Vind met Autobandenmarkt.nl de juiste zomerbanden

  • Alle banden zijn niet gelijk. Bij de aanschaf van nieuwe banden moet rekening worden gehouden met verschillende criteria.
  • Beslissende categorieën zijn grootte van de banden, snelheidsindex en rijgedrag.
  • Om de klant de bij zijn individuele eisen passende banden te helpen vinden, biedt Autobandenmarkt.nl een omvangrijk assortiment, van het Premiummerk tot de voordelige kwaliteitsband.

Bij aanwijzingen van schade, onregelmatigheden en natuurlijk bij een de kleine profieldiepte van minder dan de aanbevolen drie millimeter geldt: Er moeten nieuwe zomerbanden komen. (Photo: Business Wire)

HANNOVER, Duitsland--()--Pasen staat voor de deur; voor automobilisten tijd om op zomerbanden over te gaan. Voor het wisselen moeten ze echter absoluut op kwaliteit worden gecontroleerd - anders stijgt het risico op zware ongelukken: Hebben de banden scheuren of bulten? Is de profieldiepte nog voldoende? Bij aanwijzingen van schade, onregelmatigheden en natuurlijk bij een de kleine profieldiepte van minder dan de aanbevolen drie millimeter geldt: Er moeten nieuwe zomerbanden komen. Kiezen is echter vaak moeilijk. Autobandenmarkt.nl legt uit waar je op moet letten en welke informatie nodig is om de passende banden te vinden.

Grootte banden

Voor elk voertuig zijn alleen heel bepaalde banden toegestaan. Deze moeten voor het kopen van de banden dus beslist bekend zijn, want de verkeerde banden verhogen de kans op ongelukken. Op het kentekenbewijs en de tekst op de aan het voertuig gemonteerde banden geven uitsluitsel over de correcte grootte.

Snelheidsindex

De snelheidsindex geeft de toegestane maximum snelheid van een band aan - de fabrikant garandeert alleen tot deze waarde een correcte, ononderbroken werking. De snelheidsindex moet bij de maximum snelheid van de auto passen en kan op het kentekenbewijs of aan de rand van de band worden gevonden. Bij zomerbanden mag de aangegeven waarde worden overschreden, maar in tegenstelling tot bij winterbanden mag er nooit langzamer worden gereden.

Rijgedrag

Ook de individuele rijstijl en het voornaamste gebruik van de banden zijn een belangrijke factor bij de koop ervan. Iemand die graag sportief rijdt of vaak langere afstanden rijdt, heeft soms andere banden nodig dan iemand die meer let op zuinigheid en comfort of meestal korte ritten maakt.

„De banden zijn de enige verbinding van het voertuig met de straat en dus bepalend voor veiligheid, benzineverbruik en comfort. Daarom is het heel verstandig om op tijd aan controle en bandenwissel te denken - en bij de aankoop van nieuwe banden natuurlijk op de prijs te letten,“ zegt Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl. Het grote assortiment van de webshop biedt een omvangrijke keuze aan zomer- en all season-banden voor elk voertuig en elke behoefte. Met het centrale, overzichtelijke invoermasker kan de zoektocht naar de goede band zowel via type, model en grootte als via de invoer van uw eigen type auto worden uitgevoerd. De productbeschrijvingen bevatten bovendien alle relevante informatie en uitleg over eigenschappen en prestaties van de banden. Als extra hulp bij het nemen van een beslissing worden bovendien officiële resultaten van bandentests en evaluaties van klanten van het online platform Autobandentest.com weergegeven - op die manier vinden klanten snel en gemakkelijk de passende producten. Als u na de koop niet zelf de banden wilt wisselen, kunt u de nieuwe banden ook gratis naar een van de meer dan 1.000 montagepartners laten sturen, waar een vakman de wisseling voor zijn rekening neemt.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen en vervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.000 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it, www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com