Jabil Packaging Solutions tekent New Plastics Economy Global Commitment

Jabil Packaging Solutions verbindt zich aan een kringloopeconomievisie voor plastic waarin het nooit afval wordt, onder leiding van de Ellen MacArthur Foundation

ST. PETERSBURG, Fla.--()--Jabil Packaging Solutions (JPS), een divisie van Jabil Inc. (NYSE: JBL), heeft vandaag bekendgemaakt dat het behoort tot de ondertekenaars van het New Plastics Economy Global Commitment, een initiatief onder leiding van de Ellen MacArthur Foundation in samenwerking met het VN-Milieuprogramma (United Nations Environment Programme, UNEP). Het Global Commitment verenigt bedrijven, overheden en andere organisaties in een gezamenlijke visie en doelen om plastic afval en vervuiling bij de bron aan te pakken en brengt Jabil Packaging Solutions samen met meer dan 400 ondertekenaars, waaronder bijna 200 bedrijven die meer dan 20 procent van de wereldwijde plasticverpakkingsmarkt vertegenwoordigen.

Als ondertekenaar van de Ellen MacArthur Foundation Global Commitment zet Jabil Packaging Solutions zich ervoor in om een verandering te realiseren in de manier waarop we plastic produceren, gebruiken en hergebruiken door het materiaal dat we niet nodig hebben eruit te halen; het plastic dat we nodig hebben zo te innoveren dat het is ontworpen om veilig te worden hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd; en plastic dat we gebruiken circuleren zodat we het in de economie en uit het milieu houden.

In een commentaar op het commitment van Jabil Packaging Solutions zei Brenda Chamulak, de CEO van JPS: "Wij krijgen ongelooflijk veel energie van werken met de Ellen MacArthur Foundation aan het New Plastics Economy Global Commitment. Als leverancier van verpakkingsoplossingen op maat zijn wij in een unieke positie om de grootste merken ter wereld te helpen bij het opnieuw vormgeven en verjongen van hun verpakkingsportefeuilles, met als uiteindelijk doel deze uit de afvalstroom te houden."

Gelanceerd in oktober 2018 en ondertekend door belangrijke merken, waaronder Nestlé, PepsiCo en Target Corporation, is het New Plastics Economy Global Commitment snel gaan behoren tot een van de belangrijkste overeenkomsten voor de transformatie van de plastic verpakkingssector.

Jabil Packaging Solutions heeft zich ertoe verbonden dat in 2025 problematische of onnodige plastic verpakking van verpakkingen voor klanten tot het verleden zal behoren. Verschuiving van eenmalig gebruik naar hergebruikmodellen; verhoogd gebruik van na gebruik door de klant gerecycleerde content in verpakkingen voor klanten; en 100% van de plastic die door klanten is gebruikt herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar maken. De progressie in de richting van deze doelstellingen zal jaarlijks worden gemeten en gerapporteerd via het New Plastics Economy Global Commitment Report.

Volgens het onderzoek van Jabil’s Sustainable Packaging Trends, heeft meer dan de helft (53%) van de onderzochte bedrijven duidelijk gedefinieerde doelstellingen met meetbare targets, maar slechts 36% van hen is er zeker van dat zij deze doelstellingen kunnen halen. Om haar klanten te helpen te voldoen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen, heeft JPS recent een kader van aangeboden diensten gelanceerd dat mogelijk maakt dat merken van verpakte goederen snel innovatieve duurzame verpakkingsformats ontwerpen en op de markt brengen. Deze nieuwe oplossing van JPS bestaat uit drie diensten die het proces voor de ontwikkeling van nieuwe producten versnellen, terwijl het risico dat gepaard gaat met de ontwikkeling van nieuwe duurzame verpakkingsformats aanzienlijk wordt verminderd, waaronder:

  • Ontwerp voor duurzaamheid: Stimuleer een snellere marktintroductietijd en milieuvriendelijke validatie met een bewezen proces van ontwerpinnovatie.
  • Beoordeling van duurzame verpakking: Beoordeel vaak belangrijke duurzaamheidsfactoren, zoals koolstofvoetafdruk en recycleerbaarheid, parallel met de essentiële vereisten voor het introduceren van nieuwe producten.
  • Inkoop van materialen en ontwikkeling: Introduceer holistische inkoopstrategieën die rekening houden met prijs, optimalisatie van de toeleveringsketen en prestaties.

JPS ervaart ook commerciële aantrekkingskracht rond het concept van het combineren van herbruikbare inzetstukken met duurzame detectie- en distributieapparatuur die minder afval en slimmere consumptie mogelijk kunnen maken. "Door overbodige verpakking uit het systeem te halen, kunnen onze apparatuur en digitale oplossingen een grote impact hebben op verminderen en hergebruiken", aldus Jason Paladino, vice president of technology bij JPS. "Nieuwe technologieën en verpakkingsecosystemen gaan ons niet alleen helpen veel onnodige plastic verpakking overbodig te maken, maar gaan ook de hoeveelheid product verminderen die wij verspillen door bederf en overconsumptie".

JPS heeft onlangs een webinar gehouden over de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen en -oplossingen voor bedrijven op het gebied van verpakte goederen. Deze interactieve discussie betrof informatie uit een onderzoek onder meer dan 200 beslissers op het gebied van verpakking, alsmede een overzicht van de werkelijke verpakkingsoplossingen die verandering aansturen. Bezoek jabil.com om in te schrijven en bekijk de versie op aanvraag.

Over Jabil

Jabil (NYSE: JBL) is een leverancier van productieoplossingen die uitgebreide diensten voor ontwerp, productie, toeleveringsketen en productbeheer levert. Door gebruik te maken van de kracht van meer dan 200.000 mensen verdeeld over 100 sites op strategische locaties over de hele wereld, vereenvoudigt Jabil complexiteit en levert waarde in een breed scala van sectoren, waardoor innovatie, groei en klantensucces mogelijk worden gemaakt. Ga voor meer informatie naar jabil.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Vadala/Warner Communications
erin@warnerpr.com
978.468.3076

Contacts

Erin Vadala/Warner Communications
erin@warnerpr.com
978.468.3076