OpenGate Capital rondt overname van SMAC van de Colas Group af

Waterdichtings- en gebouwschiloplossingen investering is tweede zakelijke afsplitsing afgerond door OpenGate in mei 2019

LOS ANGELES EN PARIJS--()--OpenGate Capital, een wereldwijde participatiemaatschappij, heeft vandaag bekend gemaakt dat het SMAC, een wereldwijde fabrikant van waterdichtings- en gebouwschiloplossingen heeft overgenomen van de Colas Group (EPA : RE). Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

SMAC werkt in twee divisies: Travaux (bouw) en Industrie. SMAC Travaux is gespecialiseerd in waterdichtingsoplossingen die doorgaans worden gebruikt op platte dakstructuren en in gevels. SMAC Industrie bouwt bitumineuze membranen, dakramen en harsen. Als een van de grootste spelers in het segment creëerde het bedrijf een specialistische service- en onderhoudstak, genaamd SMAC Assistance Service, naast Essemes Services, dat onderhoud van brandveiligheid uitvoert. SMAC heeft zijn hoofdkantoor in Issy-les-Moulineaux en heeft vestigingen in Frankrijk, Marokko en Zuid-Amerika en heeft 3.400 werknemers in dienst.

Oprichter en CEO van OpenGate Capital, Andrew Nikou, zei: “De bouw- en ontwerpsector blijft veel kansen bieden in Europa en Noord-Amerika die zeer geschikt zijn voor OpenGate. Met de investering in SMAC zijn we enorm trots dat we verder kunnen bouwen aan onze strategie in het lagere middensegment, en wij verwelkomen het bedrijf en zijn vele werknemers binnen het portfolio van ons tweede institutionele fonds.”

OpenGate Capital ontdekte de kans om SMAC over te nemen via het wereldwijde team onder leiding van Joshua Adams, Managing Director. Vanuit het Europese kantoor in Parijs zijn de volgende werknemers verantwoordelijk voor onderhandeling en toezicht op de investering: Sebastien Kiekert Le Moult, Partner, M&A; Fabien Marcantetti, Managing Director, M&A en Marc Veillas, Managing Director, Operations.

De aankoop van SMAC is de tweede Europese zakelijke afsplitsing die OpenGate Capital’s tweede institutionele fonds heeft afgerond na de eerdere aankondiging dat het bedrijf de Europese siliciumcarbidedivisie Fiven van Saint-Gobain had overgenomen.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital, opgericht in 2005, is een wereldwijde participatiemaatschappij, die ernaar streeft om bedrijven in het lagere middensegment in Noord-Amerika en Europa aan te kopen en te optimaliseren. Met een strategische internationale aanwezigheid en een focus op zakelijke afsplitsingen en complexe omstandigheden, is het de expertise van het bedrijf om de afstotingsdoelen van een verkoper te realiseren terwijl de risico’s van een zakelijke transitie naar onafhankelijkheid worden geminimaliseerd. OpenGate heeft zijn hoofdvestiging in Los Angeles en Parijs en heeft een ervaren eigen team van professionals die het gehele proces van elke investering overzien. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000