Code Corporation stroomlijnt het scannen van barcodes voor CoronaPas en ID-bewijs in Nederland

SALT LAKE CITY, Utah--()--Code Corporation, een wereldleider op het gebied van barcode scanning technologie en het vastleggen van data, heeft vandaag aangekondigd dat zijn technologie wordt gebruikt met de CheckScan-oplossing van ScanID om het proces van het controleren van de CoronaPas en identiteitsbewijs aanzienlijk te versnellen. Hierbij wordt geverifieerd of de bezoeker is ingeënt tegen, hersteld is van een infectie of negatief is getest op COVID-19.

Om de volksgezondheid en veiligheid in Nederland te beschermen, moet iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs tonen en moeten personen van 14 jaar en ouder ook een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) tonen naast hun coronatoegangsbewijs voor toegang tot verschillende locaties en evenementen. Deze omvatten binnenruimten van etablissementen waar eten en drinken wordt geserveerd; casino's; evenementen zoals festivals en concerten; commerciële evenementen, zoals beurzen; professionele sportwedstrijden met toeschouwers; culturele locaties zoals bioscopen, theaters en concertzalen.

CheckScan gebruikt Code's CR950 en CR5200 om de Corona QR-code te lezen. Vervolgens vergelijkt het automatisch de identiteitskaart van de bezoeker en bevestigt de informatie. CheckScan controleert ook de Corona QR-code op vervaldatum, geldigheid en certificaten van de uitgevende instanties. Ter bescherming van de privacy slaat CheckScan geen gegevens op.

"We hadden een scanoplossing van wereldklasse nodig die QR-codes en barcodes zou kunnen lezen op verschillende oppervlakken, van polsbandjes tot glanzende mobiele telefoons en in alle soorten omstandigheden, van direct zonlicht tot ’s nachts in het donker", zegt Martijn van Ark van ScanID. "We hebben nog nooit gezien dat de technologie van Code een scan miste en het is sneller dan een oogwenk, waardoor het perfect is voor onze behoeften."

CheckScan kan ook gebruikt worden om handmatig de informatie te vergelijken in de door de overheid ontwikkelde CoronaCheck scan app. Daarnaast hebben sommige gemeenten in Nederland polsbandjes geïntroduceerd waarmee mensen op één dag alle plaatsen kunnen betreden, zonder dat ze elke keer wanneer ze van locatie veranderen hoeven te worden gescand. Zij krijgen het polsbandje voor een dag en mogen musea, restaurants, bioscopen etc. betreden. De kleur van het polsbandje wordt dagelijks verwisseld om fraude te voorkomen. De CheckScan-oplossing wordt gebruikt om de polsbandjes en postzegels uit te geven.

Over Code Corporation
Code Corporation maakt deel uit van een groep van bedrijven die tot de Brady Corporation (NYSE: BRC) behoren. Code Corporation is al meer dan 20 jaar een pionier, leider en voorvechter van innovatie op het gebied van vastleggen van data en heeft meer dan 100 patenten verzameld. Door zijn unieke decoderingsalgoritmen te ontwikkelen en te perfectioneren, levert Code met zijn op beeldverwerking gebaseerde scan- en decoderingstechnologie, consequent en ongeëvenaarde prestaties waar bedrijven over de hele wereld elke dag van afhankelijk zijn. Code ontwerpt en produceert een complete lijn van marktleidende hardware- en softwareoplossingen voor het vastlegen van data. Code producten worden niet alleen gewaardeerd omdat ze jaar na jaar een consistent niveau van workflow-efficiëntie bieden, maar ook vanwege hun ergonomische ontwerp, duurzaamheid, maatwerk en naadloze integratie. Het hoofdkantoor van Code is gevestigd in Salt Lake City, Utah, met kantoren in Boston en Amsterdam. Ga voor meer informatie naar www.codecorp.com.

Contacts

Media Contact:
Tim Rush
Springboard5
801-208-1100
tim.rush@springboard5.com

Contacts

Media Contact:
Tim Rush
Springboard5
801-208-1100
tim.rush@springboard5.com