A NIQ bemutatja a NIQ Labs-t, amely ösztönzi az innovációt és támogatja az iparág vezető tehetségeit

Troy Treangen vezető termékmenedzser kerül a NIQ Labs élére, úttörő innovációt hozva a csomagolt fogyasztási cikkek (CPG) iparágába

A NIQ gyorsított innovációja a generatív mesterséges intelligencián alapuló „NIQ Ask Arthur” 2024-es bevezetésével

CHICAGO--()--A világ egyik vezető, adatelemzési megoldásokkal foglalkozó vállalata, a NIQ örömmel jelenti be a NIQ Labs létrehozását, amely úttörő kezdeményezésként célul tűzte ki a stratégiai összeolvadások és felvásárlások révén szerzett csúcsteljesítmény és képességek kollektív erejének kiaknázását. A NIQ teljesítménynövelő befektetéseivel támogatott fenntartható növekedés iránti elkötelezettségének innovációs motorjaként a NIQ Labs úttörő szerepet tölt be az iparági kihívások leküzdését célzó ötletek és megoldások terén. Az elmúlt két évben a NIQ több mint 1 milliárd dollárt fektetett be új adatokra és képességekre épülő működési beruházásokba, hogy a fogyasztói vásárlási szokásokról teljes képet (Full View™) alkosson az ügyfelek problémáinak megoldása és a növekedéshez vezető utak feltárása érdekében. A beruházásokkal a NIQ Labs az adateszközök széles körét éri el, olyan intuitív üzleti intelligenciára épülő eszközöket alkalmazva, amelyek részletes piaci betekintést és előrejelző elemzést kínálnak, köszönhetően a generatív mesterséges intelligenciának (GenAI) és a hiteles adattudománynak.

A NIQ Labs bemutatásával a vállalat büszkén jelenti be az első új, átalakító, generatív mesterséges intelligenciára épülő, „NIQ Ask Arthur” elnevezésű eszközt, amely a „Discover” felületen lesz elérhető. Ez a forradalmi megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára a mesterséges intelligenciával támogatott globális keresést, és személyre szabott ajánlásokat is kaphatnak a fő teljesítménymutatók és a folyamatos elemzés eredménye alapján. Azzal, a hogy a „NIQ Ask Arthur” a mesterséges intelligencia segítségével ad betekintést a jelentésekbe, leegyszerűsíti az összetett adatok értelmezését és megkönnyíti a megalapozott döntéshozatalt. Az AI-vezérelt beszélgetésnek köszönhetően lehetőség nyílik az alaposabb elemzésre, hatalmas adathalmazok között kalauzolja el a felhasználókat és hasznos információkat szolgáltat. A „NIQ Ask Arthur” átírja a játékszabályokat, átformálja az adatokra épülő döntéshozatalt, valamint bizonyítja a NIQ elkötelezettségét a legmodernebb elemzési megoldások iránt, amelyek sikerre vezetik a vállalkozásokat napjaink dinamikus környezetében. A „NIQ Ask Arthur” a NIQ Labs létrehozásával garantálja az adatok biztonságát, és az elérhető legjobb modelleket és eszközöket használja a jelenlegi gyorsan fejlődő technológiai környezetben.

„A »NIQ Ask Arthur« bevezetése izgalmas mérföldkő a NIQ Labs számára és a Discover felületen. Ez a csúcstechnológiás, a generatív mesterséges intelligencia által vezérelt eszköz forradalmasítja az adatközpontú innovációt és az adatfeltárást, lehetővé téve a felhasználók számára az AI-alapú globális keresést, továbbá személyre szabott ajánlásokat is kaphatnak, és ezáltal másképpen tudják felhasználni a kapott eredményeket, mint eddig” – mondta el Troy Treangen, a NIQ vezető termékmenedzsere. „A »NIQ Ask Arthur« még jobban megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy a legmodernebb analitikai megoldásokat kínáljuk, egyszerűsítsük a komplex adatokat, továbbá használható információkkal lássuk el a döntéshozókat. Ez több mint egy eszköz: mindent megváltoztat, átformálja az adatvezérelt döntéshozatal jövőjét és bizonyítja a NIQ elkötelezettségét az innováció iránt napjaink dinamikus üzleti környezetében.”

