Cogstate krijgt Europese goedkeuring voor zorgproduct

BOSTON--()--De onderneming in cognitieve technologie Cogstate kondigde vandaag aan dat haar divisie Healthcare het EG-goedkeuringsmerk heeft ontvangen voor het digitale cognitieve beoordelingssysteem CognigramTM.

“We zijn enthousiast dat we met Cogstate Healthcare deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt en zien ernaar uit op Europese markten te kunnen gaan bijdragen aan de strijd tegen hersenaandoeningen,” liet Frank Cheng, President van Cogstate Healthcare, weten.

Het Cognigram -systeem is een digitaal cognitief beoordelingsinstrument dat zowel in de kliniek als thuis kan worden ingezet. Het Cognigram -systeem wordt gebruikt ter ondersteuning van het beheer van de gezondheid van het brein van ouderen, voor cognitieve monitoring bij milde cognitieve beperkingen in het kader van het dementeringsproces, en bij cognitieve stoornissen en delirium als gevolg van geriatrische chirurgie en andere therapeutische ingrepen. Cogstate Healthcare levert ook al meer dan tien jaar technologieën voor het testen van hersenschuddingen aan tal van sportorganisaties overal ter wereld, waaronder professionele sportbonden en -teams, universiteiten en colleges, medische centra en artsenpraktijken, en middelbare scholen.

Voordat Cognigram deze CE-goedkeuring verwierf, heeft Cogstate al vergunning gekregen om het systeem te verkopen in belangrijke markten, waaronder de VS, Canada en Australië.

Over Cogstate

Cogstate Ltd (ASX:CGS) is een toonaangevende leverancier van wetenschappelijke en technologische oplossingen voor optimale metingen bij klinische proeven, academisch onderzoek en gezondheidszorg. Cogstate biedt technologieën en professionele diensten om betere neuropsychologische beoordelingen mogelijk te maken en loopt voorop bij het in de handel brengen van snelle, betrouwbare en gevoelige gecomputeriseerde cognitieve tests. Tot de klanten van Cogstate behoren de meest vooraanstaande biofarmaceutische ondernemingen in de wereld; de beste sportorganisaties en krijgsmachten; artsen en patiënten; gerenommeerde academische instellingen en publiek-private partnerschappen. Ga voor meer informatie naar www.cogstate.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Frank Cheng
President, Cogstate Healthcare
fcheng@cogstate.com
www.cogstate.com/healthcare

Contacts

Frank Cheng
President, Cogstate Healthcare
fcheng@cogstate.com
www.cogstate.com/healthcare