Společnost H.I.G. Capital ukončila činnost rekordního fondu H.I.G. Middle Market LBO Fund IV na hodnotě 5,5 miliardy dolarů

MIAMI--()--Společnost H.I.G. Capital (dále jen „H.I.G.“), což je přední světová firma v oblasti správy alternativních aktiv, která spravuje kapitál ve výši 58 miliard USD, s potěšením oznamuje ukončení činnosti fondu H.I.G. Middle Market LBO Fund IV (dále jen „fond“). Činnost fondu byla ukončena s celkovými kapitálovými závazky ve výši 5,5 miliardy dolarů, kromě spoluinvestičních samostatně spravovaných účtů ve výši 450 milionů dolarů, což výrazně překročilo jeho původní cíl.

Fond bude vycházet z dlouhodobých zkušeností týmu a bude investovat především do kontrolního kapitálu ve složitých situacích v amerických středně velkých společnostech s asymetrickým profily rizik a výnosů a s odlišnou hodnotovou nabídkou.

Sami Mnaymneh a Tony Tamer, spoluzakladatelé a výkonní ředitelé společnosti H.I.G., uvedli: „Jsme potěšeni pokračující podporou našich investorů, která odráží dobré výsledky týmu společnosti H.I.G. Middle Market a jeho diferencovaný investiční přístup. Jsme přesvědčeni, že naše jedinečná platforma nás bude v této oblasti i nadále odlišovat.“

Keval Patel, vedoucí oddělení H.I.G. Middle Market, uvedl: „Jsme rádi, že můžeme navázat na úspěšnou strategii společnosti H.I.G. na středním trhu tímto nejnovějším fondem. Náš rozsah a provozní zkušenosti věnované střednímu trhu nám i nadále vytvářejí významnou konkurenční výhodu a umožňují nám dosahovat významných výnosů pro naše investory bez ohledu na makroekonomické prostředí.“

Jordan Peer Griffin, vedoucí výkonný ředitel a globální ředitel pro tvorbu kapitálu, dodává: „Díky výrazné podpoře našich komanditních partnerů se podařilo získat prostředky, které byly výrazně přečerpány ve velmi obtížném prostředí pro získávání prostředků. Je to důkazem vysoké důvěry našich investorů v společnost H.I.G., naši investiční strategii a naši schopnost trvale získávat atraktivní investice a dosahovat vynikajících výnosů.“

Fond byl podporován dlouholetou investorskou základnou společnosti H.I.G. a také přivítal nové investory po celém světě, v USA, Evropě, Asii, na Středním východě a v Latinské Americe. Komanditní partneři fondu jsou různorodou a prestižní skupinou institucionálních investorů, včetně nadací, nadačních fondů, veřejných a podnikových penzijních fondů, poradců, státních investičních fondů a rodinných kanceláří.

O společnosti H.I.G. Capital

H.I.G. Capital je přední světová společnost zabývající se alternativními investicemi, která spravuje kapitál s hodnotou 58 miliard dolarů.* Společnost H.I.G. se sídlem v Miami a kancelářemi v New Yorku, Bostonu, Chicagu, Dallasu, Los Angeles, San Franciscu a Atlantě ve Spojených státech amerických a Londýně USA, jakož i mezinárodními pobočkami v Londýně, Hamburku, Madridu, Miláně, Paříži, Bogotě, Rio de Janeiru a Sao Paulu. Společnost H.I.G. se specializuje na poskytování dluhového i akciového kapitálu společnostem na středním trhu, přičemž využívá flexibilní a provozně zaměřený přístup s přidanou hodnotou:

1. Kapitálové fondy společnosti H.I.G. investují do manažerských odkupů, rekapitalizací a vyčlenění ziskových i nevýkonných výrobních podniků a podniků služeb.
  2. Dluhopisové fondy společnosti H.I.G. investují do seniorního, jednostranného a podřízeného financování dluhopisů společností napříč velikostním spektrem, a to jak na primární bázi (přímý vznik), tak na sekundárních trzích. Společnost H.I.G. rovněž spravuje veřejně obchodovatelnou společnost BDC, WhiteHorse Finance.
  3. Realitní fondy společnosti H.I.G. investují do nemovitostí s přidanou hodnotou, které těží ze zlepšených postupů správy majetku.
  4. Společnost H.I.G. Infrastructure se zaměřuje na investice s přidanou hodnotou a klíčové investice v odvětví infrastruktury.

Od svého založení v roce 1993 společnost H.I.G. investovala a řídila více než 400 společností po celém světě. Současné portfolio firmy zahrnuje více než 100 společností s celkovým obratem přesahujícím 52 miliard dolarů. Další informace naleznete na internetových stránkách společnosti H.I.G. na adrese www.higcapital.com

* Na základě celkového kapitálu získaného společností H.I.G. Capital a přidruženými společnostmi.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Jordan Peer Griffin
Executive Managing Director