MobileIron gaat Oculus for Business ondersteunen ter beveiliging van de moderne onderneming

  MobileIron biedt goede beveiliging en kwalitatief beheer van de leverancier voor alles-in-één VR-headsets, Oculus Quest en Oculus Go

HILVERSUM, Netherlands--()--MobileIron (NASDAQ:MOBL), leverancier van het eerste zero trust-beveiligingsplatform dat mobiele devices gebruikt als bron van zekerheid, gaat de aanstaande release van Oculus for Business ondersteunen. Organisaties zullen de alles-in-één-VR-headsets (virtual reality) van Oculus - Oculus Quest en Oculus Go - kunnen gebruiken, configureren en beheren als onderdeel van hun bestaande UEM-infrastructuur (Unified Endpoint Management). Hierdoor kan de inzet van het apparaat in het bedrijf worden vereenvoudigd, van implementatie tot buitengebruikstelling.

Het nieuwe Oculus for Business-platform is ontwikkeld met het oog op eenvoudige adoptie en schaalbaarheid in verschillende sectoren. Bovendien zal het de werkplek veranderen doordat grootschalige implementaties mogelijk worden en tegelijkertijd de marktkansen voor een groeiend aantal VR-ontwikkelaars worden uitgebreid. Met een nieuwe Device Setup-app kunnen gebruikers grote aantallen headsets tegelijkertijd instellen en inrichten. Met een Device Manager-beheercentrum kunnen admins headsets beheren door instellingen op afstand in meerdere kantoren en op meerdere locaties bij te werken en te implementeren. Oculus for Business ondersteunt ook MDM-oplossingen (Mobile Device Management), waaronder MobileIron.

"We zijn verheugd om nog vóór de lancering van hun programma nauw samen te werken met Oculus en om onze klanten te helpen bij de start van een succesvol en veilig VR-traject", aldus Ahmed Shah, Vice-President Business Development bij MobileIron. "Oculus VR-headsets hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in het bedrijfsleven en de manier te veranderen waarop organisaties in alle sectoren communiceren, leren en samenwerken. Met deze integratie kunnen organisaties grip houden op hun devices met een mobile-centric, zero-trust beveiligingsplatform dat hun productiviteit ondersteunt."

Het UEM-platform (Unified Endpoint Management) van MobileIron zorgt voor continue handhaving en beveiliging van data, zowel op het apparaat als in het netwerk. Dit resulteert in een veilige mobiele werkervaring en verhoogde productiviteit.

Het nieuwe Oculus for Business-platform wordt in november gelanceerd. Hier vindt u meer informatie over MobileIron UEM.

Over MobileIron

MobileIron zet een nieuwe standaard in zakelijke beveiliging met het eerste ‘zero-trust’-platform in de branche dat uitgaat van mobiele devices als bron van zekerheid. Het platform is ontwikkeld op het fundament van unified endpoint management (UEM) om toegang tot - en het gebruik van zakelijke bedrijfsdata te beveiligen voor bedrijven. Zero-trust gaat ervan uit dat er al kwaadwillenden in het netwerk aanwezig zijn en dat veilige toegang wordt geregeld met een 'nooit-vertrouwen, altijd-controleren'-benadering. MobileIron gaat verder dan identiteitsbeheer en gatewaybenaderingen door gebruik te maken van een uitgebreidere reeks kenmerken voordat toegang wordt verleend. Een mobile-centric, zero-trust aanpak valideert het apparaat en de gebruiker, controleert de autorisatie van de app, verifieert het netwerk en detecteert bedreigingen en treedt daartegen op voordat veilige toegang tot een apparaat of aan een gebruiker wordt verleend.

Het MobileIron-beveiligingsplatform is gebouwd op basis van bekroonde en toonaangevende UEM-mogelijkheden (Unified Endpoint Management) met aanvullende zero-trust technologieën, waaronder zero sign-on (ZSO), multi-factor verificatie (MFA) en mobile threat defense (MTD). Meer dan 19.000 klanten, waaronder 's werelds grootste financiële instellingen, inlichtingendiensten en andere zwaar gereguleerde bedrijven, hebben voor MobileIron gekozen om een naadloze en veilige gebruikerservaring te kunnen bieden waarbij alleen geautoriseerde gebruikers, apparaten, apps en diensten toegang hebben tot bedrijfsdata.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Jenny Pfleiderer
press@mobileiron.com

Contactpersoon voor analisten:
Becca Chambers
bchambers@mobileiron.com

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Jenny Pfleiderer
press@mobileiron.com

Contactpersoon voor analisten:
Becca Chambers
bchambers@mobileiron.com