Leden van World Gold Council verbinden zich tot betere transparantie in de toeleveringsketen

COLORADO SPRINGS, Colo.--()--De World Gold Council maakte vandaag bekend dat haar leden, die de grote meerderheid vertegenwoordigen van de wereldwijde grootschalige goudmijnindustrie, zich ertoe verbinden om betere transparantie te bieden in de goudtoeleveringsketen.

Alle 33 leden van de World Gold Council met mijnen in bedrijf, die samen ca. 1.300 ton goud per jaar produceren, verbinden zich ertoe om de namen en locaties te publiceren van hun raffinaderijpartners en dit minstens op jaarbasis, om alle handelingen op te nemen waar de primaire inkomsten uit de productie van goud voortkomen.

Alle leden verbinden er zich ook toe om zich, op vertrouwelijke basis, bij het GBI-platform (Gold Bar Integrity) aan te sluiten, met “kerngegevens” over het goud dat zij voor hun raffinaderijpartners geproduceerd hebben.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stephanie Cadman
World Gold Council
T +44 7808 640303
E stephanie.cadman@gold.org

Contacts

Stephanie Cadman
World Gold Council
T +44 7808 640303
E stephanie.cadman@gold.org