A NIQ Labs-et annak felismerése hívta életre, hogy minden felvásárlás nagyon sok speciális és technikai erőforrást rejt magában. Azért, hogy a NIQ partnereinek képességeit ki lehessen aknázni és maximalizálni lehessen az ügyfelek értékelését, a NIQ Labs olyan lenyűgöző csapatot fog össze, amely körülbelül 400, kivételes szaktudással rendelkező mérnökből, adatokkal foglalkozó és műszaki szakemberből áll. Ez a szakértő csapat adja a NIQ célzott innovációs motorját, amely belső, iparági és ügyfélspecifikus kihívások megoldására összpontosít élvonalbeli technológiai megoldásokat használva. Ez a csapat együttműködik körülbelül 3000 mérnökkel és 700 adatokkal foglalkozó szakemberrel, akik a NIQ tágabb üzleti tevékenységeiben dolgoznak.

„A vállalkozói szellemiséget szem előtt tartó, agilis NIQ Labs célja a mesterséges intelligencia és az újonnan megjelenő technológiák kihasználása” – mondta Jim Peck, a NIQ elnök-vezérigazgatója. Legfontosabb célunk a méretezhető innováció támogatása a NIQ ökoszisztémán belül. Ezen küldetés szerves részét képezi az adatkezelés iránti elkötelezettség. Azzal, hogy kiemelten foglalkozunk az adatok integritásával és biztonságával, megbízható alapot adunk a mesterséges intelligencia felhasználásához, ami várhatóan példa nélküli innovációt hoz az iparágban. Személyre szabott megoldásaink lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, az adatokat tekintve következetesek legyenek és megvédjék az érdekelt felek érdekeit. A NIQ megoldásaival az üzleti vállalkozások a következetlenségek csökkenését, a hibák minimalizálását és az adatok értékének növelését tapasztalják. Az átlátható folyamatok és a költséghatékony koordináció iránti elkötelezettségünk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy sikeresek legyenek egy adatvezérelt világban, elősegítve az innovációt és a növekedést.”

A Troy Treangen által vezetett NIQ Labs vezetői csapatát olyan szakemberek erősítik, mint Xavier Facon, Mark Flynn, John Forese, a Data Impact társalapítója, Ludovic Gallen, valamint Dana James, Dennis Madura és a Foxintelligence alapítója és vezérigazgatója, Edouard Nattee. Az ő sokrétű szakértelmük erőforrásként szolgál, amelynek köszönhetően a NIQ Labs-t úttörő eredményeket érhet el. Ez a dinamikus csapat innovatív tanácsadói szemlélettel az alábbi öt kulcsfontosságú pillérre helyezi a hangsúlyt:

