FINEOS benoemt nieuwe niet-uitvoerend bestuurder

DUBLIN--()--FINEOS Corporation Holdings plc (ASX:FCL), de toonaangevende leverancier van kernplatforms voor levens-, ongevallen- en ziektekostenverzekeringen, is verheugd de benoeming aan te kondigen van dhr. David Hollander als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder in de Raad van Bestuur van FINEOS met ingang van 14 oktober 2019.

David is een wereldleider en ervaren bestuurslid met meer dan 35 jaar ervaring in de verzekerings-, technologie- en professionele dienstverleningssector. David, die in de VS is gevestigd, diende recentelijk als Global Insurance Leader van Ernst & Young LLP (EY), een professionele dienstverlener in 150 landen met een omzet van meer dan US $ 31 miljard.

Als EY Global Insurance Leader was David verantwoordelijk voor het leiden van een hoogpresterend team van 12.000 professionals en werkte hij nauw samen met de C-suite-, senior managementteams en de Raad van Bestuur van klanten variërend van Fortune 100-verzekeringsmaatschappijen tot 'early stage' Insurtechs.

Voorafgaand aan zijn functie als Global Insurance Leader diende David als Advisory Leader voor de EY Global Insurance-praktijk. Daar gaf hij de aanzet tot digitale en technologische transformatie, inclusief aanzienlijke investeringen in menselijk kapitaal en offshore-capaciteitsopbouw die het personeelsbestand liet groeien van ongeveer 2.500 professionals in 2011 tot meer dan 8.000 in 2018.

Voorafgaand aan EY was David lid van de Raad van Bestuur van Westfield Insurance, een Amerikaanse top 40 verzekeringsmaatschappij, waar hij lid was van het auditcomité en het CEO-opvolgingscomité. Hij was eerder ook Chief Executive Officer van UNIRISX, een op SaaS gebaseerde Insurtech-oplossing voor beleidsadministratie in het Verenigd Koninkrijk, waar hij een reputatie van innovatie vestigde en de eerste Amerikaanse en wereldwijde activiteiten opzette in meer dan 20 landen.

David begon zijn carrière bij Accenture (NYSE: ACN), waar hij verschillende leiderschaps- en klantenservicefuncties vervulde. Tijdens zijn zevenjarige dienstverband als Chief Executive Officer van Accenture's Financial Services Solutions Group leidde David de oprichting en uitbouw van een 200-koppig wereldwijd verzekeringssoftwarebedrijf binnen Accenture, met een opgevoerde omzet van meer dan US $ 1 miljard aan advies en outsourcing, naast het leiden van de acquisitie en integratie van een belangrijke leverancier voor levens- en lijfrenteverzekeringssoftware. Andere leidende functies waren onder meer dienen als de Philadelphia Office Managing Partner, de Global Property & Casualty Insurance Leader en de U.S. Life and Annuity Leader van Accenture.

In reactie op de benoeming van David verklaarde mw. Anne O’ Driscoll, de voorzitter van FINEOS: "We zijn verheugd David te mogen verwelkomen in het FINEOS-bestuur. Hij is een zeer gerespecteerde leider in de verzekeringssector met diepgaande inzichten en expertise, met name in de Amerikaanse markt. Zijn ervaring versterkt de bestaande vaardigheden van onze Raad van Bestuur en we kijken ernaar uit om met hem samen te werken aan onze wereldwijde groeiplannen. Naast het uitvoeren van zijn normale bestuurstaken zal David aanvullend strategisch advies geven aan de Raad om de groei van het bedrijf te helpen versnellen, met speciale aandacht voor het aantrekken van belangrijk talent voor het FINEOS-team."

Over FINEOS Corporation Limited

FINEOS is een toonaangevende leverancier van kernsystemen voor levens-, ongevallen- en ziektekostenverzekeraars wereldwijd met 6 van de 10 grootste collectieve levens- en ziektekostenverzekeraars in de VS, evenals 6 van de 10 grootste levens- en ziektekostenverzekeraars in Australië. Met werknemers en kantoren over de hele wereld blijft FINEOS snel opschalen en werkt het samen met innovatieve, progressieve verzekeraars in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Het FINEOS-platform biedt klanten volledige end-to-end kernadministratie voor groepen, vrijwilligers en personen voor levens-, ongevallen- en ziektekostenverzekeringen. Het FINEOS-platform omvat de FINEOS AdminSuite-kernproducten en add-onproducten, FINEOS Engage ter ondersteuning van digitale betrokkenheid en FINEOS Insight voor analyse en rapportage.

Ga voor meer informatie naar www.FINEOS.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Victoria Jamison
Marketing Manager
FINEOS Corporation
+ 353 1 639 9700
victoria.jamison@FINEOS.com

Contacts

Victoria Jamison
Marketing Manager
FINEOS Corporation
+ 353 1 639 9700
victoria.jamison@FINEOS.com