Insulet verzorgt voortaan de directe activiteiten voor de productlijn van het Omnipod®-insulinetoedieningssysteem in Europa

BILLERICA, Massachusetts (VS) en LONDEN, Engeland--()--Insulet Corporation (NASDAQ: PODD) (Insulet of het Bedrijf), leider op het gebied van infuusloze insulinepomptechnologie met het Omnipod®-insulinetoedieningssysteem (Omnipod-systeem), kondigde vandaag aan dat het per 1 juli de directe commerciële activiteiten op het gebied van verkoop, distributie, klantenondersteuning en productdiensten verzorgt voor het eigen Omnipod-systeem in Europa. Om het grote Europese klantenbestand optimaal te kunnen ondersteunen, heeft Insulet een speciaal klantenserviceteam opgezet.

“We zijn verheugd dat we de Europese diabetes-community nu en in de toekomst direct kunnen ondersteunen”, aldus Patrick Sullivan, Chairman en Chief Executive Officer. “We hebben een buitengewoon deskundig team samengesteld dat er alles aan doet om een klantenervaring van het allerhoogste niveau te bieden. Ons belangrijkste streven is om innovatie op maat naar de plaatselijke markten in Europa te brengen.”

Sinds juli 2017, toen Insulet het plan aankondigde om de distributie, verkoop, marketing, training en ondersteuningsactiviteiten voor het Omnipod-systeem in heel Europa te gaan verzorgen, heeft het Bedrijf een team opgezet van ruim 100 zeer getalenteerde medewerkers met uitgebreide deskundigheid op het gebied van diabetes binnen de Europese markten. Daarnaast kan Insulet nu ruim 140.000 Podders overal ter wereld 24 uur per dag klantenservice en productondersteuning bieden.

“Voor Insulet heeft de patiënt altijd op de eerste plaats gestaan; een eigen organisatie in Europa is een grote stap vooruit voor alle Omnipod-gebruikers”, aldus Eric Renard, hoogleraar endocrinologie, Lapeyronie universitair ziekenhuis, Montpellier, Frankrijk. “Insulet gaat hiermee een belangrijke, langdurige verbintenis aan met de diabetesgemeenschap in Europa. Ik kijk al uit naar de nieuwe innovaties die ze op de markt willen gaan brengen om de Europese klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.”

Voor meer informatie over het Omnipod-systeem kunt u terecht op de Omnipod-website van het Bedrijf.

Over Insulet Corporation:

Insulet Corporation (NASDAQ: PODD), dat haar hoofdkantoor heeft in Massachusetts (VS), is een innovatieve leverancier van medische apparatuur die de levens van mensen met diabetes en andere aandoeningen gemakkelijker wil maken door het gebruik van het Omnipod-productenplatform. Het Omnipod-insulinetoedieningssysteem is een uniek alternatief voor de traditionele wijze van insuline toedienen. Met de eenvoudige, draagbare Pod voor eenmalig gebruik wordt tot maximaal drie dagen non-stop insuline toegediend zonder dat er een naald zichtbaar is of er een injectiespuit aan te pas komt. Insulet maakt tevens gebruik van het unieke design van zijn Pod door zijn Omnipod-technologieplatform aan te passen voor het toedienen van andere subcutane geneesmiddelen dan insuline in meerdere therapeutische gebieden. Insulet is in 2000 opgericht en levert aan meer dan 140.000 gebruikers over de hele wereld zijn OmniPod insulinetoedieningssysteem, waardoor hun leven er een stuk eenvoudiger en gemakkelijker op is geworden.

Sinds 1 juli 2018 verzorgt Insulet zelf de activiteiten voor de productlijn van het Omnipod-insulinetoedieningssysteem in Europa, met inbegrip van verkoop, marketing, training en klantenondersteuning. Zo komt Insulet dichter bij de diabetes-community te staan en kan het bedrijf een betere inschatting maken van de mogelijkheden om klanten in Europa op lange termijn goed te ondersteunen, zoals Insulet het ook doet in de Verenigde Staten en Canada.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.insulet.com en www.myomnipod.com.

Uitspraken die gericht zijn op de toekomst:

Dit persbericht kan op de toekomst gerichte uitspraken bevatten over de verwachtingen, vooruitzichten, intenties, overtuigingen of strategieën van Insulet. Deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het bedrijf ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen en de potentiële gevolgen daarvan voor Insulet. Er is geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen voor Insulet zullen overeenkomen met de verwachtingen. Aan deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn diverse risico's, onzekerheden (waarop het Bedrijf in sommige gevallen geen invloed kan uitoefenen) en aannames verbonden die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten of prestaties wezenlijk afwijken van hetgeen wordt beschreven of geïmpliceerd in deze op de toekomst gerichte uitspraken, evenals andere risico's en onzekerheden die worden beschreven in de paragraaf "Risk Factors" van het jaarrapport van het Bedrijf op Formulier 10-K, ingediend bij de Securities and Exchange Commission op 22 februari 2018, en in andere documenten die van tijd tot tijd door het Bedrijf zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Indien een van deze risico's of onzekerheden werkelijkheid wordt, of als een van de aannames van het Bedrijf onjuist blijken te zijn, dan kunnen de werkelijke resultaten in wezenlijke mate afwijken van wat er in deze op de toekomst gerichte uitspraken wordt geschetst. Insulet neemt niet de verplichting op zich om op de toekomst gerichte uitspraken publiekelijk te actualiseren of te herzien.

Contacts

Insulet Corporation
Contactpersoon voor Investor Relations en Corporate Communications:
Deborah R. Gordon, +1 978-600-7717
Vice President, Investor Relations and Corporate Communications
dgordon@insulet.com
of
Contactpersoon voor de media:
Dominic Hulton, +44 20 3941 5374
Vice President voor Marketing, Europa
dhulton@insulet.com

Contacts

Insulet Corporation
Contactpersoon voor Investor Relations en Corporate Communications:
Deborah R. Gordon, +1 978-600-7717
Vice President, Investor Relations and Corporate Communications
dgordon@insulet.com
of
Contactpersoon voor de media:
Dominic Hulton, +44 20 3941 5374
Vice President voor Marketing, Europa
dhulton@insulet.com