Andersen Tax & Legal otwiera nowe biuro w Polsce

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ogłosił dzisiaj, że Andersen Tax & Legal w Polsce rozszerza swoją działalność o nowe biuro w Toruniu, aby obsługiwać klientów w północno-środkowej Polsce. Toruń jest jedną z czterech lokalizacji w Polsce, w której Andersen Global prowadzi działalność poprzez swoich członków i firmy współpracujące.

Andersen Tax & Legal w Polsce dołączył do Andersen Global w styczniu 2019 roku. Zespół świadczy usługi doradztwa podatkowego, prawnego, cen transferowych i konsultingowe, w tym doradztwo VAT, due diligence, doradztwo celne, fuzje i przejęcia, prawo pracy, prawo administracyjne i usługi wyceny dla klientów.

„Otwarcie biura w Toruniu jest świetnym uzupełnieniem naszego biznesu w Polsce. Strategiczne położenie Torunia pozwoli nam na dalszy rozwój biznesu oraz na sprawną obsługę firm w północnej Polsce, w której zlokalizowane są zarówno średnie jak i duże polskie przedsiębiorstwa oraz zagraniczne filie koncernów. Toruń oferuje również dostęp do wysoko wykwalifikowanych specjalistów na rynku pracy, a atmosfera samego miasta pozytywnie wpływa na prowadzenie biznesu w tym rejonie Polski” - powiedział Marcin Matyka, Partner Zarządzający Andersen Tax & Legal w Polsce.

Aleksandra Kalinowska, Partner w Andersen Tax & Legal w Polsce dodała: „Toruń to dynamicznie rozwijający się rynek, firmy działające w tym regionie Polski coraz częściej potrzebują wysokospecjalistycznego doradztwa z obszaru podatków i prawa. Myślę, że jest to idealny moment na wejście na ten rynek i zaoferowanie usług na najwyższym poziomie zarówno dla lokalnych firm jak i międzynarodowych korporacji.”

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych firm członkowskich, w skład którego wchodzą specjaliści podatkowi i prawnicy z całego świata. Założone w 2013 roku przez amerykańską firmę członkowską Andersen Tax LLC, Andersen Global liczy już ponad 4500 profesjonalistów na całym świecie, a jego firmy członkowskie i współpracujące są obecne w ponad 149 lokalizacjach na świecie.

Megan Tsuei
Andersen Global