Saoedi-Arabië versterkt zijn positie als wereldwijd centrum voor excellentie in valkerij en natuurbescherming

Aziatische en Europese valkeniers uitgenodigd voor de 3e editie van het King Abdulaziz Falconry Festival

Het festival vestigt een nieuw record in de Guinness World Records

RIYADH, Saoedi Arabië--()--Het 2e Koning Abdulaziz Valkerijfestival vestigde een nieuw wereldrecord in de Guinness World Records met 2.350 valken die deelnemen aan de Al Mallouah-race van het festival en de Mazayin-schoonheidswedstrijd. Het vorige record was 1.723 valken. Het record was het hoogtepunt van de laatste dag van het festival, dat het koninkrijk ook heeft gepositioneerd als een favoriete bestemming voor cultureel toerisme.

Het evenement, van 1 tot 16 december gehouden in de stad Malham, ten noorden van Riyad, trok duizenden enthousiastelingen en elite valkeniers uit heel Saoedi-Arabië, de Golfregio en internationaal. De deelname van Aziatische valkeniers aan het festival van dit jaar zorgde voor een belangrijke impuls aan de internationale categorie met 124 valkeniers, waaronder 107 in de International Owners Group en 85 in de International Professionals Group.

Valkeniers uit de Verenigde Arabische Emiraten namen voor het tweede achtereenvolgende jaar de topposities in de internationale open categorieën in na uitstekende prestaties te hebben bereikt in de 1e editie van het King Abdulaziz Falconry Festival in februari 2019.

Het jaarlijkse festival versterkte de positie van Saoedi-Arabië als een wereldwijd centrum voor excellentie in valkerij. Het koninkrijk streeft ernaar de hoogste normen van bescherming van dieren in het wild en het behoud van de valkensoort te handhaven. Ter bescherming van dieren in het wild zijn bewustmakingscampagnes geïntroduceerd, samen met nieuwe wetten die ongecontroleerde jacht verbieden, de oprichting van gespecialiseerde valkkwekerijen en het benutten van internationale expertise en technologieën. Het koninkrijk onderzoekt ook innovatieve alternatieven voor het gebruik van live-games in valkerijraces. De algemene aanpak is afgestemd op de inzet van Saudi-Arabië om te zorgen dat aan de hoogste internationale normen voor milieubehoud en -bescherming wordt voldaan.

Met een totale geldpot van USD 5 miljoen en een hoog niveau van technische en logistieke gereedheid, is het jaarlijkse King Abdulaziz Falconry Festival een langverwachte gebeurtenis voor professionele, internationale valkeniers. Hossam Al Hazimi, uitvoerend directeur en voorzitter van het Hogere Organisatiecomité van het Valkerijfestival, Saudi Falcons Club, nodigde internationale valkeniers uit om deel te nemen aan de 3e editie van het festival in 2020, waaronder vertegenwoordigers uit Rusland, China, Japan, Duitsland, Spanje en andere landen, om te concurreren naast hun Golfregio en Amerikaanse gelijken.

Klik hier voor het downloaden van VIDEOS & FOTO'S

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Wael Abdul Samad
wael.samad@ws-mena.com

Contacts

Wael Abdul Samad
wael.samad@ws-mena.com