Loxam kondigt een voorwaardelijke overeenkomst aan om UK Platforms te verwerven

PARIJS--()--Loxam Group ('Loxam') kondigt aan dat haar 100% dochteronderneming Nationwide Platforms Limited ('Nationwide') een voorwaardelijke overeenkomst is aangegaan met HSS Hire Group plc ('HSS') met betrekking tot de acquisitie van UK Platforms Limited ('UKP'). UKP is gespecialiseerd in het verhuren van aangedreven toegangsapparatuur vanuit haar 12 vestigingen verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft ongeveer 130 werknemers en exploiteert een vloot van 3.000 eenheden. UKP wordt sinds 2013 gecontroleerd door HSS.

Als onderdeel van deze transactie is Nationwide een commerciële overeenkomst aangegaan met HSS om aangedreven toegangsapparatuur te leveren ter aanvulling op de bestaande vloot van HSS.

Het afsluiten van de transactie is onderworpen aan de goedkeuring door de aandeelhouders van HSS en de bevestiging dat het niet zal worden doorverwezen naar de mededingings- en fusieautoriteit. De transactie zal naar verwachting tot eind 2018 gesloten worden.

Don Kenny, CEO van de Powered Access Division van Loxam, verklaart: “Ik ben verheugd met de overname van UKP. Dit zal de positie van NWP als toonaangevende specialist op het gebied van hoogwerkers in het Verenigd Koninkrijk verder versterken. De klanten, medewerkers, vloot en faciliteiten die UKP naar NWP zal brengen, zullen bijdragen aan de uitbreiding van ons aanbod en de verbetering van onze dienstverlening aan beide groepen klanten. De partnerschapsovereenkomst met HSS is een boeiende ontwikkeling voor beide bedrijven en ik ben er zeker van dat zowel onze klanten als die van HSS er baat bij zullen hebben.”

“De overname van UKP bewijst dat Loxam zich inzet voor de verhuurmarkt in het Verenigd Koninkrijk en verder investeert in haar Powered Access Division. Het doet Loxam altijd genoegen nieuwe collega's te verwelkomen met wie we wederzijdse expertise en gemeenschappelijke ambitie kunnen delen om de dienstverlening aan onze klanten voortdurend te verbeteren,” voegde Gérard Déprez, President van Loxam, eraan toe.

“De activiteiten van UK Platforms hebben gedurende een aantal jaren een uitstekende bijdrage geleverd aan HSS, maar gelet op onze prioriteiten en focus op gereedschapsverhuur, zal het bedrijf volgens ons het volledige potentieel bereiken onder nieuw eigenaarschap. We zullen onze klanten blijven voorzien van al hun hoogwerkbehoeften via de nieuwe strategische samenwerking met Nationwide,” stelde Steve Ashmore, CEO van HSS.

Over Loxam:
Loxam is het toonaangevende verhuurbedrijf voor apparatuur in Europa met een niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde omzet van € 1.435 miljoen in 2017 en ongeveer 7.900 werknemers. Het netwerk van Loxam van meer dan 750 filialen strekt zich uit over 13 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Portugal, Luxemburg, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Italië) en ook in het Midden-Oosten, Marokko en Brazilië.
Meer informatie: www.loxam.com

Over HSS Hire:
HSS Hire Group plc biedt verhuur van gereedschappen en apparatuur en aanverwante diensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland via een landelijk netwerk van meer dan 250 locaties. De focus ligt vooral op het onderhouden en bedienen van segmenten van de markt; meer dan 90% van de omzet komt van zakelijke klanten. HSS is genoteerd op de hoofdmarkt van de London Stock Exchange.
Meer informatie: www.hsshiregroup.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Loxam
Pers:
Virginie Adam, + 33 (0)1 41 38 95 20
virginie.adam@salesfactorypr.fr
of
Dominique Flam, +33 (0)1 41 38 95 21
dominique.flam@salesfactorypr.fr
of
Eugénie Gojon, +33 (0)1 41 38 95 22
eugenie.gojon@salesfactorypr.fr

Contacts

Loxam
Pers:
Virginie Adam, + 33 (0)1 41 38 95 20
virginie.adam@salesfactorypr.fr
of
Dominique Flam, +33 (0)1 41 38 95 21
dominique.flam@salesfactorypr.fr
of
Eugénie Gojon, +33 (0)1 41 38 95 22
eugenie.gojon@salesfactorypr.fr