Het 2019 IDN World Report toont 20% IDN Groei aan

BRUSSEL--()--De resultaten van het 2019 IDN World Report zijn gepubliceerd op idnworldreport.eu en zullen vandaag gepresenteerd worden op de jaarlijkse IGF meeting in Berlijn.

Het rapport over geïnternationaliseerde domeinnamen is een voortzetting van een langdurige samenwerking op onderzoeksgebied tussen EURid en UNESCO, met de steun van Verisign en de regionale ccTLD-organisaties.

De belangrijkste bevindingen van het rapport van dit jaar zijn:

Ondanks de recente groei blijft de grootste uitdaging voor de massale opname van IDN's de slechte bruikbaarheid ervan:

  • in e-mail,
  • online gebruiker identificators,
  • en zelf in browsers, applicaties en apparaten inclusief Internet of Things.

"Er is vooruitgang geboekt in de ondersteuning van IDN's in mobiele browsers en in e-mail, maar er is meer werk nodig om deze voordelen te koppelen, om IDN-gebruikers dezelfde ervaring te bieden als hun collega's die traditionele domeinnamen gebruiken", zegt Emily Taylor, hoofdauteur van het IDN World Report.

EURid blijft de linguistische diversiteit online ondersteunen door een nieuwe IDN-uitbreiding aan zijn portfolio toe te voegen. Het .ευ (Grieks script) werd gelanceerd op 14 november 2019, terwijl het .ею (Cyrillisch script) beschikbaar is sinds juni 2016.

Het verslag van 2019 bevat ook een studie waarin de online-ervaring van Europese sprekers van inheemse talen wordt belicht, ter gelegenheid van het International Year of Indigenous Languages van Unesco.

Bekijk het 2019 IDN World Report op idnworldreport.eu.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-, .ευ-, en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu

Contacts

EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu