Xsolla wprowadza Web Shop 2.0, wiodące rozwiązanie dla zakupów internetowych, w celu wsparcia rentownej sprzedaży skierowanej bezpośrednio do konsumentów przez twórców gier

Web Shop to cyfrowy sklep oparty na modelu white label, w którym gracze mogą kupić elementy gier i waluty oraz doładować swoje konta, z poziomu markowej strony internetowej twórców

LOS ANGELES--()--Xsolla, firma zajmująca się handlem grami wideo, wprowadziła Xsolla Web Shop 2.0. Od czasu skupienia się przez firmę Xsolla na monetyzacji sieci w 2021 r., wprowadziła ona ponad 210 sklepów Web Shop dla wiodących studiów mobilnych z całego świata reprezentujących różne gatunki. Polegając na tym rozległym doświadczeniu, Xsolla zaczęła budować nową, innowacyjną wersję swojego flagowego rozwiązania, jakim jest Web Shop, zaprojektowanego, aby pomóc twórcom gier mobilnych w opracowaniu strategii monetyzacji bezpośrednio skierowanych do konsumenta, aby zwiększyć przychody poprzez motywowanie graczy do płatności przez internet.

– Xsolla Web Shop 2.0 stanowi świadectwo naszego zobowiązania do rozwoju wraz ze zmieniającymi się potrzebami branży gier mobilnych. Ta innowacja wynika z uruchomienia ponad 200 sklepów Web Shop, w tym dla 40 ze 100 najlepiej zarabiających gier mobilnych na świecie. To rozległe zastosowanie w świecie rzeczywistym wraz z informacjami zwrotnymi od klientów miało kluczowe znaczenie dla rozwinięcia naszego rozwiązania Web Shop dla gier mobilnych. Nadal skupiamy się na faktycznych potrzebach rynkowych i zapewniamy dostosowane do potrzeb rozwiązania, co wyróżnia nas na tle branży – powiedział David Stelzer, prezes Xsolla. – Xsolla Web Shop jest naszą innowacją strategiczną w celu zaspakajania zmieniających się potrzeb branży gier mobilnych. Zwracając uwagę na personalizację na poziomie użytkownika i natychmiastowe uruchomienie sklepu internetowego, wspieramy twórców w nawiązywaniu kontaktu z graczami i maksymalizacji ich dochodów.

W ramach tej edycji firma Xsolla udostępnia rozwiązanie Instant Web Shop, oparty na szablonie sklep internetowy, w pełni obsługujący zakupy online w ciągu zaledwie 24 godzin. To szybkie do wdrożenia narzędzie umożliwiające natychmiastowe generowanie dochodów zwiększa świadomość użytkowników na temat zalet zakupów dokonywanych przez internet. W ramach następnego kroku, po potwierdzeniu hipotezy wartości, twórcy mogą zbudować kompleksowy system LiveOps z narzędziami Web Shop LiveOps do zarządzania sprzedażą.

Funkcje Xsolla Web Shop 2.0:

• Zaawansowane narzędzia LiveOps: obejmują testy A/B, specjalne oferty, oferty dotyczące pierwszego zakupu, sekretne promocje w sklepie, kupony, kody promocyjne oraz oferty ograniczone czasowo i liczbowo. Narzędzia te umożliwiają twórcom zapewnianie użytkownikom cennych doświadczeń.
  • Personalizacja i zaangażowanie: dzięki spersonalizowanym ofertom, zniżkom, premiom, programowi lojalnościowemu i systemowi nagród twórcy mogą istotnie zwiększyć zaangażowanie i lojalność graczy.
  • Wytyczne i wsparcie ekspertów: Xsolla zapewnia wytyczne ekspertów w nawigowaniu po zawiłościach zarządzania sklepem internetowym, umożliwiając partnerom maksymalizację ich zysków.
  • Usprawniona ścieżka użytkownika: bezproblemowe płatności za jednym kliknięciem dzięki portfelowi Xsolla Wallet, PWA (progresywnej aplikacji internetowej) i uwierzytelnianiu Deeplink.

Zbliżające się wdrożenie aktu o rynkach cyfrowych w dniu 6 marca stanowi kolejny ważny krok w przejściu rynku w kierunku swobody cyfrowego e-handlu. Obecny stan alternatywnego systemu płatności wewnątrz aplikacji nie oferuje elastyczności lub prawdziwie obniżonej stawki dla twórców gier, co sprawia, że Web Shop jest najlepszą metodą zapewniającą sukces w branży gier mobilnych.

Więcej informacji o rozwiązaniu Xsolla Web Shop 2.0 i jego funkcjach można znaleźć na stronie: xsolla.pro/webshop-2

Xsolla

Xsolla to globalna firma zajmująca się handlem grami wideo, posiadająca solidny i wydajny zestaw narzędzi i usług zaprojektowanych specjalnie dla branży gier wideo. Od założenia w 2005 roku Xsolla pomogła tysiącom twórców i wydawców gier różnej wielkości finansować, promować, uruchamiać i zarabiać na swoich grach na całym świecie i na wielu platformach. Misją Xsolla, innowacyjnego lidera handlu grami, jest rozwiązywanie nieodłącznych problemów związanych z globalną dystrybucją, marketingiem i monetyzacją, aby pomóc naszym partnerom dotrzeć do większej liczby obszarów geograficznych, generować większe przychody i tworzyć relacje z graczami na całym świecie. Firma posiada siedzibę główną i jest zarejestrowana w Los Angeles (Kalifornia) oraz posiada biura w Londynie, Berlinie, Seulu, Pekinie, Kuala Lumpur, Raleigh, Tokio i innych miastach na całym świecie. Xsolla obsługuje główne tytuły gier, takie jak Valve, Twitch, Roblox, Epic Games, Take-Two, KRAFTON, Nexters, NetEase, Playstudios, Playrix, miHoYo i inne.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: xsolla.com

Derrick Stembridge
Globalny dyrektor ds. public relations, Xsolla