Upfield nodigt groep leidinggevende spelers in de sector uit voor de jaarlijkse Concordia Summit 2019 voor de lancering van de beleidspositie inzake duurzame, gezonde plantaardige voedselsystemen

Afgevaardigden van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Voedsel- en landbouworganisatie, World Resources Institute en anderen komen bijeen om de globale visie voor ‘Een betere plantaardige toekomst’ te bespreken

NEW YORK (VS)--()--Deze week lanceerde Upfield een beleidspaper over Een betere plantaardige toekomst waarin acht aanbevelingen worden gedaan voor een systematische verandering in ons voedselsysteem. Upfield gelooft in de kracht van plantaardige voeding als onderdeel van de oplossing voor de toenemende milieuproblematiek betreffende grondgebruik, koolstofuitstoot, biodiversiteit, watergebruik en bodemdegradatie. Uitgebreid onderzoek heeft ook aangetoond dat het opnemen van meer planten in onze voeding het risico op diabetes type 2, verschillende kankersoorten en andere chronische aandoeningen kan verminderen.

De beleidspaper is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Upfield en academici en experts uit de Verenigde Staten en Europa die pleiten voor de aanpassing van regelgeving door nationale overheden en supranationale organisaties ten behoeve van een duurzaam voedselsysteem met een plantaardige focus.

“Het recente IPCC-rapport van de VN inzake klimaatverandering en grondgebruik benadrukt dat we geen vlees en zuivelproducten kunnen blijven consumeren in de huidige volumes. Upfield's beleidspaper wordt uitgebracht op een cruciaal moment tijdens de discussie over de gevolgen van het westerse voedingspatroon voor het klimaat en onze gezondheid. We streven naar innovatieve, cross-sector oplossingen voor het transformeren van het huidige voedselsysteem waarbij milieuduurzaamheid, economische duurzaamheid en volksgezondheid prioritair zijn” zei dr. Jeanette Fielding, Chief Corporate Affairs & Communications Officer, Upfield.

Upfield kreeg maandag 23 september bij de strategische discussie over plantaardige voedselsystemen op de jaarlijkse Concordia Summit 2019 in New York City bijval van de afgevaardigden van de Voedsel- en landbouworganisatie van de VN, de Wereldgezondheidsorganisatie, het World Resources Institute, Chatham House, Johns Hopkins University, de Global Alliance for Improved Nutrition, het Wereld Voedselprogramma, het Internationale Fonds voor Landbouwontwikkeling en anderen.

“Nu is het moment om in actie te komen en ons voedselsysteem te veranderen. Voor zowel ons klimaat als onze gezondheid kan een duurzaam plantaardig voedselsysteem onderdeel worden van een grotere, geïntegreerde oplossing voor het voeden van een groeiende bevolking in 2050. We kunnen dit doel bereiken door subsidies en economische incentives aan te passen in toeleveringsketens om plantaardig voedsel afkomstig uit duurzame systemen te promoten” zei Dan Glickman, voormalig Amerikaans minister van landbouw en executive director van het Aspen Institute Congressional Program.

Tijdens deze ronde tafel bespreekt de groep de effecten van plantaardige voedselsystemen op milieuduurzaamheid, economische duurzaamheid en de volksgezondheid. Een belangrijk thema was dat plantaardig voedsel onze voedselproblemen niet volledig oplost - er is een geïntegreerde benadering nodig die rekening houdt met de gevolgen voor duurzaamheid en gezondheid van alle voeding in onze toeveleringsketens.

In het verlengde van deze thema's streeft de beleidspaper van Upfield naar de volgende maatregelen van nationale overheden en supranationale organisaties:

  1. Stimuleren van plantaardige consumptie (en van een meer diverse plantaardige consumptie)
  2. Meer beleidsinitiatieven om een soepele overgang te bewerkstelligen naar een duurzamer voedselsysteem
  3. Ontwikkelen van incentives en fondsenwerving om landbouwarbeiders een correct loon te garanderen en kleine landbouwers te beschermen
  4. Garanderen van volledige en betrouwbare labelling zodat plantaardig voedsel qua regelgeving op gelijke voet staat met vlees en zuivelproducten
  5. Aanmoedigen van partnerschappen, investeringen en innovatie ter bevordering van duurzame voedingssystemen
  6. Moderniseren van identiteitsnormen voor het helder en ondubbelzinnig klasseren van plantaardig voedsel
  7. Zoeken naar samenwerking en partnerschappen tussen de privésector, de burgermaatschappij, overheden en academische instituten om evidence based onderzoek uit te voeren naar plantaardige voedselsystemen
  8. Zoeken naar samenwerking en partnerschappen tussen de belangrijkste belanghebbenden om consumentenvoorlichting over plantaardig voedsel te verbeteren

Upfield heeft na haar sessie op de jaarlijkse Concordia Summit 2019 de lancering gepland van een gezamenlijke verklaring ter promotie van duurzame, voedzame plantaardige voedselsystemen met diverse spelers op het gebied van volksgezondheid en duurzaamheid.

OVER UPFIELD

Bij Upfield maken we mensen gezonder en gelukkiger met lekkere plantaardige voedingsmiddelen die beter zijn voor de planeet. Upfield is een bedrijf met wereldwijde vestigingen en is de nummer 1 producent van plantaardige spreads met meer dan 60 merken, waaronder iconische merken als Flora, Rama, Blue Band, Proactive, Becel, I Can’t Believe It’s Not Butter en Country Crock. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we verkopen producten in meer dan 95 landen. Er zijn wereldwijd 17 productiesites. Het bedrijf heeft meer dan 3100 medewerkers in dienst. Wij zijn al sinds 1871 dé autoriteit op het gebied van spreads waardoor we een ongeëvenaarde ervaring, kennis en inspiratie hebben opgebouwd. We richten ons op een leidinggevende positie op dit nieuwe terrein met een focus op het leveren van gezondere producten van topkwaliteit met een lekkere smaak die het verwezenlijken van onze missie, het creëren van ‘een betere plantaardige toekomst’, bevordert. Bezoek onze website www.Upfield.com voor meer informatie.

OVER CONCORDIA

Concordia is een eersteklas platform om invloedrijke politici en zakenmensen bij het onderwerp te betrekken en sociale impact te creëren voor het vinden van innovatieve en zinvolle manieren om de meest prangende problemen in de wereld aan de orde te stellen. Als grootste onpartijdige forum naast de Algemene Vergadering van de VN, brengt de jaarlijkse Concordia Summit 2019 meer dan 3.000 deelnemers en speakers bijeen gedurende twee dagen van strategische discussies, dynamische presentaties en thematoespraken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Suzanne Lyons
Suzanne.lyons@upfield.com
(+1) 201.647.9421

Bridget Heath
Bridget.heath@upfield.com
(+44) 7734 681458

Contacts

Suzanne Lyons
Suzanne.lyons@upfield.com
(+1) 201.647.9421

Bridget Heath
Bridget.heath@upfield.com
(+44) 7734 681458