MobileIron integreert met de LifeGuard voor Android-oplossing van Zebra Technologies die mobiele productiviteit voor taakwerkers beveiligt

De nieuwe end-to-end oplossing biedt robuuste beveiliging en beheer van mobiele Zebra Android-apparaten die worden gebruikt door taakwerkers

MOUNTAIN VIEW, Californië--()--MobileIron (NASDAQ:MOBL), het bedrijf dat het eerste mobile-centric, zero-trust platform voor ondernemingen introduceerde, heeft vandaag integratie aangekondigd met de LifeGuard™ Over The Air (OTA) voor Android™-beveiligingsoplossing van Zebra Technologies. Dit biedt robuuste beveiliging en beheer, terwijl het taakwerkers in staat stelt om veilig mobiel te werken op hun zakelijke Zebra-apparaten. LifeGuard voor Android, het eerste security lifecycle platform in de sector voor mobiele computers van grote ondernemingen, verlengt de gebruiksduur van Zebra Android-apparaten met uitgebreide ondersteuning voor beveiliging, voorspelbare periodieke beveiligingsupdates en beveiligingsondersteuning voor oudere besturingssystemen (OS), waardoor bedrijven de TCO aanzienlijk kunnen verlagen.

"Om productief te blijven, hebben taakwerkers vanaf hun mobiele apparaten naadloos en veilig toegang tot bedrijfsmiddelen nodig, waar ze ook werken", aldus Brian Foster, SVP Product Management bij MobileIron. "Met deze integratie kunnen organisaties volledige controle krijgen over hun bedrijfsgegevens met een mobile-centric, zero-trust beveiligingsplatform dat de productiviteit van taakwerkers ondersteunt. IT-beheerders kunnen ervoor zorgen dat zakelijke Zebra Android-apparaten altijd consistent presteren en in een veilige staat verkeren, terwijl taakwerkers snel toegang hebben tot zakelijke apps en data. Het is een win-win situatie."

Naarmate traditionele netwerkperimeters overbodig worden, hebben organisaties behoefte aan een mobile-centric, zero-trust benadering die elk apparaat van taakwerkers valideert, de gebruikerscontext vaststelt, autorisatie van de app controleert, het netwerk verifieert, bedreigingen detecteert en verhelpt voordat veilige toegang tot een apparaat of gebruiker wordt verleend. Het UEM-platform (Unified Endpoint Management) van MobileIron zorgt voor continue handhaving en beveiliging van gegevens, zowel op het apparaat als in het netwerk. Dit resulteert in een veilige mobiele werkervaring en verhoogde productiviteit.

"We hebben de efficiëntie van de klantenservice in ons hele netwerk sterk verbeterd door gebruik te maken van Zebra Android-gebaseerde apparaten die zijn beveiligd door MobileIron UEM", zegt Mandeep Grewal, hoofd IT Operations bij Doddle. "Dankzij de ingebouwde beveiligingsfuncties voor het apparaat en de app van MobileIron kunnen taakwerkers in winkels zich richten op het leveren van een geweldige klantervaring. De IT-afdeling heeft nu ook een 360-graden overzicht van elk apparaat, elke gebruiker, elke logistieke app en het netwerk dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens."

De nieuwe end-to-end oplossing van MobileIron en Zebra ondersteunt configuraties op apparaatniveau met behulp van Zebra OEMConfig, mogelijk gemaakt door Mx, waardoor directe ondersteuning voor nieuwe beheer-API's van Zebra mogelijk is. In de toekomst zal de oplossing firmware-updates over-the-air (FOTA) ondersteunen. Hierdoor kunnen IT-beheerders moeiteloos belangrijke nieuwe updates afdwingen voor taakwerkers die gebruikmaken van Zebra Android-gebaseerde devices.

"Dankzij onze relatie met MobileIron kunnen onze wederzijdse klanten OS-updates en beveiligingspatches naadloos beheren vanuit hun UEM-console", zegt Gopi Polavarapu, Senior Director Product Management van Zebra Technologies. "IT-beheerders kunnen hun activiteiten beter beschermen door gebruik te maken van het MobileIron UEM Platform, doordat ze inzicht krijgen in beveiligingslekken, real-time toegang krijgen tot Zebra LifeGuard-updates en op afstand hun devices over-the-air (OTA) kunnen bijwerken."

Organisaties kunnen voortbouwen op het MobileIron UEM-platform met technologieën zoals zero sign-on verificatie (ZSO) van gebruikers en apparaten, multi-factor verificatie (MFA) en mobile threat defense (MTD).

Klik hier voor meer informatie over hoe u Zebra-apparaten met MobileIron beveiligt.

Over MobileIron

MobileIron zet een nieuwe standaard in zakelijke beveiliging met het eerste ‘zero-trust’-platform in de branche dat uitgaat van mobiele devices als bron van zekerheid. Het platform is ontwikkeld op het fundament van unified endpoint management (UEM) om toegang tot - en het gebruik van zakelijke bedrijfsdata te beveiligen voor bedrijven. Zero-trust gaat ervan uit dat er al kwaadwillenden in het netwerk aanwezig zijn en dat veilige toegang wordt geregeld met een 'nooit-vertrouwen, altijd-controleren'-benadering. MobileIron gaat verder dan identiteitsbeheer en gatewaybenaderingen door gebruik te maken van een uitgebreidere reeks kenmerken voordat toegang wordt verleend. Een mobile-centric, zero-trust aanpak valideert het apparaat en de gebruiker, controleert de autorisatie van de app, verifieert het netwerk en detecteert bedreigingen en treedt daartegen op voordat veilige toegang tot een apparaat of aan een gebruiker wordt verleend.

Het MobileIron-beveiligingsplatform is gebouwd op basis van bekroonde en toonaangevende UEM-mogelijkheden (Unified Endpoint Management) met aanvullende zero-trust technologieën, waaronder zero sign-on (ZSO), multi-factor verificatie (MFA) en mobile threat defense (MTD). Meer dan 19.000 klanten, waaronder 's werelds grootste financiële instellingen, inlichtingendiensten en andere zwaar gereguleerde bedrijven, hebben voor MobileIron gekozen om een naadloze en veilige gebruikerservaring te kunnen bieden waarbij alleen geautoriseerde gebruikers, apparaten, apps en diensten toegang hebben tot bedrijfsdata.

Verklaringen in het persbericht over toekomstige productbeschikbaarheid en plannen zijn toekomstgerichte verklaringen en zijn onderhevig aan wijzigingen. Ze vertegenwoordigen geen verplichting, belofte of wettelijke verplichting om materiaal, code of functionaliteit te leveren en mogen niet worden meegewogen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Jenny Pfleiderer
press@mobileiron.com

Contactpersoon voor analisten:
Becca Kamers
bchambers@mobileiron.com

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Jenny Pfleiderer
press@mobileiron.com

Contactpersoon voor analisten:
Becca Kamers
bchambers@mobileiron.com