een van de meest actieve M&A-adviseurs in de Benelux en rondde het 30 klantencontacten af met een totale transactiewaarde van meer dan € 6,5 miljard.

William Blair heeft meer dan 30 jaar van activiteit en legitimatie in Europa en heeft momenteel een team van circa 90 investeringsbankiers die werken vanuit de kantoren van het bedrijf in Amsterdam, Frankfurt en Londen.

Over William Blair

William Blair is een vooraanstaand wereldwijd kantoor met expertise in investment banking, beleggingsbeheer en particulier vermogensbeheer. We bieden adviesdiensten, strategieën en oplossingen die aan de zich ontwikkelende behoeften van onze klanten voldoen. Als onafhankelijk bedrijf in handen van medewerkers zijn we op meer dan 20 kantoren wereldwijd actief met onze strategische partners.* Kijk voor meer informatie op williamblair.com.

*Inclusief strategische samenwerkingen met Allier Capital, BDA Partners en Poalim Capital Markets.

¹Mergermarket 2018

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met
Tony Zimmer
William Blair & Company, L.L.C.
312-364-8611
tzimmer@williamblair.com

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met
Tony Zimmer
William Blair & Company, L.L.C.
312-364-8611
tzimmer@williamblair.com