Personalis lanceert NeXT Personal™, een tumorgeïnformeerde vloeibare biopsietest voor MRD en recidiefdetectie met een gevoeligheid van deeltje per miljoen

MENLO PARK, Californië--()--Personalis, Inc. (Nasdaq: PSNL), een leider in geavanceerde genomica voor kanker, heeft vandaag de lancering aangekondigd van NeXT Personal, een op tumoren gebaseerde analyse van vloeibare biopsie van de volgende generatie. Het is ontwikkeld om moleculaire residuele ziekte (molecular residual disease, MRD) en recidief te detecteren en te kwantificeren bij patiënten die eerder met kanker zijn gediagnosticeerd. NeXT Personal levert toonaangevende MRD-gevoeligheid tot een bereik van 1 deeltje per miljoen, een verbetering van ongeveer het 10- tot 100-voudige ten opzichte van andere beschikbare technologieën. Dit maakt eerdere detectie mogelijk van een grotere verscheidenheid aan kankers en stadia, waaronder typisch uitdagende vroege stadia, lage mutatielast en laag fragmenterende soorten kankers.

NeXT Personal maakt gebruik van volledige genoomsequencing van de tumor van een patiënt om tot 1.800 speciaal geselecteerde somatische varianten te identificeren die vervolgens worden gebruikt om voor elke patiënt een gepersonaliseerd panel voor vloeibare biopsie te creëren. Het gerichte panel wordt vervolgens gebruikt om miljoenen unieke DNA-moleculen uit het bloedmonster van een patiënt te sequensen. Aggregatie van signaal over deze sequenties met behulp van eigen algoritmen maakt een gevoeligheid van een deeltje per miljoen mogelijk. De innovatieve methoden van Personalis worden gedekt door het brede scala aan vroege en daaropvolgende deponeringen van intellectueel eigendom.

NeXT Personal gaat verder dan andere tumor-geïnformeerde MRD-assays en detecteert en kwantificeert tegelijkertijd klinisch relevante mutaties in circulerend tumor-DNA (ctDNA) dat in de toekomst kan worden gebruikt om de therapie te begeleiden wanneer kanker wordt gedetecteerd. Deze omvatten bekende targetbare kankermutaties, resistentie tegen geneesmiddelen en nieuwe varianten die in de loop van de tijd kunnen ontstaan en veranderen, vooral onder therapeutische druk.

Met deze lancering breidt Personalis uit wat een MRD-product kan bieden”, zei John West, Chief Executive Officer van Personalis. “Met de drastische toename in gevoeligheid verwachten we een reeks tumoren aan te pakken die met eerdere technologieën onbereikbaar waren. Met de bredere informatie-inhoud gaan we ook verder gaan dan het detecteren van een tumor, om de aanvullende karakterisering te bieden die nodig is om de ziekte te begrijpen en uiteindelijk te helpen beheersen.”

NeXT Personal komt tegemoet aan de behoefte aan hogere gevoeligheidsassays, waardoor de deur wordt geopend voor eerdere detectie en gevoeligere monitoring van de reactie van de patiënt op therapie voor een breder scala aan soorten kanker en stadia. De release van vandaag is gericht op biofarmaceutische partners en klinische medewerkers. In 2022 zijn we van plan om NeXT Personal als een klinische test uit te brengen, waarvan we verwachten dat deze mogelijkheden zal bieden voor eerdere interventie en behandeling van kankerpatiënten,” zei Dr. Richard Chen, Chief Medical Officer en SVP van R&D bij Personalis.

Over Personalis

Personalis, Inc. is een leider in geavanceerde kankergenomica om de volgende generatie nauwkeurige kankertherapieën en diagnostiek mogelijk te maken. Het Personalis NeXT Platform® van Personalis is ontwikkeld voor aanpassing aan de complexe en zich ontwikkelende inzichten in kanker en voorziet haar biofarmaceutische klanten en clinici van informatie over alle ongeveer 20.000 menselijke genen en het immuunsysteem, op basis van een enkel weefselmonster. Op het gebied van populatiesequencing exploiteert Personalis een van de grootste sequencing-operaties ter wereld en is het momenteel de enige leverancier van sequencing voor het Million Veteran Program van Veterans Affairs. Om kanker- en populatie-sequencing mogelijk te maken, is het Clinical Laboratory van Personalis gebouwd met een focus op klinische nauwkeurigheid, kwaliteit, big data, schaal en efficiëntie. Het laboratorium is GxP-uitgelijnd, evenals Clinical Laboratory Improvement Amendments van 1988-gecertificeerd en College of American Pathologists-geaccrediteerd. Bezoek voor meer informatie www.personalis.com en volg Personalis op LinkedIn en Twitter.

Toekomstgerichte verklaringen

Alle verklaringen in dit persbericht die niet historisch zijn, zijn 'toekomstgerichte verklaringen' in de betekenis van de Amerikaanse effectenwetgeving, inclusief verklaringen met betrekking tot attributen of voordelen van NeXT Personal of het NeXT Platform van Personalis, de zakelijke kansen van het bedrijf, leiderschap, plannen of verwachtingen, de dekking of reikwijdte van het intellectuele eigendom van het bedrijf of andere toekomstige gebeurtenissen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen brengen risico's en onzekerheden met zich mee, inclusief die met betrekking tot de COVID-19-pandemie, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten of verwachtingen die door dergelijke verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Factoren die de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen beïnvloeden, zijn te vinden in de deponeringen van Personalis bij de U.S. Securities and Exchange Commission, inclusief de meest recente rapporten van Personalis op de formulieren 8-K, 10-K en 10-Q, en omvatten de rapporten die worden vermeld onder de titel 'Risicofactoren'. Personalis wijst elke verplichting om dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken af.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon investeerdersrelaties van Personalis:
Caroline Corner
investors@personalis.com
www.westwicke.com
415-202-5678

Contactpersoon voor de media van Personalis:
Jennifer Havlek
pr@personalis.com
www.personalis.com
650-752-1300

Contacts

Contactpersoon investeerdersrelaties van Personalis:
Caroline Corner
investors@personalis.com
www.westwicke.com
415-202-5678

Contactpersoon voor de media van Personalis:
Jennifer Havlek
pr@personalis.com
www.personalis.com
650-752-1300