Westinghouse laadt brandstof in tweede AP1000® kerncentrale

Haiyang Unit 1 sluit zich aan bij Sanmen 1 in opstartproces

HAIYANG, China--()--Westinghouse Electric Company en haar klanten, China State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) en Shangdong Nuclear Power Company Limited (SDNPC) hebben vandaag aangekondigd dat Haiyang Unit 1, de AP1000-kerncentrale in Haiyang, in de provincie Shandong in China, begonnen is met het laden van brandstof.

Dit is een geweldige dag voor Westinghouse, onze Chinese partners en de nucleaire industrie. Haiyang Unit 1 blijft aantonen dat we in staat zijn om veilige, innovatieve oplossingen voor elektriciteitsopwekking te leveren,” aldus José Emeterio Gutiérrez, president en chief executive officer van Westinghouse. Hij voegde eraan toe: “Westinghouse zal de AP1000-technologie overal ter wereld blijven inzetten en ons technisch leiderschap in de nucleaire energiesector demonstreren.”

Brandstoflading op Haiyang Unit 1 begon om 19:36 uur (GMT+8) vandaag. Eerder deze zomer, als voorbereiding op de brandstoflading, voltooide Haiyang Unit 1 met succes de nodige test- en regelgevingscontroles, uitgevoerd door de Chinese National Nuclear Safety Administration (NNSA). Haiyang Unit 1 voldeed aan alle criteria en bevestigde de bekwaamheid van de AP1000-technologie van Westinghouse.

Het opstartproces van de centrale omvat de voltooide testfase, de op dit moment plaatsvindende brandstofbelasting, initiële kriticiteit en synchronisatie met het elektriciteitsnet, inclusief opklimming naar 100 procent vermogen. Het testen wordt gedurende al deze fasen uitgevoerd om een veilige exploitatie van de centrale te verzekeren totdat deze met succes 100 procent vermogen heeft bereikt.

De geleerde lessen en de gedeelde middelen tussen Sanmen en Haiyang in alle fasen van de constructie en het opstarten hebben gezorgd voor enorme verbeteringen in termen van kwaliteit en uitvoering, wat de toekomstige AP1000-vloten ten goede zal komen,” verklaarde Gavin Liu, president van Westinghouse - regio Azië. “We zullen blijven samenwerken met onze Chinese klanten en zorgen voor het succes van de resterende tests.”

David Durham, senior vice president bij Westinghouse, New Projects Business, voegde daaraan toe: “Ons partnerschap en klantvertrouwen blijken door onze succesvol afgeronde projectmijlpalen in zowel Sanmen als Haiyang.”

Westinghouse heeft momenteel zes AP1000-kerncentrales die vooruitgang boeken door middel van constructie, testen en opstarten. Deze projecten omvatten twee centrales in Sanmen, in de provincie Zhejiang in China; twee centrales in Haiyang, in de provincie Shandong in China; evenals twee centrales in aanbouw bij de Alvin W. Vogtle Electric Generating Plant in de buurt van Waynesboro, Georgia, VS.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374- 4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374- 4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com