NuScale Power schrijft geschiedenis als de eerste kleine modulaire reactor ooit die ontwerpgoedkeuring ontvangt van de Amerikaanse nucleaire regelgevende commissie

NuScale bereikt een belangrijke reglementaire mijlpaal in de voorbereidingen om SMR-technologie dit decennium op de markt te brengen

The NuScale Power Module™, comprised of an integrated reactor vessel, steam generator, and containment vessel in a single cylindrical module. Photo courtesy of NuScale

PORTLAND, Oregon--()--NuScale Power kondigde vandaag aan dat de Amerikaanse nucleaire regelgevende commissie (NRC) de Fase 6-controle – de laatste fase – van de ontwerpbeoordelingsaanvraag (DCA) heeft afgerond voor de grensverleggende kleine modulaire reactor (SMR) van het bedrijf middels de uitgifte van het definitieve veiligheidsevaluatierapport (FSER). De FSER vertegenwoordigt de voltooiing van de technische controle en goedkeuring van het SMR-ontwerp van NuScale. Nu deze laatste fase van de DCA van NuScale is afgerond, kunnen klanten hun plannen voor de ontwikkeling van NuScale-energiecentrales voortzetten in de wetenschap dat de NRC de veiligheidsaspecten van het NuScale-ontwerp heeft goedgekeurd.

“Dit is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor NuScale, maar ook voor de gehele Amerikaanse nucleaire sector en de andere geavanceerde nucleaire technologieën die zullen volgen. Het is een duidelijke bevestiging van de leidende positie van NuScale en de Verenigde Staten in de race om SMR’s op de markt te brengen. De goedkeuring van het ontwerp van NuScale is een ongelooflijke prestatie en we zijn de NRC erg dankbaar voor hun uitvoerige controle, het Amerikaanse ministerie van energie (DOE) voor haar aanhoudende steun aan onze succesvolle publiek-private samenwerking om de eerste SMR in het land op de markt te brengen, en de vele andere personen die talloze uren hebben geïnvesteerd om dit buitengewone moment een realiteit te maken,” zei John Hopkins, bestuursvoorzitter en chief executive officer van NuScale. “Daarnaast heeft de financiering met gedeelde kosten die de afgelopen jaren is verleend door het Amerikaanse Congres de progressie van NuScale binnen het ontwerpbeoordelingsproces van de NRC versnelt. Dit is waarvoor het SMR-programma van het DOE bedoeld is, en ons succes is toe te schrijven aan brede, onpartijdige steun van het Congres.”

De DCA van NuScale werd voltooid in december 2016 en door de NRC geaccepteerd in maart 2017. Het beoordelingsproces toonde zowel de eenvoud van het SMR-ontwerp van NuScale als de gedegenheid van de aanvraag van het bedrijf. Tijdens het rigoureuze Fase 1-beoordelingsproces, waarin 115.000 uur werd besteed aan het doornemen van de DCA, vaardigde de NRC bijvoorbeeld veel minder verzoeken uit voor aanvullende informatie dan bij andere ontwerpbeoordelingsaanvragen. NuScale besteedde, met steun van Fluor, meer dan $ 500 miljoen en meer dan 2 miljoen arbeidsuren om de informatie te ontwikkelen die nodig was om de DCA-aanvraag voor te bereiden. Het bedrijf diende, naast de meer dan 12.000 pagina’s voor de DCA-aanvraag, ook 14 afzonderlijke actuele verslagen in en verstrekte meer dan 2 miljoen pagina’s aan ondersteunende informatie voor NRC-audits.

“De NRC ging de uitdaging aan om de allereerste DCA voor een kleine modulaire reactor te evalueren, wat op dat moment niet alleen een belangrijke mijlpaal voor NuScale was, maar ook voor de nucleaire industrie als geheel. NuScale waardeert de toewijding, tijd en inspanning van de NRC tijdens dit meerjarige proces, waarin beoordelingen regelmatig eerder dan gepland werden voltooid. Als voormalig NRC-medewerker met jarenlange ervaring, inclusief als leidinggevende in het bureau voor nieuwe reactoren, kan ik zeggen dat deze vroege uitgifte van het FSER echt een verdienste is van iedereen bij de NRC – inclusief technische controle- en projectmedewerkers, het management en de commissie,” zei Tom Bergman, vicepresident voor reglementaire zaken van NuScale.

Het programma van NuScale behoudt een krachtig elan richting commercialisatie van zijn SMR-technologie, inclusief ontwikkeling van de toeleveringsketen, standaard centrale-ontwerp, planning van opleveringsactiviteiten voor de centrale, en plannen voor de opstart en inbedrijfstelling van de centrale. Het bedrijf ontvangt toenemende interesse van binnenlandse en internationale klanten die de energiecentrale van NuScale zien als een langetermijnoplossing voor het leveren van betrouwbare, veilige, betaalbare en operationeel flexibele koolstofvrije energie voor diverse toepassingen. NuScale heeft overeenkomsten ondertekend met entiteiten in de VS, Canada, Roemenië, Tsjechië en Jordanië. Momenteel vinden onderhandelingen plaats over soortgelijke overeenkomsten met andere entiteiten.

​​​​​Over NuScale Power

NuScale Power heeft een nucleaire energiecentrale met nieuwe modulaire lichte waterreactor ontwikkeld om energie te leveren voor stroomopwekking, stadsverwarming, waterontzilting en andere proceswarmtetoepassingen. In het ontwerp van deze baanbrekende kleine modulaire reactor (SMR) is een NuScale Power Module™ opgenomen. Deze is volledig in de fabriek vervaardigd en in staat om 60 MW aan elektriciteit te genereren met behulp van een veiligere, kleinere en schaalbare versie van drukwaterreactor-technologie. Het schaalbare ontwerp van NuScale – een energiecentrale die tot 12 individuele energiemodules kan omvatten – biedt de voordelen van koolstofvrije energie en vermindert de financiële verplichtingen die zijn verbonden aan nucleaire faciliteiten van gigawatt-omvang. De meerderheidsinvesteerder in NuScale is Fluor Corporation, een mondiaal engineering-, aanbestedings- en constructiebedrijf met 60 jaar ervaring op het gebied van commerciële nucleaire energie.

Het hoofdkwartier van NuScale is gevestigd in Portland, OR en het bedrijf heeft vestigingen in Corvallis, OR, Rockville, MD, Charlotte, NC, Richland, WA, en London, VK. Volg ons op Twitter: @NuScale_Power, Facebook: NuScale Power, LLC, LinkedIn: NuScale-Power en Instagram: nuscale_power. NuScale heeft een nieuw logo, merk en website. Bekijk de korte video.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Diane Hughes, vicepresident voor marketing en communicatie van NuScale
dhughes@nuscalepower.com
(C) 503-270-9329

Contacts

Mediacontact:
Diane Hughes, vicepresident voor marketing en communicatie van NuScale
dhughes@nuscalepower.com
(C) 503-270-9329