Japan verwelkomt wereldleiders op zijn allereerste G20-top in Osaka

In de tweede stad van het land verzamelen zich 37 overheden en organisaties om internationale kwesties te bespreken

G20 Osaka Summit Family Photo (Photo: Business Wire)

OSAKA, Japan--()--Op 28 en 29 juni organiseerde Japan de G20-top die werd bijgewoond door alle 20 leden en 17 uitgenodigde gasten. Het was Japans eerste keer als gastheer van een G20-top, nadat het in 2016 gastheer was van de G7-top in Ise-Shima. De G20-top vond plaats in de tweede stad van het land, Osaka.

Op de top van dit jaar bespraken de leiders belangrijke kwesties op de internationale agenda. Een belangrijk onderwerp was het plastic afval in de oceanen. Dit is een erkend probleem omdat het wereldwijd van invloed is op de ecosystemen in oceanen.

Om betrokkenheid bij deze kwestie te tonen, promootte de G20-top in Osaka de Plastics Smart Campaign van het ministerie van Milieu. Ook het 3R-concept (reduce, reuse, recycle) ofwel verminderen, hergebruiken en recyclen en duurzaamheid werd in praktijk gebracht door geen plastic flessen en rietjes te gebruiken en op de locatie herbruikbare materialen te gebruiken. Gedurende de top werden geen voorwerpen van wegwerpplastic gebruikt, zoals flessen, bekertjes, rietjes en borden. In plaats daarvan kregen de deelnemers alternatieve, herbruikbare producten en diensten.

Op de agenda van de top stonden ook de economie, handel en investeringen, innovatie, werkgelegenheid, versterking van de positie van de vrouw, ontwikkeling en gezondheid. Over al deze onderwerpen zijn vruchtbare gesprekken gevoerd.

Buiten de vergaderzalen genoten de deelnemers van de Japanse cultuur en gastvrijheid. Op de eerste dag werden zij verwelkomd met een tentoonstelling van een Danjiri houten wagen en Mikoshi draagbare tempel. Deze worden allemaal gebruikt tijdens de beroemde festivals in de regio. In de conferentieruimte werden de unieke eigenschappen van de regio's Osaka en Kansai onder de aandacht gebracht, inclusief de laatste informatie over de Expo 2025. De leiders en hun partners werden ook getrakteerd op culturele voorstellingen, voorbeelden van Japans erfgoed, en de Washoku keuken.

Japans allernieuwste innovaties op het gebied van robotica, geneeskunde en ruimtetechnologie verbaasden de bezoekers. De uitgestrekte tentoonstellingsruimte introduceert Japanse technologie en Japanse producten die een connectie hebben met de onderwerpen op de agenda van de top: Maatschappij & Innovatie, Gezondheid & Innovatie, Plastic afval in oceanen & Innovatie, Energie & Innovatie en Economische samenwerking & Innovatie. Er waren ook tentoonstellingen over thema’s als: de Olympische en Paralympische Spelen Tokio 2020, Herstel na rampen, Toeristische attracties van Japan, en Tradities. Zo'n vijftig tentoonstellingen bevatten een grote verscheidenheid aan onderhoudende en informatieve content, van informatiepanelen en modellen tot video’s en praktische activiteiten.

De leden van de G20 zijn Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Indonesië, Italië, Japan, Mexico, Rusland, Saoedi-Arabië, Turkije, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en de Europese Unie.

Op onderstaande website zijn andere officiële beelden van de top verkrijgbaar voor gebruik door de pers:
https://g20.org/en/media/hostphotographer/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yuki Koda
Dentsu Public Relations Inc.
y-koda@dentsu-pr.co.jp

Contacts

Yuki Koda
Dentsu Public Relations Inc.
y-koda@dentsu-pr.co.jp