Zynga koopt Echtra Games-team onder leiding van ontwikkelaars van Diablo en Torchlight franchises

  • Voegt een getalenteerd ontwikkelingsteam met uitgebreide platformonafhankelijke ervaring toe aan Zynga
  • Brengt eigen platformonafhankelijke ontwikkelingstools- en technologieën van Echtra Games mee
  • Versterkt de ontwikkelingsvaardigheden van Zynga voor toekomstige platformonafhankelijke projecten
  • Het Echtra Games-team zal een nieuw, nog aan te kondigen, rollenspel (role-playing game, RPG) voor platformonafhankelijk spelen gaan ontwikkelen in samenwerking met NaturalMotion-studio van Zynga

Zynga Acquires Echtra Games Team Led by Developers of Diablo and Torchlight Franchises (Photo: Business Wire)

SAN FRANCISCO--()--Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een wereldwijd marktleider in interactief entertainment, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Echtra Games, een platformonafhankelijke gamestudio bestaande uit een ontwikkelingsteam waarvan de kernleden eerder de wereld van actierollenspellen hebben gevormd door hun werkzaamheden aan toonaangevende titels als Diablo, Diablo II, de Torchlight-franchise en meer.

Het Echtra Games-team versterkt de toekomst van platformonafhankelijk spelen van Zynga door het toevoegen van getalenteerde ontwikkelaars met uitgebreide ervaring op het gebied van platformonafhankelijk spelen en ook eigen platformonafhankelijke ontwikkelingstools en -technologieën die naast de Unreal Engine zijn gebouwd. In het bijzonder zal het Echtra Games-team een nieuw, nog aan te kondigen, RPG voor platformonafhankelijk spelen gaan ontwikkelen in samenwerking met NaturalMotion-studio van Zynga.

“Max en zijn team bij Echtra Games zijn verantwoordelijk voor enkele van de meest legendarische gamekarakteristieken die ooit zijn gemaakt en zij zijn experts in het genre actierollenspellen en platformonafhankelijke ontwikkeling. Ik kijk er enorm naar uit om het Echtra Games-team in de Zynga-familie te verwelkomen,” aldus Frank Gibeau, Chief Executive Officer van Zynga. “Deze overname is onmisbaar bij het laten groeien van onze iconische licenties en merken van mobiel tot pc's en spelcomputers, terwijl we helpen de totale bereikbare markt van Zynga verder uit te breiden.”

“Echtra Games is opgetogen dat zij zich bij de Zynga-familie gaan aansluiten,” aldus Max Schaefer, Chief Executive Officer van Echtra Games. “We delen de visie van Zynga dat platformonafhankelijk spelen een essentieel onderdeel is van de toekomst van rollenspellen en interactief entertainment en hebben enorm veel zin om onze uitgebreide ervaring en talenten hiervoor in te zetten.”

Echtra Games werd opgericht in 2016 en wordt geleid door een ervaren groep oudgedienden in de branche. Max Schaefer en zijn leidinggevend team zijn medeoprichters van bedrijven als Blizzard North, Flagship Studios en Runic Games en hebben heel veel ontwikkelingservaring op titels als Diablo, Diablo II, de Torchlight-franchise, The Sims 4 en meer. De door en door ervaren werknemers van Echtra Games hebben gewerkt bij bedrijven als Blizzard, Disney, Electronic Arts, Runic Games, Kabam en Undead Labs. Het ontwikkelingsteam van Echtra Games heeft real-timeservices uitgegeven en gedraaid op mobiel, pc, Playstation 4, XBox One en de Nintendo Switch.

Opmerking van de redactie:

Belangrijk beeld- en ander materiaal zijn voor gebruik verkrijgbaar via de volgende link: https://www.dropbox.com/sh/zt2yw10epgmbol5/AAAER_7l74stge--9VocMcqPa?dl=0

Over Zynga Inc.

Zynga is een wereldmarktleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen de franchises van Zynga gespeeld, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Zynga’s games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen en kunnen wereldwijd op sociale platforms en mobiele apparaten worden gespeeld. Het bedrijf, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Over Echtra Games Inc.

Echtra Games is een in San Francisco gevestigde gamestudio die bestaat uit doorgewinterde ontwikkelaars die hebben geholpen bij het vormgeven van de wereld van actierollenspelgames. Het team werd begin 2016 opgericht door Max Schaefer, mede-ontwikkelaar van toonaangevende gamefranchises als Torchlight en Diablo. Een al langer bestaande droom om de wereld van Torchlight te laten herleven, inspireerde hem om enkele van de beste ontwikkelaars in de branche weer bij elkaar te brengen en het allereerste project van de studio te creëren: Torchlight III. Ga voor meer informatie naar: www.echtragames.com.

TOEKOMSTGERICHTE VERKLARING

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die onder meer verband houden met onze zakelijke doelstellingen en kansen met betrekking tot platformonafhankelijke gaming en het daardoor uitbreiden van onze totale bereikbare markt en ook toekomstige spelontwikkelingsprojecten. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘perspectief’, ‘verwacht’, ‘gepland’, ‘van plan zijn’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘target’, ‘verwachten’, en andere uitspraken in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. De verwezenlijking of het succes van de zaken zoals beschreven door dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten belangrijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij gaan geen verplichting aan om dergelijke uitspraken te actualiseren. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen is of zal in meer detail worden beschreven in onze publieke deponeringen bij de Securities and Exchange Commission (de "SEC"), waarvan kopieën verkrijgbaar zijn op onze website voor investeerdersrelaties op http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross
Sarah@zynga.com

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross
Sarah@zynga.com