Voi tar in $85 miljoner (820M SEK) i finansieringsrunda

- Ska göra el-scootrar till en central del av transporter i Europeiska städer

  • Serie B-finansieringsrundan leddes av Vostock New Ventures tillsammans med Balderton Capital, Creandum, Project A, JME Ventures, Raine Ventures, Kreos Capital, Inbox Capital, Rider Global and Black Ice Capital med flera.
  • Syftet med den senaste finansieringsrundan är att utveckla “unit economics”, hållbarhetsarbete, lönsamhet, verksamheten i stort, forsknings- och utvecklingsarbete, Vois tekniska plattform och nästa generations el-scootrar.

LONDON & STOCKHOLM--()--Voi avslutar den senaste finansieringsrundan där man tagit in över 820 miljoner SEK från nya och befintliga investerare. Med det nya kapitalet ska Voi fortsätta utveckla verksamheten för att förändra sättet människor reser på i framtiden.

Voi har utvecklats från en start-up till en av Europas största aktörer sedan lanseringen i september 2018.

Voi ska använda det nyinkomna kapitalet till att utveckla lönsamheten i de städer man finns. Men det ska också investeras i forsknings- och utvecklingsarbete, företagets egenutvecklade tekniska plattform och att ta fram nästa generations el-scootrar - detta kommer revolutionera “unit economics”, användarupplevelsen och el-scootrarnas livslängd. Finansieringen ska accelerera expansionen av Voi’s produktportfölj, monetärisera och stärka affärsverksamheten och positionen som det ledande mikromobilitetsföretaget i Europa. Voi har redan uppnått lönsamhet i flera städer.

“Vi har sett väldigt stor efterfrågan för el-scootrar över hela Europa under de senaste 12 månaderna, men för att förändra sättet européerna reser i grunden - behövs mer än gator som svämmar över med el-scootrar. Vi utvecklar en långsiktig verksamhet som ger människor nya möjligheter att resa på ett roligt, rent och smidigt sätt. Vi har sett att vår “unit economics” är den starkaste bland våra kollegor och vi kommer fortsätta optimera och investera i det”, säger Fredrik Hjelm, VD och grundare på Voi.

Voi’s framgång stammar från det samarbetsvilliga förhållningssättet till reglering, säkerhet och hållbarhet - därför jobbar vi nära myndigheter, transportaktörer och politiska beslutsfattare för att bygga den långsiktiga visionen om att integrera el-scootrar i transportnätverk genom Europa.

Sedan starten 2018 har Voi vuxit från hemstaden Stockholm till att vara verksamma i 38 städer i 10 länder över hela Europa. Sedan dess har man bland annat lanserat i Berlin, München, Hamburg, Helsingfors, Oslo, Nürnberg, Düsseldorf, Marseille, Bordeaux, Odense, Tampere, Åbo och Winterthur - i år har Voi över 4 miljoner registrerade användare som åkt över 14 miljoner gånger.

Per Brilioth, VD på Vostock New Ventures som ledde finansieringsrundan, menar att Voi har fler framgångar att vänta:

“Än så länge är Voi i startgroparna och man utvecklar hela tiden sin mikromobilitetslösning baserad på svenska värderingar över Europa. Framförallt den tyska marknaden ser lovande ut. Det känns kul att det här kapitaltillskottet gör det möjligt för Voi att satsa på nästa generations snygga, rena och säkra el-scootrar som låter människor röra sig i städer snabbt och enkelt.”

Goldman Sachs International agerade finansiell rådgivare i samband med finansieringsrundan. Hansen Law var Voi’s juridiska rådgivare.

Om Voi

Voi Technology

BOX 3147, Regeringsgatan 63, 103 62 Stockholm

Voi är ett skandinaviskt micromobiltetsbolag som erbjuder delning av el-scootrar i samarbete med städer och kommuner. Vi tror att el-scootrar kan spela en central roll i att förändra hur människor tar sig runt städer i framtiden. Och vi vill se till att omställningen sker på rätt sätt - genom innovativ teknik, öppen och transparent dialog med städer och regeringar samt genom att anpassa vår produkt efter lokala behov. Hoppa på en scooter, när som helst och kör var som helst i staden på bara några minuter.

Contacts

Kristina Hunter Nilsson
VP Communications
press@voiapp.io

Contacts

Kristina Hunter Nilsson
VP Communications
press@voiapp.io