NEC’s kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunt artsen om te bepalen of colorectale laesies mogelijk neoplastisch zijn

– CE-markering-compatibele software; binnenkort beschikbaar in Europa –

The Cx20 function supports the identification of disease: During examinations, suspected lesions are automatically detected through video taken by endoscope devices. Doctors then extract still images (left) and analysis results are soon displayed (right) (Graphic: Business Wire)

TOKIO--()--NEC Corporation (NEC; TOKYO: 6701) heeft vandaag de ontwikkeling aangekondigd van een AI-technologie om artsen te ondersteunen bij het bepalen of colorectale laesies neoplastisch of niet-neoplastisch zijn. NEC ontwikkelde een nieuwe technologie, “Cx20” genaamd, terwijl het probeerde te helpen bij de vroege detectie van colorectale laesies. Cx20 heeft al voldaan aan de vereisten voor CE-markering, een Europese norm voor veiligheid, gezondheid en milieubescherming, en zal worden geïntegreerd in de diagnostische ondersteuningssoftware voor medische apparaten AI “WISE VISION® Endoscopie” (*1), waarvan de verkoop naar verwachting in Europa zal beginnen later dit jaar.

Deze software maakt verbinding met en werkt samen met bestaande endoscopische apparatuur en stelt gebruikers automatisch op de hoogte als een laesie mogelijk neoplastisch is op basis van beelden die zijn vastgelegd tijdens endoscopieprocedures. De software wordt dan direct een extra hulpmiddel om endoscopisten te helpen bij het differentiëren van laesies en het ontlasten van patiënten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Joseph Jasper
j-jasper(at)nec.com

Contacts

Joseph Jasper
j-jasper(at)nec.com