Volledige kern van Westinghouse-brandstof geplaatst in Unit 3 van kernenergiecentrale in Zuid-Oekraïne

KIEV, Oekraïne--()--Westinghouse Electric Company heeft vandaag bekendgemaakt dat een volledige Westinghouse VVER-1000-brandstofkern is geplaatst in NPP Unit 3 van Energoatom, het Oekraïense staatsbedrijf voor opwekking van kernenergie (SE NNEGC), nabij Joesjnoukrajinsk in de oblast Mykolajiv in Zuid-Oekraïne. Dit is de eerste unit in Oekraïne waarin Westinghouse VVER-1000-brandstofproducten worden gebruikt exclusieve brandstofbron.

Westinghouse levert al brandstof aan Oekraïne sinds 2005, toen de eerste testproducten werden geleverd voor Unit 3 in Zuid-Oekraïne,” aldus Aziz Dag, vice president en managing director, voor Noord-Europa. “Het vervult ons met trots Oekraïne te blijven ondersteunen bij de diversificatie van de energievoorziening door de levering van een volledige kern van Westinghouse VVER-1000-brandstof aan onze klant Energoatom.”

Westinghouse levert op dit moment brandstof aan zes van de 15 kernreactoren in Oekraïne. In 2021 zal het aantal reactoren met brandstof van Westinghouse stijgen tot zeven.

Westinghouse heeft de laatste jaren aanzienlijke investeringen verricht om de ondersteuning van Energoatom door middel van brandstofleveringen verder uit te breiden,” aldus Michele DeWitt, senior vice president van Nuclear Fuel. “We beschikken over speciale productielijnen voor VVER-1000-brandstof en hebben voldoende capaciteit om onze contracten voor brandstoflevering verder uit te breiden.”

De nucleaire brandstof die door Westinghouse wordt geleverd wordt geproduceerd in de brandstofproductiefaciliteit in Västerås, Zweden. Kernenergie blijft een belangrijke energiebron voor Oekraïne en is goed voor circa 50% van de energievoorziening.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1-412-374-4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1-412-374-4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com