Cocktailcompetitie luidt smaakvolle rentree Petrus Boonekamp in

Petrus Boonekamp bartendercompetitie: Stefano Spelta van de European Bartender School ging er met de winst vandoor (Photo: Business Wire)

LEIDSCHENDAM, the Netherlands--()--‘s Wereld oudste bitter, uit 1777, is terug in Nederland. Op 13 juni werd in Leidschendam, op de plek waar Petrus Boonekamp de eerste bitter van de wereld maakte, bij een pop-up museum door de beste bartenders van Nederland gestreden op de eerste Petrus Boonekamp BartenderKompetitie: PetrusBK1777. De hoofdprijs was een trip naar Calabrië, Italië.

Stefano Spelta van de European Bartender School ging er met de winst vandoor. Met zijn cocktail Tropical Bitterness introduceert hij met hinten van vanille en rum subtiel de bitterdere smaken.

De bartendercompetitie stond in het teken van de herintroductie van de oer-hollandse bitter Petrus Boonekamp. “Het niveau van de inzendingen was ongekend. De finalisten hebben de (bittere) smaak van Petrus Boonekamp begrepen, en hebben nieuwe smaakervaringen ontdekt. Hiermee wordt de lange historie en complexiteit van Petrus Boonekamp mooi gecombineerd met de hedendaagse kennis van cocktails, wat de consument zal verbazen en verblijden” – aldus Mads Voorhoeve, jurylid en directeur van de EBS.

Een bitter geeft je een goede smaak in je mond en een goed gevoel in je buik; daar is Petrus Boonekamp origineel voor ontwikkeld en wordt dus ook wel de vader der bitters genoemd.

“Petrus Boonekamp is al jaren succesvol in Duitsland en Italië, en het is juist een Italiaans bedrijf dat dit Nederlandse merk herintroduceert. Met de terugkeer van Petrus Boonekamp in Nederland spelen we in op een grote consumententrend. Waar jarenlang de trend naar minder smaak was, zien cocktailbartenders dat de consument nu weer op zoek is naar verdieping en complexere smaken. Dit is hét product dat deze belofte waarmaakt” aldus Matthijs van Zanten, directeur Petrus Boonekamp.

Petrus Boonekamp Nederland is verantwoordelijk voor de distributie van Petrus Boonekamp bitter. Het is een 100% dochter van de CAFFO 1915 Group, een vierde-generatie familiebedrijf uit Calabrië gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige ambachtelijke Italiaanse specialiteiten, met een uitdagende missie om mensen beter én minder te laten drinken. “We voeren geen commerciële dranken maar authentieke kwaliteitsproducten. Geen lifestyle reclame maar producten die het verhaal vertellen van een eerlijk en ambachtelijk proces. Samen met onze partners”.

Contacts

Voor vragen, meer informatie of afbeeldingen, kunt u contact opnemen met:
Jana Wilhelmus
jana.wilhelmus@united-partners.com

#Hashtags

Social Media Profiles

Contacts

Voor vragen, meer informatie of afbeeldingen, kunt u contact opnemen met:
Jana Wilhelmus
jana.wilhelmus@united-partners.com