  • Generatív mesterséges intelligencia: Ez a pillér stratégiailag arra helyezi a hangsúlyt, hogy a mesterséges intelligenciával támogatott technológiákat körülbelül 700 adatokkal foglalkozó szakember segítségével bevezesse a NIQ ökoszisztémában. A NIQ két évtizedes, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás terén betöltött vezető szerepére építve a generatív mesterséges intelligencia bevezetése olyan új technológiák korszakát nyitja meg, amely technológiákkal erősíthetők a front-end képességek, ezzel is hozzájárulva az ügyfelek sikeréhez. Arra válaszul, hogy az ügyfelek intelligens, helyzetfüggő segítséget keresnek a komplex üzleti környezetben való eligazodáshoz, a NIQ generatív mesterséges intelligenciára épülő pillére olyan alapvető megoldásokat kínál, amelyek irányt mutatnak a sikeres és megvalósítható stratégiák felé.
  • Globális e-kereskedelem:A NIQ Labs forradalmi megközelítése várhatóan úttörő szerepet játszik majd a globális e-kereskedelem mérésében és a vásárlói analitikában. A csapat célja a mérési módszerek újbóli meghatározása, fejlett fogyasztói iOS és Android alkalmazások fejlesztésére összpontosítva. Ezek az alkalmazások túlmutatnak az egyszerű adatgyűjtésen, és elmélyülve a bonyolult feldolgozásban és a mélyreható elemzésben, eddig nem látott iparági szabványokat hoznak létre.
  • Termék-hozzárendelés: A NIQ Labs-en belül a termékkódolás pillért olyan szakértő vezeti, aki széleskörű tapasztalataival előmozdítja az innovációt. Ez a vezetés kulcsszerepet játszik abban, hogy a „termékismeretek” kihasználásával egységesítsük a NIQ egyedi koncepcióját a nyomon követett termékek mérésére és aktiválására vonatkozóan, biztosítva a folyamatos növekedést.
  • Kiskereskedelmi/elektronikus kiskereskedelmi média: A NIQ Labs előremutató kezdeményezése ötvözi a fejlett technológiát és a stratégiai információkat, amivel újra meghatározható a kiskereskedelmi környezet. Ennek a vezető szerepnek köszönhetően egyedülálló a fogyasztói elkötelezettség, és innovatív lehetőségeket állnak a márkák rendelkezésére, hogy célközönségükkel kapcsolatban lépjenek. A kiskereskedelmi média pillére új mércét állít fel a reklámozásban adatvezérelt stratégiák alkalmazásával, a márka láthatósága és ügyfélközpontú eredmények érdekében.
  • Előremutató információk: A NIQ Labs oly módon fejleszti megoldásait és elemzéseit, hogy stratégiai irányítás mellett integrálja a mesterséges intelligenciára épülő képességeit. Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a generatív mesterséges intelligencia segítségével átalakítsa a vásárlói felméréseket, úttörő elemzési módszereket vezessen be, és használja a hatalmas adattárakban rejlő intelligenciát, ezáltal a NIQ-et az innováció és a hatékonyság élvonalába helyezze az előremutató információk terén.

A NIQ a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás innovatív alkalmazásával több mint 90 országban támogatja a kiskereskedelem és a gyártás területén tevékenykedő ügyfeleket. Több mint 1,4 millió üzletre van hatással, és több billió adatot kezel, hogy használható információkhoz jusson. A vállalat agilitása és gyors bevezetési stratégiái figyelemre méltó technológiai fejlődést tettek lehetővé. Az elmúlt évben a NIQ Discover felülete rendkívüli növekedésen ment keresztül, felhasználói száma a 2023. januári 2500-ról mára 40 000-re nőtt 71 országban, ami jól mutatja a NIQ technológiai terjeszkedésének hatalmas méreteit. A technológia gyors bevezetésének, a felhasználói elkötelezettség fokozásának és a globális jelenlét megteremtésének képessége jól mutatja a NIQ páratlan agilitását és az innovációt a technológiai iparágban. Ezek a fejlesztések megkönnyítik az információk áramlásának felgyorsulását a különböző iparágakban, különböző csatornákon keresztül és termékekről, és példátlan mértékű betekintési gyorsaságot biztosítanak a teljes kép (Full View™) nyújtása érdekében.

A NIQ Labs-ről és úttörő munkájáról további információkat talál a NIQ’s AI Hub weboldalon.

Amit a NIQ-ról tudni érdemes

A NIQ a fogyasztói szokások kutatásával foglalkozó, világszinten vezető vállalat, amely a legteljesebb képet nyújtja a fogyasztók vásárlási magatartásáról, valamint új növekedési utakat tár fel. 2023-ban a NIQ és a GfK egyesülése összehozta az iparág két vezető vállalatát, amelyek globális kiterjedése páratlan. A kiskereskedelem holisztikus megértését és a legátfogóbb fogyasztói információk összegyűjtését a legkorszerűbb platformokon fejlett elemzések segítik, ezáltal a NIQ teljes képet (Full View™) biztosít.

A NIQ az Advent International portfóliótársasága, amely több mint 100 piacon van jelen és a Föld népességének több mint 90%-át fedi le. További információért kérjük, látogasson el a NIQ.com weboldalra.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Média
Gillian Mosher
Vice President, Kommunikáció
(gillian.mosher@NIQ.com)

Contacts

Média
Gillian Mosher
Vice President, Kommunikáció
(gillian.mosher@NIQ.com)