Mary Kay Inc. sluit het mijlpaaljaar van wetenschappelijke erkenning af bij de 73e bijeenkomst van de Society of Cosmetic Chemists

DALLAS, VS--()--In 2019 zette Mary Kay Inc. haar decennialange inzet voor huidwetenschappelijk onderzoek voort door bekendmaking van de resultaten van meerdere baanbrekende onderzoeken en het stimuleren van academische discussie met vakgenoten in de branche bij wetenschappelijke symposia wereldwijd. Mary Kay was zeer onlangs in New York City voor de 73ebijeenkomst van de Society of Cosmetic Chemists, waar het bedrijf sponsor was, samenwerkte met en onderzoek uitvoerde met vooraanstaande deskundigen op het vakgebied naar toepassingen van huidmicrobioom.

“Nieuw onderzoek wijst erop dat microben een belangrijke rol spelen bij algehele huidgezondheid en als vooraanstaand huidverzorgingsinnovator heeft Mary Kay stevig geïnvesteerd in verdere verkenning van de impact ervan,” aldus dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer bij Mary Kay. “Wij zetten ons ervoor in om een actieve rol te spelen in de beauty- en wetenschapsgemeenschappen door deelname aan mondiale dermatologische congressen, zoals de bijeenkomst van de Society of Cosmetic Chemists, waar wij kunnen delen en van andere wetenschapsexperts kunnen leren om effectievere producten te ontwikkelen.”

De bijeenkomst van de Society of Cosmetic Chemists brengt meer dan 1300 bezoekers samen van enkele van de top cosmetische en persoonlijkeverzorgingsmerken en producenten. Deelnemers worden aangemoedigd om in gesprek te gaan met sprekers die het nieuwste onderzoek en de nieuwste innovaties presenteren die van belang zijn voor cosmetisch wetenschappers, ideeën uit te wisselen met vakgenoten en opnieuw contact te leggen met collega's van over de hele wereld.

Mary Kay sponsorde de educatieve sessie bij de bijeenkomst, waaronder het onderwerp quorum quenching: de nieuwe manier om microbioom onder controle te houden, verkennen van nieuwe toepassingen in persoonlijke verzorging: onze huidmicrobiomen in evenwicht houden, mondiale microbioomeffecten en tijdelijke variatie van het gezichtshuidmicrobioom.

Aanvullend wetenschappelijk onderzoek en erkenning 2019

De 73e vergadering van de Society of Chemists is het meest recente event in een reeks presentaties van Mary Kay voor de wetenschappelijke en academische gemeenschap, die de jarenlange inzet van het bedrijf voor de voortgang van onderzoek en ontwikkeling van de huidgezondheid benadrukken. Elk jaar voert Mary Kay honderdduizenden wetenschappelijke tests uit op producten en ingrediënten, met het oog op de hoogst mogelijke standaard van veiligheid, kwaliteit en prestaties. Mary Kay is in bezit van meer dan 1500 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio. Recent kondigde het bedrijf de opening aan van een ruim 100 miljoen dollar kostende uiterst geavanceerde productie- en R&D-faciliteit in Lewisville, Texas.

In 2019 heeft Mary Kay zich gericht op drie pijlers in haar commitment aan huidgezondheid, waaronder milieuverontreiniging, huidbarrièregezondheid en gevoelige huid en het begrijpen van huidveroudering en interventiestrategieën:

milieuverontreiniging en huidgezondheid

 • Mei: Mary Kay sponsorde een exclusief symposium over de impact van milieuverontreiniging op de huidgezondheid in de regio Latijns-Amerika bij het prestigieuze Reunión Anual de Dermatólogos Latinoamericanos (RADLA) in Buenos Aires, Argentinië. Dr. Gildea was voorzitter bij dit symposium met 3 deskundige Braziliaanse dermatologen die onderzoek deelden over de impact van luchtverontreiniging op de huid. Er werd geconcludeerd dat antioxidanten een haalbare manier zouden zijn om de negatieve effecten van verontreiniging op de huid tegen te gaan. Gelukkig presenteerde Mary Kay ook bevindingen over een antioxidantcomplex dat de eerste tekenen van veroudering die gerelateerd zijn aan de schadelijke effecten van luchtverontreiniging kan helpen vertragen.
 • Juni: Mary Kay het 24e World Congress of Dermatology in Milaan, Italië. Mary Kay sponsorde een vraag-en-antwoordsessie met 2 dermatologiedeskundigen over de impact van milieustressoren in Europa op de huid. Dr. Michelle Hines, Global Upstream Research & Technology bij Mary Kay was gastvrouw bij dit evenement met twee vermaarde Europese huiddeskundigen:
  • Jean Krutmann, M.D., hoogleraar en directeur bij het Leibniz-onderzoeksinstituut voor milieugeneeskunde in Düsseldorf, Duitsland.
  • Stefanie Williams, M.D., dermatoloog en medisch directeur bij EUDELO in Londen, Verenigd Koninkrijk.
 • Juni: Bij de5de Future of Formulations in Cosmetics-top in Düsseldorf, Duitsland, vertelde dr. Hines over Mary Kays lopende onderzoek over een antioxidantcomplex dat bijdraagt aan vertraging van de start van vroegtijdige tekenen van huidveroudering in verband met de schadelijke effecten van dieseluitlaatgassen op huidcellen. Deze baanbrekende technologie, aanwezig in de Mary Kay®TimeWise® Miracle Set 3D-huidverzorgingslijn, biedt een krachtig regime voor het bestrijden van vrije radicalen met een exclusieve, driedimensionale aanpak van huidveroudering waarvoor patent is aangevraagd.

