Evolve IP Europe en Evolve IP United Kingdom overschrijden 125.000 gebruikers van IP-telefoonsysteem, uniforme communicatie en contactcenter

Divisies Verenigd Koninkrijk (VK) en Europese Unie (EU) spelen in op snelle aanname van cloudcommunicatie; private-label- en kanaalpartners maken gebruik van nieuwe diensten om klantenbestand in Europa, het Midden-Oosten en Azië (EMEA) te laten groeien

WAYNE, Pa.--()--Evolve IP®, The Cloud Strategy Company™, heeft vandaag aangekondigd dat zijn divisies in de EU en het VK over de 125.000 gebruikers van zijn door analisten geprezen IP-telefoonsysteem, contactcenter en samenwerkingsdiensten zijn heen gegaan. De brede uitbreiding is het resultaat van het netwerk van private-label- en agentkanalen van de organisatie, evenals directe organische verkoop in de markt. Het bedrijf ervaart groei in belangrijke verticale sectoren zoals gastvrijheid, automobiel en retail en omvat gebruikers van wereldwijde merken zoals Nike, Ford en ModusLink.

De snelle acceptatie van de diensten van Evolve IP in de EMEA vindt plaats terwijl het bedrijf en zijn partners bekroonde cloudcommunicatie-oplossingen inzetten, waaronder:

  • Zakelijke samenwerking – met functies zoals groepschat, scherm delen, video-oproepen, bestandsuitwisseling en een geïntegreerde mobiele applicatie met volledige functionaliteit.
  • Omnichannel – met de mogelijkheid om sociale, chat-, e-mail- en spraakwachtrijen af te handelen, samen met functies zoals terugbellen en geavanceerde routering.
  • Webgebaseerde provisioning via OSSmosis® – Evolve IP-klanten kunnen zelfstandig gebruikers en nummers eenvoudig in slechts enkele seconden voorzien en wijzigen.

"De acceptatie van cloudcommunicatie in het VK groeit snel en Evolve IP, met de steun van onze private-label-partners, verkeert in een ongelooflijk goede positie om te profiteren van deze opkomende kansen," aldus Paul Harrison, Managing Director van Evolve IP UK. "Vandaag zijn we de nummer één aanbieder van cloudgebaseerde communicatieoplossingen voor de gastvrijheidsmarkt in de wereld en zien we een dramatische toename van de belangstelling vanuit de automobielsector, gezondheidszorg en financiële instellingen. We waarderen onze partners enorm omdat ze ons helpen nieuwe verticale markten te betreden."

"Naarmate oudere Europese telefoonsystemen en callcenters worden afgebouwd vanwege ouderdom en ontoereikende zakelijke functies, keren EU-organisaties zich snel naar de cloud. Het vermogen van Evolve IP om ongeëvenaarde betrouwbaarheid in de regio te leveren, in combinatie met de introductie van toonaangevende samenwerkingsdiensten en innovatieve functies van contactcenters, leidt tot een aanzienlijke belangstelling van de markt," stelde Remco Spierings, Director Sales & Marketing bij Evolve IP EU.

Evolve IP's eigen intellectuele eigendom, geleverd via de Evolve IP OneCloud™, maakt het bedrijf 's werelds toonaangevende leverancier van volledig geïntegreerde cloudcommunicatie-, computer- en identiteitsbeheerdiensten. De innovatieve oplossingen van Evolve IP omvatten contactcenters, IP-telefoonsystemen, uniforme communicatie en werkstroomsamenwerking, identiteitsbeheer, virtuele desktops, rampherstel en IaaS, en worden door meer dan 475.000 gebruikers over de hele wereld gebruikt.

WAAROM KLANTEN KIEZEN VOOR EVOLVE IP

Uw bedrijf is uniek en de manier waarop de organisatie IT koopt, inzet en consumeert weerspiegelt die individualiteit. Om te profiteren van de functies en voordelen van de clouddiensten van vandaag de dag heeft u een partner nodig met bewezen flexibiliteit; een organisatie gebouwd op standaarden, met een blue-chip backbone; en intellectueel eigendom waarmee de diensten en functies die u nodig heeft kunnen worden geïntegreerd en geïmplementeerd precies zoals u dat wilt. Evolve IP heeft clouddiensten geleverd voor meer dan duizenden organisaties over de hele wereld, precies zoals hun bedrijf dat nodig heeft en gebruikt. Met een reeks geïntegreerde oplossingen, waaronder cloudcommunicatie en samenwerking, identiteits- en toegangsbeheer en cloud computing-oplossingen, ontwerpen wij unieke oplossingen die zijn ontworpen om samen te werken en te werken met de applicaties die u al in uw bedrijf gebruikt. Met de Evolve IP OneCloudTM kunnen bedrijven één dienst per keer verplaatsen naar een veilige, virtuele privé-omgeving. Onze veelgeprezen oplossingen zijn gebaseerd op een architectuur van wereldklasse die voldoet aan de blue-chiptechnologieën die bedrijven al kennen en vertrouwen. Ons succes op lange termijn is gebouwd op bedrijven die meer diensten inzetten met Evolve IP, en daarom zijn we zeer betrokken bij de toekomst van onze klanten. Als gevolg hiervan zijn we geobsedeerd om superieure service te bieden in elk aspect van onze klantrelaties, en het resultaat van die toewijding is de hoogste geverifieerde klanttevredenheid in de branche. Uniforme communicatie, contactcenter, rampherstel, virtuele desktops, identiteitsauthenticatie en infrastructuurCloud as a Strategy.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Don Mennig
Executive Vice President, Global Marketing
Evolve IP
610.230.0198
dmennig@evolveip.net

Contacts

Don Mennig
Executive Vice President, Global Marketing
Evolve IP
610.230.0198
dmennig@evolveip.net