Elliott verwelkomt erkenning door Hyundai van noodzakelijke hervormingen die noodzaak van meer serieuze actie benadrukt

Aankondiging van aanzienlijk belang in Hyundai Mobis, Hyundai Motor en Kia Motors

Streven naar meer inzet voor bestuursverbeteringen en verbeterde kapitaalopbrengsten

HONG KONG--()--Elliott Advisors (HK) Limited, die verschillende aan Elliott gelieerde fondsen adviseert (samen 'Elliott'), heeft vandaag aangekondigd dat het collectief een aanzienlijk aandeelhouderschap heeft - meer dan $ 1 miljard USD aan gewone aandelen - in Hyundai Mobis Co., Hyundai Motor Company en Kia Motors Corporation (samen 'Hyundai Motor Group'). Als een belangrijke investeerder doet het Elliott genoegen dat Hyundai Motor Group een eerste stap heeft gezet in de richting van een verbeterde en duurzamere bedrijfsstructuur.

Hoewel deze stap bemoedigend is, moet er meer worden gedaan om de bedrijven en belanghebbenden hiervan te laten profiteren. Elliott roept het management op om een gedetailleerder stappenplan te delen over de wijze waarop het de corporate governance gaat verbeteren, de balansen optimaliseren en de kapitaalopbrengsten bij elk van de bedrijven verbeteren. Elliott kijkt ernaar uit direct met het management en andere belanghebbenden over deze kwesties in gesprek te gaan en aanbevelingen te doen met betrekking tot het voorgestelde plan.

Over Elliott

Elliott Management Corporation beheert twee multistrategiefondsen die samen ongeveer $ 35 miljard aan activa onder beheer hebben. Het vlaggenschipfonds, Elliott Associates, L.P., werd in 1977 opgericht en is daarmee een van de oudste fondsen in zijn soort onder permanent beheer. De beleggers van de Elliott-fondsen zijn onder meer pensioenregelingen, staatsfondsen, dotaties, stichtingen, fondsen-van-fondsen en werknemers van het bedrijf. Elliott Advisors (HK) Limited is een dochteronderneming van Elliott Management Corporation. Met een goed begrip van de Koreaanse markt en bedrijfsstructuren, heeft Elliott een geschiedenis van het succesvol verbeteren van de aandeelhouderswaarde in Korea.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
New York
Elliott Management Corporation
Michael O’Looney, +1-212-478-2687
mOlooney@elliottmgmt.com
of
Seoul
KorCom
Kyle Kim, +82-2-6925-1507
kihoon@korcom.com

Contacts

Media
New York
Elliott Management Corporation
Michael O’Looney, +1-212-478-2687
mOlooney@elliottmgmt.com
of
Seoul
KorCom
Kyle Kim, +82-2-6925-1507
kihoon@korcom.com