Novarica Market Navigator Report bevestigt: FINEOS grootst aantal klanten in Noord-Amerika inzake claimsystemen voor levens-, ongevallen- en ziektekostenverzekeringen

DUBLIN--()--FINEOS Corporation (ASX: FCL), de toonaangevende leverancier van kernplatforms voor levens-, ongevallen-en ziektekostenverzekeringen (LA&H), werd in de kijker gezet in het laatste Novarica Market Navigator Life/Health Claims Systems rapport (September 2019). Uit het rapport blijkt dat FINEOS het grootste aantal klanten heeft voor LA&H Claims in Noord-Amerika, zowel op de markt voor individuele als voor groepsverzekeringen. Novarica Het Market Navigator rapport biedt een overzicht van beschikbare stand-alone claimsystemen voor levens-, ongevallen- en ziektekostenverzekeraars. FINEOS werd geselecteerd op grond van een groot aantal uiteenlopende criteria, zoals functionaliteit, technologie, onderscheidende factoren en implementeringsmogelijkhheden, zoals blijkt uit het uittreksel uit dit rapport.

Het rapport kwam tot de conclusie dat claims belangrijker werden als een van de meest cruciale eigenschappen waarover een verzekeraar dient te beschikken om te voldoen aan de hogere verwachtingen bij de klant in overeenstemming met de niveaus van dienstverlening aangeboden door diverse soorten bedrijven, inclusief retailers en aanbieders van financiële diensten. Bovendien toont het rapport aan dat geavanceerde mogelijkheden voor de verwerking van claims, zoals STP op grond van triage, op vaardigheden gebaseerde routering en toegang tot moderne analyse- en digitale tools, van essentieel belang zijn om te voldoen aan de behoeften bij verzekeraars en eisende partijen.

FINEOS Claims is een onderdeel van de FINEOS AdminSuite,een geïntegreerd kernverwerkingssysteem. FINEOS Claims is in hoge mate configureerbaar om onafhankelijk, of optimaal in combinatie met de volledige FINEOS AdminSuite te werken en het ondersteunt alle cruciale mogelijkheden op het vlak van claims die vermeld worden in het Novarica rapport voor zowel individuele als groepsverzekeringen.

FINEOS Claims, FINEOS Absence en FINEOS Payments – allemaal onderdelen van FINEOS AdminSuite – bieden de volledige oplossing van FINEOS inzake geïntegreerd beheer van arbeidsongeschiktheid en afwezigheid (Integrated Disability and Absence Management, IDAM). Als een van de snelst groeiende branches voor levens-, ongevallen-, en ziektekostenverzekering, zoeken Amerikaanse aanbieders van personeelsbeloningen een volledig geïntegreerde IDAM-oplossing om een sterke concurrentiepositie te behouden. FINEOS IDAM is de enige kernoplossing op de markt die via een enkel platform arbeidsongeschiktheid, afwezigheid, facturatie en betalingen verzorgt voor alle soorten verzekeringen en vormen van verlof.

Michael Kelly, CEO van FINEOS CEO, lichtte toe, “Het is goed dat Novarica de nadruk legt op Claims als een essentieel onderdeel van de levenscyclus van verzekeringen en als de sleutel tot klanttevredenheid. Zoals blijkt uit het rapport beschikt FINEOS over het grootst aantal klanten voor zowel Indiviuele als Groepsverzekeringen, waardoor wij onze klanten nog meer mogelijkheden kunnen aanbieden en verder hebben kunnen investeren in FINEOS AdminSuite, en in het bijzonder in FINEOS Absence en IDAM. Mogelijkheden op het vlak van geïntegreerd beheer van arbeidsongeschiktheid en afwezigheid zijn een essentieel onderdeel van de go-to-market strategie van een groot aantal van onze klanten binnen de verzekerkingssector en het doet ons genoegen hen te kunnen ondersteunen om deze belangrijke onderscheidende factor aan te bieden op de markt voor claims inzake arbeidsongeschiktheid."

Nancy Casbarro, Vice President of Research & Consulting bij Novarica voegde eraan toe, “De aanbieders vragen vandaag de dag stand-alone claimoplossingen die flexibel en efficiënt zijn, maar die vooral ook tegemoetkomen aan de steeds hogere verwachtingen bij de klant ten aanzien van een naadloze digitale ervaring."

Over Novarica

Novarica helpt meer dan 100 verzekeraars om betere beslissingen te nemen rond technologieprojecten en strategie door middel van aangevraagd advies, gepubliceerd onderzoek en strategy consulting. De kennisbasis van Novarica omvat trends, benchmarks, beste praktijken, case studies, en oplossingen voor leveranciers. Dankzij de deskundige kennis van zijn senior team en van meer dan 300 CIO Research Council leden, biedt Novarica zijn klanten de mogelijkheid om snellere, betere en meer geïnformeerde beslissingen te nemen. Bij zijn consultingdiensten legt Novarica de nadruk op leveranciersselectie, custom benchmarking, project checkpoints, en IT-strategie. Voor meer informatie verwijzen we naar https://www.novarica.com/.

Over FINEOS Corporation

FINEOS is een marktleider inzake kernsystemen voor levens-, ongevallen-, en ziektekostenverzekeraars wereldwijd bij 6 van de 10 groepsverzekeraars voor levens- en ziektekostenverzekeringen in de VS en 6 van de 10 grootste levens- en ziektekostenverzekeraars in Australië. FINEOS heeft kantoren en medewerkers overal ter wereld en blijft snel groeien dankzij zijn samenwerking met innovatieve vooruitstrevende verzekeraars in Noord-Amerika, Europa en Azië/Stille Oceaan.

Het FINEOS Platform biedt klanten een volledig end-to-end beheer voor groepsverzekeringen, facultatieve verzekeringen en individuele verzekeringen voor leven, ongevallen en ziektekosten. Het FINEOS Platform omvat het FINEOS AdminSuite kern productpakket en de add-on producten, FINEOS Engage voor de ondersteuning van digital engagement en FINEOS Insight voor analyse en rapportering.

Voor meer informatie verwijzen we naarwww.FINEOS.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon: Victoria Jamison
Marketing Manager
FINEOS Corporation
+ 353 1 639 9700
victoria.jamison@FINEOS.com

Contacts

Contactpersoon: Victoria Jamison
Marketing Manager
FINEOS Corporation
+ 353 1 639 9700
victoria.jamison@FINEOS.com