Fundbox trekt $ 326 miljoen aan om het eerste B2B-betalings- en kredietnetwerk op de markt uit te breiden

Leider in fintech breidt uit om meer ondernemingen groeikansen te helpen benutten

SAN FRANCISCO--()--Vandaag kondigde Fundbox, het B2B-betalings- en kredietnetwerk ontwikkeld om de uitbreiding van B2B-commerce te bevorderen en te bespoedigen, aan dat het $ 176 miljoen in groeikapitaal heeft aangetrokken in zijn Serie C-ronde. Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat het een kredietfaciliteit van $ 150 miljoen heeft veiliggesteld.

Fundbox zal deze nieuwe investeringen gebruiken om de B2B-betalings- en kredietervaring te transformeren door transacties eenvoudig, snel en transparant te maken zodat de cashflow van ondernemingen voorspelbaarder wordt.

De Serie C-ronde was overtekend en omvat een breed scala aan toonaangevende institutionele investeerders, waaronder Allianz X, Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP), HarbourVest, 9Yards Capital, Hamilton Lane, SEB Private Equity (namens cliënten), Cathay Innovation, Synchrony, MUFG Innovation Partners Co., Ltd., Recruit Strategic Partners, GMO Internet Group en Arbor Ventures, evenals de deelname van de grote bestaande Fundbox-investeerders, waaronder Khosla Ventures, General Catalyst en Spark Capital Growth.

“De status quo voor B2B-transacties bestaat uit onzekere cashflow en verouderde betalingssystemen. Dat verstikt ondernemingsgroei. Als je een ondernemer bent en niet weet wanneer je weer betaald krijgt of of je wel genoeg middelen hebt om een transactie af te ronden, dan verlies je kostbare tijd en belangrijke zakelijke kansen,” zei Eyal Shinar, oprichter en CEO van Fundbox. “Het medicijn tegen deze onzekerheid is het vermogen om snelle risicobeslissingen te faciliteren, snellere betalingen en flexibelere voorwaarden zodat onze klanten grotere voorspelbaarheid hebben in relatie tot hun omzet en cashflow. Deze nieuwe investeringsronde bekrachtigt de marktkansen en dat ons team op de juiste weg is nu we gericht blijven op het ten goede transformeren van B2B-commerce.”

“Fundbox heeft een succesvolle staat van dienst binnen een competitieve B2B-fintech-markt dankzij de ontwikkeling van het eerste betalings- en kredietnetwerk,” zei Nazim Cetin, CEO van Allianz X. “Onze investering onderstreept de overtuiging dat Fundbox zich zal blijven onderscheiden op het gebied van e-commerce door technologieën aan te wenden die zakelijke klanten in staat stellen om zich te richten op de groei van hun bedrijf. We kijken er naar uit om met Fundbox samen te werken en hun aanhoudende groei te ondersteunen in een groeiende markt van $ 21 biljoen.”

Ontsluiting van de “Net Terms Economy.”

Volgens een recent onderzoek dat Fundbox samen met PYMNTs ontwikkelde, staat er vandaag de dag een ongekende $3.1 biljoen uit aan schuld aan Amerikaanse firma’s, opgesloten in ongewisse vorderingen. Fundbox noemt deze enorme, onbereikbare kapitaalpoel de “Net Terms Economy.” Door dit kapitaal te ontsluiten met snellere betalingstechnologieën is er een kans om miljoenen ondernemingen te transformeren die vertrouwen op of voorzien in open kredietvoorwaarden om een zakelijke transactie af te ronden.

Daarom heeft Fundbox het eerste tweezijdige betalings- en kredietnetwerk gebouwd dat speciaal ontwikkeld is om B2B-commerce te versnellen. Met geautomatiseerde machine-learning risicobeslissingen, snellere betalingen aan verkopers en flexibelere betalingsvoorwaarden voor de koper, kunnen verkopers zich richten op het vergroten van gemiddelde ordervolumes (AOV) terwijl kopers meer aankoopvertrouwen en terugbetalingsflexibiliteit hebben.

“Fundbox is het hele B2B-landschap aan het transformeren door de biljoenen dollars vrij te maken die opgesloten zitten in de “Net Terms Economy,” zei Melissa C. Guzy, medeoprichter en beherende partner van Arbor Ventures. “Als B2B-commerce wil voldoen aan de behoeften van de 21e-eeuwse economie, dienen transacties in realtime plaatsvinden. Het team van Fundbox heeft een zeer duidelijke visie op de toekomst van B2B-commerce. Daarom hebben wij er voor gekozen om dit team te steunen.”

Over Fundbox

Fundbox is een toonaangevend financiële-technologiebedrijf dat zich richt op de disruptie van de $ 21-biljoen B2B-commercemarkt door de lancering van het eerste B2B-betalings- en kredietnetwerk ter wereld. Met Fundbox kunnen verkopers (van iedere omvang) snel hun gemiddelde ordervolumes (AOV) vergroten en afsluitpercentages verhogen door competitievere nettotermen en betalingsplannen te bieden aan hun MKB-kopers. Met grote investeringen in machine learning en het vermogen om snel transactiegegevens te analyseren, is Fundbox B2B-betalings- en kredietproducten opnieuw aan het uitvinden en de categorie aan het herdefiniëren.

Fundbox heeft talrijke prijzen in de wacht gesleept voor fintech-innovatie, inclusief de prestigieuze Forbes Fintech 50, Forbes Billion Dollar Startup To Watch, Fintech Breakthrough Awards voor Beste B2B-betalingsplatform en de Atlas Award voor Beste Israelische Startup, en meer. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2013 heeft Fundbox, inclusief deze meest recente ronde, $ 300 miljoen aangetrokken van een eersterangs groep investeerders aangevoerd door Khosla Ventures, General Catalyst, Spark Growth Capital en Jeff Bezos, en ondervind momenteel ongelooflijke groei.

Bezoek voor meer informatie over Fundbox fundbox.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zakelijke vragen
Tim Donovan
+1.510.593.0064
tim.donovan@fundbox.com

Mediavragen
InkHouse
fundbox@inkhouse.com

Contacts

Zakelijke vragen
Tim Donovan
+1.510.593.0064
tim.donovan@fundbox.com

Mediavragen
InkHouse
fundbox@inkhouse.com