Norsk Titanium stelt Michael J. Canario aan als president en Chief Executive Officer

Ervaren lucht- en ruimtevaartdirecteur met uitgebreide innovatie-ervaring zal de industrialisatie van de gepatenteerde additieve productietechnologie van het bedrijf leiden

PLATTSBURGH, New York--()--Norsk Titanium AS (Norsk), de wereldleider in de productie van luchtvaartwaardige titaniumcomponenten met behulp van het gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces, heeft vandaag aangekondigd dat Michael J. Canario zal toetreden tot het bedrijf als president en Chief Executive Officer.

Canario is momenteel President – Aerospace, Americas & Corporate Business Development voor Hexcel, een wereldleider in geavanceerde composieten voor de commerciële luchtvaart, ruimtevaart, defensie en industriële toepassingen. Tijdens zijn meer dan 20-jarige mandaat bij Hexcel, een bedrijf dat al 70 jaar lang de innovatie in materialen en oplossingen voortstuwt, bekleedde Canario verschillende leidinggevende functies, waaronder verkoop en marketing, financiële planning en analyse en operaties. Voorafgaand aan Hexcel bracht Canario acht jaar door met de voorgangers Ciba-Geigy en BP Chemicals.

“Door sterke leiderschapsvaardigheden in de commerciële lucht- en ruimtevaart te tonen in een ondernemende en innovatieve setting, zijn we er van overtuigd dat Mike uitzonderlijk goed uitgerust is om ons bedrijf te leiden”, aldus het hoofd en tussentijdse CEO van Norsk, John Andersen, Jr. “Hoewel onze huidige focus bestaat uit structurele titaniumcomponenten voor lucht- en ruimtevaart, is RPD™ werkelijk een platformtechnologie. In de loop van de tijd zullen we verschillende bedrijfsmodellen nastreven in verschillende markten en sectoren. Hierbij zullen we profiteren van de solide staat van dienst van Mike met betrekking tot het ontwikkelen van sterke relaties met strategische zakenpartners.”

“De kans om een pionier te zijn in het opkomende gebied van digitale productie is enorm boeiend. Norsk verwacht een enorme groei door de toeleveringsketen in de lucht- en ruimtevaartsector in staat te stellen aanzienlijke kosten- en cyclustijdreducties te realiseren door de toepassing van innovatieve technologie. Ik ben onder de indruk van wat Norsk tot nu toe heeft bereikt en het potentieel voor verdere uitbreiding. Ik kijk ernaar uit om een substantiële waardepropositie te creëren voor alle belanghebbenden in samenwerking met ons team, industriële partners en klanten”, aldus Michael J. Canario.

Canario heeft een Bachelor of Science Degree in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de Texas A&M University.

Hij zal zijn rol begin juni opnemen.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een toonaangevende leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor 's werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 832-864-7224
Lauren@griffincg.com

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 832-864-7224
Lauren@griffincg.com