EverZinc rondt aanvullende acquisitie van G.H. Chemicals Ltd. af

Canadese producent en exporteur van zinkoxideproducten volgens Frans proces vult wereldwijde operaties van EverZinc aan

LOS ANGELES EN PARIJS--()--OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, kondigde vandaag aan dat diens portfoliobedrijf EverZinc, een specialistisch Europees bedrijf voor zinkchemicaliën, de acquisitie heeft voltooid van G.H. Chemicals Ltd. en Microzinc Inc., gezamenlijk “GHC”, een Canadese producent en exporteur van zinkoxideproducten volgens Frans proces. De voorwaarden van de transactie werden niet openbaar gemaakt.

GHC werd in 1974 opgericht en is gevestigd in Saint-Hyacinthe, Quebec. In de productiefaciliteit produceert GHC vier graden zinkoxide volgens Frans proces, voor farmacie- en voedingsproducten, kunstmest en diervoeding en verschillende rubbersamenstellingen. Het bedrijf werd overgenomen van Stephan Tabah en Philippe Bailet. GHC heeft een doorgewinterd team aan professionals en een uitstekend getrainde medewerkersstaf van 58 personen, die een klantenbestand met afnemers in industrie, farmacie en landbouw bedienen.

“De acquisitie van GHC is een transformeerbare investering voor EverZinc die product- en marktuitbreiding oplevert vanuit faciliteiten van wereldklasse in Quebec,” zei Andrew Nikou, oprichter en CEO van OpenGate Capital. “De strategie van OpenGate is het genereren van zowel organische als inorganische groei voor de bedrijven waarin we investeren. Eerder dit jaar lanceerde OpenGate OGx, een nieuwe digitale optimalisatiemethode waarmee eerder EverZinc en nu GHC kan groeien. Dankzij de investering in GHC en het platform OGx hebben we er alle vertrouwen in dat het wereldwijde productaanbod van EverZinc beter op de klant afgestemd zal zijn.”

Vincent Dujardin, CEO van EverZinc, verklaarde: “We zijn blij GHC in ons EverZinc-portfolio te verwelkomen en kijken uit naar een samenwerking waarin we onze respectievelijke producten en processen optimaal kunnen benutten en onze klanten beter kunnen bedienen”.

Fabien Marcantetti, algemeen directeur van het Parijse kantoor van OpenGate, leidde transactie en zei hierover het volgende: “We zijn ongelooflijk trots op het afronden van deze acquisitie, aangezien het bedrijf in vele aspecten zal bijdragen aan EverZinc. Stephan en Philippe hebben vooruitgang in het bedrijf gestimuleerd en we kijken uit naar de samenwerking met hen in de komende maanden.”

Ook Julien Lagreze, partner bij OpenGate Capital, gaf zijn commentaar: “De GHC-transactie vertegenwoordigt de tweede aanvullende acquisitie van OpenGate en we zijn ervan overtuigd dat de in ons eerste institutionele fonds gedane investeringen hiermee worden versterkt. Ik ben zeer verheugd met het feit dat we een nieuwe mijlpaal hebben bereikt in de investeringsstrategie van OpenGate.”

OpenGate heeft twee aanvullende investeringen afgerond, bestaande uit G.H. Chemicals en Aico S.P.A, een Italiaanse fabrikant van woonhuisverwarmingsproducten, als aanvulling op de Jøtul Group, overgenomen in maart 2018.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Over EverZinc

EverZinc is een toonaangevend bedrijf voor de productie van zinkmaterialen , met vier productlijnen: fijne zinkpoeders, zinkoxide, ultrafijn zinkpoeder en zinkpoeder voor batterijen. De industriële operaties vinden plaats in België, Nederland, Noorwegen, China en Maleisië. In 8 faciliteiten wordt bijna 175.000 ton materiaal geproduceerd voor een wereldwijd klantenbestand. Producten van EverZinc worden gebruikt in allerlei toepassingen, waaronder anticorrosieve verfsoorten, banden, farmaceutische/chemische middelen, keramiek en glas, zonnebrandcrème, alkalinebatterijen en andere producten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000