FINEOS neemt Limelight Health over

Uitbreiding van het eerste allesomvattende SaaS-platform voor internationale levens-, ongevallen- en zorgverzekeraars

DUBLIN--()--FINEOS Corporation (ASX:FCL), wereldwijd marktleider op het gebied van kernsystemen voor levens-, ongevallen- en zorgverzekeringen, is een overeenkomst aangegaan voor de overname van Limelight Health, een vooraanstaande Noord-Amerikaanse leverancier van oplossingen voor offertes, beoordeling en afsluiting voor collectieve en vrijwillige werknemersuitkeringen. Met de overname is een bedrag van USD 75 miljoen gemoeid. Dankzij deze krachtenbundeling wordt het mogelijk een allesomvattende SaaS-kernproductsuite te bieden, van offertes, beoordeling en afsluiting tot facturering, polisadministratie, absentie- en claimsbeheer voor de internationale levens-, ongevallen- en zorgverzekeringssector.

Michael Kelly, CEO van FINEOS, zegt: “We zijn verheugd het Limelight Health-team en hun klanten te verwelkomen bij FINEOS, en we kijken ernaar uit om onze gecombineerde groei te versnellen voor al onze klanten, mensen en partners. Deze overname resulteert in meer productopties voor onze klanten, nu ze hun digitale transformaties versnellen en minder afhankelijk worden van traditionele kernsystemen. Samen leggen we met meer dan 1000 mensen onze totale focus op het helpen van levens-, ongevallen- en ziekteverzekeraars om hun klanten van dienst te zijn met superieure assurantietechnologie.”

“De Noord-Amerikaanse sector voor personeelsuitkeringen ondergaat een enorme verandering, die in een stroomversnelling komt als gevolg van de competitieve en regulatieve omgeving en de voortdurende vooruitgang op het gebied van technologische mogelijkheden,” adds Kelly. “Limelight Health is een snelgroeiende Insurtech uit Silicon Valley met een sterke basis en competentie in de sector voor personeelsuitkeringen. Ze beschikken over een op samenwerking gerichte en inclusieve cultuur en een krachtig product dat is geselecteerd en geïmplementeerd door vooraanstaande Noord-Amerikaanse topverzekeraars. Ze passen uitstekend bij onze FINEOS-cultuur, onze marktfocus en ons technologieplatform, en we zijn verheugd om onze krachten te bundelen met het Limelight Health-team om onze gezamenlijke groei in Noord-Amerika en daarbuiten te versnellen.”

“Deze overname brengt twee van de modernste systemen die momenteel op de markt zijn samen om klanten een flexibel SaaS-platform te bieden waarmee ze altijd klaar zijn voor de toekomst,” aldus Jason T. Andrew, CEO van Limelight Health. “Door ons bij FINEOS aan te sluiten, halen we het meeste uit onze uitgebreide ervaring op het gebied van collectieve uitkeringen en uit ons sterke klantenbestand in de VS, om onze expansie naar individuele verzekeringen en wereldwijde markten te ondersteunen. Onze klanten kunnen vertrouwen op ons gecombineerde team met een krachtige aanwezigheid in Noord-Amerika, Europa en Azië. De twee bedrijven delen vergelijkbare waarden wat betreft samenwerking, die ons zullen helpen bij een snelle en succesvolle integratie.”

De oplossingen van Limelight Health stroomlijnen en automatiseren de verkoop- en afsluitingsfuncties voor verzekeraars van collectieve uitkeringen, zodat verzekeraars meer klanten kunnen binnenhalen met snellere, nauwkeurigere offertes en een online makelaarsinterface. De suite van producten voor beoordeling, afsluiting en offertes komt beschikbaar als optionele component van FINEOS AdminSuite en blijft daarnaar verkrijgbaar als zelfstandige SaaS-productoplossing die eenvoudig kan worden geïntegreerd met andere en traditionele kernoplossingen.

FINEOS en Limelight Health hebben al integraties tussen hun producten gebouwd om gezamenlijk de markt te kunnen betreden en systemen te kunnen leveren om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Deze overname maakt een diepere integratie mogelijk en maakt het gemakkelijker om zaken te doen met het samengevoegde bedrijf. Het doel is een sterke en naadloze gebruikerservaring te bieden aan iedereen binnen en buiten de bedrijfsactiviteiten van de verzekeraars, waardoor het FINEOS-platform nog aantrekkelijker wordt voor de personeelsuitkeringensector.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting snel worden afgerond. Terwijl FINEOS en Limelight Health in de komende maanden hun bedrijven integreren, blijft de eerste prioriteit de bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk normaal te laten plaatsvinden om aan de behoeften van de klanten te voldoen.

Over FINEOS Corporation
FINEOS is marktleider op het gebied van kernsystemen voor levens-, ongevallen- en zorgverzekeraars wereldwijd, met 7 van de 10 grootste levens- en zorgverzekeraars in de VS en 6 van de 10 grootste levens- en zorgverzekeraars in Australië. Met medewerkers en kantoren verspreid over de hele wereld, blijft FINEOS snel groeien en samenwerken met innovatieve progressieve verzekeraars in Noord-Amerika, Europa en Azië/Oceanië.

Het FINEOS-platform, draaiend op Amazon Web Services, biedt klanten volledig end-to-end kernbeheer voor collectieve, vrijwillige en individuele verzekeringsactiviteiten op het gebied van levens-, ongevallen- en zorgverzekeringen. Het FINEOS-platform bestaat uit de kernproductsuite FINEOS AdminSuite en aanvullende producten, FINEOS Engage ter ondersteuning van digitaal contact en FINEOS Insight voor analyse en rapportage.

Meer informatie: www.FINEOS.com.

Over Limelight Health
Limelight Health is een vooraanstaande leverancier van cloudgebaseerde bedrijfssoftware die de meest efficiënte oplossingen offertes, beoordeling en afsluiting bieden voor verzekeraars van personeelsuitkeringen. Het bedrijf biedt procesautomatisering en naadloze integratie voor werving van nieuwe klanten, inclusief productbeheer, self-service voor makelaars, risicobeheer en verkoopbevordering.

De innovatieve suite van Limelight Health biedt uiterst configureerbare no-code en low-code oplossingen voor intake, offertes, beoordelingen en afsluiting. De API-first en cloud-native architectuur biedt naadloze integratie en gegevensuitwisseling voor enrollment en dossierinstallatie, gegevensanalyse en rapportage, en ondersteuning voor legacy-systemen. Limelight Health heeft een vooral op afstand werkend personeelsbestand met hoofdkantoor in San Francisco, Californië en een kantoor in Redding, Californië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Victoria Jamison
Marketing Manager
FINEOS Corporation
+ 353 1 639 9700
victoria.jamison@FINEOS.com

Contacts

Victoria Jamison
Marketing Manager
FINEOS Corporation
+ 353 1 639 9700
victoria.jamison@FINEOS.com