Huidbarrièregezondheid en gevoelige huid

 • Maart: David Gan, hoofdonderzoeker bij Mary Kay Inc., presenteerde bij het 20e World Dermatology Congress in Singapore enkele nieuwe inzichten op het gebied van het evalueren en begrijpen van roodheid in het gezicht. Wetenschappers van Mary Kay hebben op basis van dit werk huidverzorgingstechnologie geïdentificeerd die de productie van ontstekingsbevorderende proteïnen en enzymen in de huid helpen verminderen en een cosmetische formulering ontwikkelden die deze bestanddelen bevat om roodheid in het gezicht op effectieve wijze te bestrijden met gebruikmaking van unieke klinische maatregelen.
 • Augustus: Dr. Jenny Jiang, Mary Kay China’s senior manager voor medische zaken, presenteerde enkele onderzoeksstrategieën van Mary Kay naar verbetering van de huidbarrièrefunctie en gezichtsroodheid bij de jaarlijkse bijeenkomst van de Dermatology Committee georganiseerd door de Chinese Association of Integrative Medicine in Lanzhou, provincie Gansu, China. Deze resultaten leveren mogelijk belangrijke inzichten op voor ons begrip van de gevoelige huid.
 • November: Mary Kay was sponsor bij het symposium bij de 44e jaarvergadering van de Japanese Society of Investigative Dermatology (JSID) in Aomori, Japan. Dr. Gildea leidde een educatief symposium dat omgevingsbeschermingsstrategieën tegen huidveroudering bij Aziaten, proteïnerespons op ontsteking van de huid en huidbarrièredefecten verkende. Het panel bestond uit drie vermaarde dermatologen:
  • Dr. Akimichi Morita, MD Ph.D., Department of Geriatric and Environmental Dermatology bij Nagoya City University Graduate School of Medical Sciences
  • Dr. Sang Eun Lee, MD Ph.D., Department of Dermatology, Gangnam Severance Hospital, Cutaneous Biology Research Institute, Yonsei University College of Medicine in Seoul, Korea
  • Dr. Gyohei Egawa, MD Ph.D., Department of Dermatology, Kyoto University Graduate School of Medicine

Het begrijpen van huidveroudering en huidgezondheid en interventiestrategieën

 • Maart: Bij het Skin of Color Society Symposium in Washington D.C., onthulde dr. Shoná Burkes-Henderson, Associate Principal Scientist van de afdeling Clinical Research, nieuw onderzoek naar witte-bonenextract en het vermogen daarvan melanogenese te behandelen, hetgeen leidt tot een verbetering in ongelijkmatige huidkleuring en faciale hyperpigmentatie. Dr. Burkes-Henderson presenteerde daarnaast een nieuwe aanpak voor het verbeteren van faciaal erytheem, of roodheid, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology.
 • Mei: Dr. Tiffany Carle, Associate Principal Scientist bij Mary Kay nam deel aan de 77e jaarvergadering van de Society for Investigative Dermatology in Chicago, waar zij nieuwe gegevens presenteerde van het analyseren van de effecten op het uiterlijk van een serum dat vijf botanische fruitextracten bevat waarvan bekend is dat ze rijk zijn aan vitamine C. Als onderdeel van dit onderzoek hebben onderzoekers van Mary Kay kunstmatig huidweefsel met dit serum behandeld en een genomische benadering gebruikt om te begrijpen hoe het serum de huid beïnvloedde.
 • Juni: Mary Kay Inc. sponsorde de 34e Jaarlijkse Grote Conventie (AGC) in Dallas van de University of the Philippines Medical Alumni Society of America (UPMASA) in Dallas. De conferentie bracht meer dan 500 artsen uit de VS en de Filipijnen samen om onderwerpen te bespreken variërend van dermatologie tot orthopedie en neurologie.
 • September: Mary Kay Inc. deelde haar meest recente onderzoek dat gericht is op de oorzaken en de onderliggende mechanismen van verslappende huid tijdens de 49e jaarlijkse bijeenkomst van de European Society for Dermatological Research (ESDR) gehouden in Bordeaux, Frankrijk. Dr. Michelle Hines deelde gegevens over technologie die zich richt op verslappende huid die leidt naar verbetering van klinische huidmaatregelen.
 • September: Mary Kay presenteerde bevindingen van onderzoeksexperimenten die lieten zien hoe zonnefilterviscositeit, een eigenschap die effect heeft bij aanbrenging op de huid, kan worden aangepast met gebruikmaking van behandelparameters bij het Sunscreen Symposium 2019 gepresenteerd door de afdeling Florida van de Society of Cosmetic Chemists in Lake Buena Vista, Florida.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevers van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds - met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com